Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seicento przestało palić :(

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.Jestem tu gościnnie,ponieważ razem z moim kolegą próbuję odnależć przyczynę,dlaczego jego seicento 1.1 przestało odpalać.Objawy są następujące : Po przekręceniu kluczykka w stacyjce zapalają się kontrolki i niestety nic więcej się nie dzieje. Rozrusznik wogóle nie kręci i nie reaguje na przekręcanie kluczykiem. Dodatkowo mam też problem z przekaźnikiem,który znajduje się patrząc od przodu samochodu po prawej stronie obok bezpieczników 7,5 A i 10 A. Przekażnik ma kolor czerwony i jest tuż obok czarnego. Różnica polega na tym,że gdy przekręcę kluczyk,to kontrolki szaleją i zapalają się i gasnę,natomiast jesśli wyjmę ten CZERWONY przekaźnik,kontrolki świecą się po przekręceniu kluczyka normalnie. Dodam że akumulator został zmieniony i sprawdzony i jest ok. Duży bezpiecznik 20 A za akumulatorem był przepalony i został wymieniony,ale sądzę że przyczyną takiego stanu było spowodowane przy podłaczaniu akumulatora zwarcie,które zrobił kolega . Reasumując blush.gifd czego jest ten czerony przekażnik (bardzo się grzeje) i jaka może być przyczyna ciszy po przekrecaniu stacyjki. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomoc smile.gif

Napisano

> Witam wszystkich.Jestem tu gościnnie,ponieważ razem z moim kolegą próbuję odnależć

> przyczynę,dlaczego jego seicento 1.1 przestało odpalać.Objawy są następujące : Po przekręceniu

> kluczykka w stacyjce zapalają się kontrolki i niestety nic więcej się nie dzieje. Rozrusznik

> wogóle nie kręci i nie reaguje na przekręcanie kluczykiem. Dodatkowo mam też problem z

> przekaźnikiem,który znajduje się patrząc od przodu samochodu po prawej stronie obok

> bezpieczników 7,5 A i 10 A. Przekażnik ma kolor czerwony i jest tuż obok czarnego. Różnica

> polega na tym,że gdy przekręcę kluczyk,to kontrolki szaleją i zapalają się i gasnę,natomiast

> jesśli wyjmę ten CZERWONY przekaźnik,kontrolki świecą się po przekręceniu kluczyka normalnie.

> Dodam że akumulator został zmieniony i sprawdzony i jest ok. Duży bezpiecznik 20 A za

> akumulatorem był przepalony i został wymieniony,ale sądzę że przyczyną takiego stanu było

> spowodowane przy podłaczaniu akumulatora zwarcie,które zrobił kolega . Reasumując d czego jest

> ten czerony przekażnik (bardzo się grzeje) i jaka może być przyczyna ciszy po przekrecaniu

> stacyjki. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomoc

czerwony jest od pompki paliwa grinser006.gif

zamien z czarnym miejscami

ale czemu rozruch niekreci confused.gif

Napisano

> Witam wszystkich.Jestem tu gościnnie,ponieważ razem z moim kolegą próbuję odnależć

> przyczynę,dlaczego jego seicento 1.1 przestało odpalać.Objawy są następujące : Po przekręceniu

> kluczykka w stacyjce zapalają się kontrolki i niestety nic więcej się nie dzieje. Rozrusznik

> wogóle nie kręci i nie reaguje na przekręcanie kluczykiem. Dodatkowo mam też problem z

> przekaźnikiem,który znajduje się patrząc od przodu samochodu po prawej stronie obok

> bezpieczników 7,5 A i 10 A. Przekażnik ma kolor czerwony i jest tuż obok czarnego. Różnica

> polega na tym,że gdy przekręcę kluczyk,to kontrolki szaleją i zapalają się i gasnę,natomiast

> jesśli wyjmę ten CZERWONY przekaźnik,kontrolki świecą się po przekręceniu kluczyka normalnie.

