Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

homologacja butli, jaki to papierek?

Featured Replies

Napisano

witam

Dzisiaj byłem na przeglądzie (spóżnionym o 2 tyg) i dałem gościowi wszystkie papiery od gazu co dostałem a on mówi ze jeszcze brakuje homologacji butli.

Jak taki świstek ma wygladać??

bo mam papiery i tam pisze wyciąg z homologacji i coś tam w tabeli jest co tam mam, i na dole jeszcze pisze cos o butli

Napisano

pisze wyciąg z homologacji i coś tam w tabeli jest co tam mam, i na dole

> jeszcze pisze cos o butli

To musi być takie coś, że tam jest napisane to i to, i że cośtam jest dobre i w ogóle.

Napisano

Ja na przeglądzie zawsze daje dwa papierki i to wystarcza:

1) "Wyciąg ze świadectwa homologacji" (to ten taki z hologramem i tabelkami),

2) "Poświadczenie wykonania i zbadania zbiornika LPG do instalacji napędowych pojazdów samochodowych". (zawiera mi.in. dane ogólne zbiornika)

Napisano
  • Autor

> Ja na przeglądzie zawsze daje dwa papierki i to wystarcza:

> 1) "Wyciąg ze świadectwa homologacji" (to ten taki z hologramem i tabelkami),

> 2) "Poświadczenie wykonania i zbadania zbiornika LPG do instalacji napędowych pojazdów

> samochodowych". (zawiera mi.in. dane ogólne zbiornika)

a jeszcze mam jedno pytanie, czy przy wbijaniu do dowodu musiał być i ten drugi papierek o tym zbiorniku??

bo nie wiem czy go zgubiłem czy poprostu nie dał mi gość co zakładał

Napisano

> a jeszcze mam jedno pytanie, czy przy wbijaniu do dowodu musiał być i ten drugi papierek o tym

> zbiorniku??

> bo nie wiem czy go zgubiłem czy poprostu nie dał mi gość co zakładał

pewności nie mam, ale wydaje mi się, że też był potrzebny, gdzieś to powinieneś mieć

Napisano

> ja najlepiej nie mam w ogole zadnych papierow

ale na butli masz nabity termin upływu legalizacji....a w DR masz wbity Lpg czyli na jakiejs podstawie został wbity smile.gif

Napisano

> ale na butli masz nabity termin upływu legalizacji....a w DR masz wbity Lpg czyli na jakiejs

> podstawie został wbity

niby tak ale tylko do 14 sierpnia 2010 takze mam kiszke z przegladem chyba ze jakims cudem.... swiety.gif

Napisano

> pewności nie mam, ale wydaje mi się, że też był potrzebny, gdzieś to powinieneś mieć

Ja mam pewność - przy rejestracji wymagają tylko faktury za montaż i homologacji montażu instalacji, wyciągu z badania technicznego butli nawet oglądać nie chcieli.

Napisano

> Ja mam pewność - przy rejestracji wymagają tylko faktury za montaż i homologacji montażu

> instalacji, wyciągu z badania technicznego butli nawet oglądać nie chcieli.

Faktury za montaż?

Napisano

> Ja mam pewność - przy rejestracji wymagają tylko faktury za montaż i homologacji montażu

> instalacji, wyciągu z badania technicznego butli nawet oglądać nie chcieli.

ale przeciez nikt Ci nie wystawi homologacji montażu jezeli nie masz waznej homologacji butli.....ja w zeszłym roku zakupiłem butlę 4-ro letnia toroidalną z montazem za 300zł...i gitara smile.gif papier mam jesio na 6 lat i nabite na butli tez jest

Napisano

> Faktury za montaż?

rachunek za montaż/instalację - jak zwał tak zwał - kserują ją sobie i stawiają na orginale swoje superwazne pieczątki (analogicznie do umowy kupna(ew. faktury) samochodu).

Napisano

> ale przeciez nikt Ci nie wystawi homologacji montażu jezeli nie masz waznej homologacji

> butli.....ja w zeszłym roku zakupiłem butlę 4-ro letnia toroidalną z montazem za 300zł...i

> gitara papier mam jesio na 6 lat i nabite na butli tez jest

smile.gif

ja odpisałem, co jest wymagane aby wbili nową instalację lpg do DR - potem fakturę można rytualnie spalić

A butle, to można sobie samemu wymienić - bez rachunku - (aby tylko na przeglądzie posiadać papiery o krórych pisali koledzy ww watku)

palacz.gif

Napisano
  • Autor

> ja odpisałem, co jest wymagane aby wbili nową instalację lpg do DR - potem fakturę można rytualnie

> spalić

> A butle, to można sobie samemu wymienić - bez rachunku - (aby tylko na przeglądzie posiadać

> papiery o krórych pisali koledzy ww watku)

a cy taka homologacje co mi brakuje ( nie wiem zgubiłęm lub mi nie dali) da sie jakiś odpis tego zdobyć czy jakos tak???

Napisano

> a cy taka homologacje co mi brakuje ( nie wiem zgubiłęm lub mi nie dali) da sie jakiś odpis tego

> zdobyć czy jakos tak???

tak, istnieje taka możliwość, zajrzyj tutaj http://www.tdt.pl/jednostka-inspekcyjna-...rnikow-lpg.html

W zakładce "Duplikat poświadczeń zbiorników LPG" masz opisane co zrobić by dostać odpis.

Napisano

> A butle, to można sobie samemu wymienić - bez rachunku - (aby tylko na przeglądzie posiadać

> papiery o krórych pisali koledzy ww watku)

Kupiłem na aledrogo z papierami i sam wymieniłem.Rachunek nie jest do niczego potrzebny.

Napisano

> niby tak ale tylko do 14 sierpnia 2010 takze mam kiszke z przegladem chyba ze jakims cudem....

to i tak potrzebujesz nową butlę, 700 w gazie mój pierwszy samochód serce.gif

Napisano

> Kupiłem na aledrogo z papierami i sam wymieniłem.Rachunek nie jest do niczego potrzebny.

zgadza sie...ja nawet 4-ro letnią założyłem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.