Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti łącznik stabilizatora

Featured Replies

Napisano

Witam grinser006.gif

Ostatnio w szewim coś trzaskało na sprawdzeniu w ASO okazało sie że to łącznik stabilizatora jak łatwo sie domyślić-prawy przód.

I tu moje pytanie czy warto kupić taki lepszy firmy CTR czy na polskie drogi lepiej najzwyklejszy\najtańszy z allegro za 14,99 sick.gif? Na sprawdzeniu powiedział że nie warto kupować drogiego ale czy ta cena 15zł nie jest podejrzanie tania?

A i jeszcze wymieniał ktoś już kiedyś jeśłi tak to ile płacił za wymiane, czy może wymieniał sam?

Napisano

> Witam

> Ostatnio w szewim coś trzaskało na sprawdzeniu w ASO okazało sie że to łącznik stabilizatora jak

> łatwo sie domyślić-prawy przód.

> I tu moje pytanie czy warto kupić taki lepszy firmy CTR czy na polskie drogi lepiej

> najzwyklejszy\najtańszy z allegro za 14,99 ? Na sprawdzeniu powiedział że nie warto kupować

> drogiego ale czy ta cena 15zł nie jest podejrzanie tania?

> A i jeszcze wymieniał ktoś już kiedyś jeśłi tak to ile płacił za wymiane, czy może wymieniał sam?

W Lacku mojej mulher.gif były wymieniane same gumy łączników (po 8 zł/szt. na fakturze z warsztatu - nie ASO, w Potaku - 3 do 5 zł). Mechanik mi nie polecał CTR jeśli są produkowane w Chinach, jeśli różnica jest niewielka lepiej dopłacić do fabrycznych.

Generalnie te łączniki wytrzymują 40-50kkm - u mnie już też stuka, a mam 44kkm - może wymienią na gwarancji przy okazji przeglądu. W Lacku mulher.gif wymiana przy 50kkm, teraz ma 90kkm i znów zaczęło pukać, więc dość regularnie grinser006.gif

Edit:

15 zł/szt to jakoś podejrzanie tanio shocked.gif

ceny z Potaka:

156 ŁĽCZNIK STABIL.PRZÓD L 96403099 40.06 zł SZT

157 ŁĽCZNIK STABIL.PRZÓD P 96403100 39.00 zł SZT

158 ŁĽCZNIK STABIL. PRZÓD LEWY 96403099/CTR 29.98 zł SZT

159 ŁĽCZNIK STABIL. PRZÓD PRAWY 96403100/CTR 29.98 zł SZT

Napisano
  • Autor

No tu jest przy 42kkm i 3 latach i 3 miesiącach.

A ten potak to ma orginalne? Bo na allegro orginałów GM nie widze a w googlach też patrzałem i nie widze confused.gif

Na allegro są tylko jakieś JGR, TEKNOROT, DACO i jeszcze jakieś "no name".

Napisano

> A ten potak to ma orginalne?

Generalnie jak nie piszą że zamiennik, to oryginały, ale jak chcesz mieć 100% pewności to zadzwoń i zapytaj.

Napisano

ja w zeszłym roku kupowałem jakieś "dobre" zamienniki w Intercarsie - okazało się przy wymianie że nie za bardzo pasują (chodzi o rozstaw śrub na łączniku - tak jest z zamiennikami) ale że mi się śpieszyło to wymieniłem-siłaxgwałt. Zrobiłem może na nich 15 tysi i znowu są do wymiany. Tym razem kupiłem org. w serwisie (70,-/szt. jak dla mnie cool.gif).

... jeśli oczywiście masz narzędzia, na tyle chęci to można samemu wymienić - na dobrą flaszkę zaoszczędzisz grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.