> Dodam że akumulator został zmieniony i sprawdzony i jest ok. Duży bezpiecznik 20 A za

> akumulatorem był przepalony i został wymieniony,ale sądzę że przyczyną takiego stanu było

> spowodowane przy podłaczaniu akumulatora zwarcie,które zrobił kolega . Reasumując d czego jest

> ten czerony przekażnik (bardzo się grzeje) i jaka może być przyczyna ciszy po przekrecaniu

> stacyjki. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomoc

Sprawdz wszystkie mase ( - )

Napisano
  • Autor

> Sprawdz wszystkie mase ( - )

Sprawdzę masę silnika i wymienie przekaźnik pompy (czerwony).Jak to nie pomoże,będę dalej będę drążył temat....

Napisano
  • Autor

> Sprawdzę masę silnika i wymienie przekaźnik pompy (czerwony).Jak to nie pomoże,będę dalej będę

> drążył temat....

No i moi drodzy nic nie działa nadal frown.gif Wymieniłem rozrusznik na drugi,zrobiłem i sprawdziłem masę w aucie,ponadto wyciąłem stary alarm,żeby nie było wątpliwości.Objawy są nadal takie : Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu go zapalają się kontrolki od immo i wtrysku ale pulsują,a przekaźniki (te pod maską po prawej stronie z 2 bezpiecznikami) cały czas brzęczą. Rozrusznik nadal milczy,zero reakcji na przekręcanie w zapłon frown.gif Jak wyjmuję te przekaźniki,to wtedy kontrolki normalnie świecą,ale rozrusznik nadal milczy.Pomóżcie,co to może być??? Siecento jest z roku 1999,poj 1.1. Ja już się poddałem,może wy powiecie mi coś z doświadczeń????

Napisano

> No i moi drodzy nic nie działa nadal Wymieniłem rozrusznik na drugi,zrobiłem i sprawdziłem masę w

> aucie,ponadto wyciąłem stary alarm,żeby nie było wątpliwości.Objawy są nadal takie : Po

> włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu go zapalają się kontrolki od immo i wtrysku ale

> pulsują,a przekaźniki (te pod maską po prawej stronie z 2 bezpiecznikami) cały czas brzęczą.

> Rozrusznik nadal milczy,zero reakcji na przekręcanie w zapłon Jak wyjmuję te przekaźniki,to

> wtedy kontrolki normalnie świecą,ale rozrusznik nadal milczy.Pomóżcie,co to może być???

> Siecento jest z roku 1999,poj 1.1. Ja już się poddałem,może wy powiecie mi coś z

> doświadczeń????

mimo wszystko sprawdziłbym jeszcze raz masy, miałem w swoim podobny problem, przekaźnik wariował i doszukałem się jednej masy, która po prostu się urwała nie wiedzieć czemu.

Napisano
  • Autor

> mimo wszystko sprawdziłbym jeszcze raz masy, miałem w swoim podobny problem, przekaźnik wariował i

> doszukałem się jednej masy, która po prostu się urwała nie wiedzieć czemu.

A czy rozrusznik Ci milczał??? Sprawdzałem masę,jeśli trzeba to zaprowadzę masę pod rozrusznik wprost z minusa akumulatora,ale czy to może być to ??? I gdzie urwała Ci się ta masa ???

Napisano
  • Autor

> A czy rozrusznik Ci milczał??? Sprawdzałem masę,jeśli trzeba to zaprowadzę masę pod rozrusznik

> wprost z minusa akumulatora,ale czy to może być to ??? I gdzie urwała Ci się ta masa ???

No i zrobiłem bananaevil.gif Okazało się ,ze karoseria miała masę doskonałą,natomiast jakąś siłą silnik jej nie miał.Poprowadziłem nową masą do silnika wprost z akumulatora i sei ozdrowiał ok.gif Dziękuję wszystkim aktywnym w temacie za pomoc i rady przy naprawie bow.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.