Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator zwarcie celi

Featured Replies

Napisano

Jak najprościej rozpoznać zwarcie celi. Mam obecnie problemy prądowe w aucie i podejrzewam AQ. Podczas ładowania w jednej z celi nie ma charakterystycznych bąbelków, czy to może coś sugerować. AQ nie jest aż taki stary 3,5 roku, centra futura.

Napisano

jak masz zwarcie to nie trzyma napięcia, i szybko się rozładowuje, pomimo małego poboru przez auto ( u mnie wyjęty 45Ah rozładowywał się w 5h)

Napisano

> Podczas ładowania w jednej z celi nie ma charakterystycznych bąbelków, czy to może coś

> sugerować. AQ nie jest aż taki stary 3,5 roku, centra futura

I wszystko jasne

Nie jesteś pierwszą osoba, której futura niedługo po gwarancji się rozkraczyła.

Jeśłi wszystkie cele bąblują, a jedna nie, to ewidentnie jest z nią coś nie tak

Napisano
  • Autor

> I wszystko jasne

> Nie jesteś pierwszą osoba, której futura niedługo po gwarancji się rozkraczyła.

> Jeśłi wszystkie cele bąblują, a jedna nie, to ewidentnie jest z nią coś nie tak

Problem rozwiązany. Jednak padła ta futura. Po nocnym ładowaniu nadal max 11V i bardzo szybkie rozładowanie. Tym razem kupiłem centre plus, a na tej futurze to się zawiodłem bo nie mało ona kosztowała.

Napisano

> Problem rozwiązany. Jednak padła ta futura. Po nocnym ładowaniu nadal max 11V i bardzo szybkie

> rozładowanie. Tym razem kupiłem centre plus, a na tej futurze to się zawiodłem bo nie mało ona

> kosztowała.

Widzę ciężko Ci przychodzi nauka: Żadnej centry/exide nie miałeś kupować. No ale jeśli sprzedasz auto w ciągu najbliższych 3 lat, to może nie zdążysz doświadczyć ponownie tego problemu hehe.gif

Napisano

Już nie raz pisałem, więc... jeszcze raz napiszę grinser006.gif 3 akumulatory Centra padły mi w 3 autach w przeciągu 3 lat... Chyba magia cyfry 3 zlosnik.gif A tak serio to nigdy więcej nie kupię aku Centra. W dwóch na 100% zwarcie na celi... w trzeciej, nie jestem pewny, ale najprawdopodobniej też. Tylko jeden z tych akumulatorów padł na szczęście tuż przed końcem gwarancji. Ogólnie no.gif

Napisano

rowniez nie raz pisalem na temat Futury ze to drogi badziew ktory w wiekszosci przypadkow wytrzymuje okres gwarancyjny

ale jesli chodzi o Centre Plus to ja moge polecic, mialem juz 2 sztuki i smigaly po kilka lat

z innych firm dobre aku to Topla, Moll, Banner za reszta sie nawet nie ogladac

Napisano
  • Autor

> Widzę ciężko Ci przychodzi nauka: Żadnej centry/exide nie miałeś kupować. No ale jeśli sprzedasz

> auto w ciągu najbliższych 3 lat, to może nie zdążysz doświadczyć ponownie tego problemu

Nie miałem wyjścia centra plus była najrozsądniejszym wyborem i zarazem najtańszym w mojej okolicy za 50Ah 450A dałem 200zł, a auto pojeździ u mnie max jeszcze rok.

Napisano

> z innych firm dobre aku to Topla, Moll, Banner za reszta sie nawet nie ogladac

No bez przesady.

Jeśłi nie znasz marki, to jej od razu nie przekreślaj, bo to przesada w drugą stronę.

JA sam mogę dopisać do tej Twojej listy ZAP'a i Loxa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.