Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

interfejs do silnika itd

Featured Replies

Napisano

czy ktoś mógłby zapodać jakiegoś linka (allegro) do sprawdzonego przez siebie interfejsu ? taki abym mógł posprawdzać i skasować błędy, zresetować autoadaptację itd itp.

Napisano

> zwykły vag kkl na usb wystarczy?

+ FiatEcuscan (jesli autoadaptacje ma kasowac to w wersji komercyjnej) + ewentualna przejsciowka jesli nie ma OBD

Napisano

> + FiatEcuscan (jesli autoadaptacje ma kasowac to w wersji komercyjnej)

Lub w wersji 1,6 biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

OK, a czy byłby ktoś uprzejmy i dał linka do sprzętu jaki ma, tak abym nie musiał przedzierać się przez setki tego typu urządzeń na allegro ??

Przepraszam że idę na łatwiznę, ale jakby ktoś mógł pomóc.... wink.gif

PS. czy tym VAG'iem zdiagnozuje też Renault Clio rok 2000 ??

Napisano

> czy ktoś mógłby zapodać jakiegoś linka (allegro) do sprawdzonego przez siebie interfejsu ? taki

> abym mógł posprawdzać i skasować błędy, zresetować autoadaptację itd itp.

który rok auta?

Napisano
  • Autor

> który rok auta?

rok 2000, sprawdziłem mam 3-pinową wtyczkę przy prawym kielichu (osłonie na bezpiecznik wentylatora); moje ECU to IAW 49F

czy takie coś: vag + przejściówka będzie OK ??

Chcę użyć FiatEcuScan w wersji komercyjnej - czy zresetuje tym autoadaptację ?

Czy to prawda że tym VAG'iem nie sprawdzę poduszek ? Trzeba podobno przerabiać interfejs ?

Napisano

> rok 2000, sprawdziłem mam 3-pinową wtyczkę przy prawym kielichu (osłonie na bezpiecznik

> wentylatora); moje ECU to IAW 49F

> czy takie coś: vag + przejściówka będzie OK ??

> Chcę użyć FiatEcuScan w wersji komercyjnej - czy zresetuje tym autoadaptację ?

> Czy to prawda że tym VAG'iem nie sprawdzę poduszek ? Trzeba podobno przerabiać interfejs ?

Nie lepiej kupic takie coś i poduszki można tym sprawdzić

Napisano

> Nie lepiej kupic takie coś i poduszki można tym sprawdzić

Tym co autor linkował też.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Tym co autor linkował też.

ale ten wychodzi taniej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ok, a co powiecie o tym ?? link ??

i dlaczego na aukcjach z VAG'iem piszą aby nie próbować podłączyć się do poduszek bo można uszkodzić sterownik ? Żeby się podłączyć trzeba użyć takiego jak podałem przed chwilka (z przełącznikiem) lub przerabiać VAG'a. Czy to prawda ???

Napisano

> i dlaczego na aukcjach z VAG'iem piszą aby nie próbować podłączyć się do poduszek bo można

> uszkodzić sterownik ?

1. Z mojego doświadczenia => nic się nie stanie, ale będą problemy z połączeniem.

2. Żebyś kupił przerobionego VAG'a za ciut większe pieniądze zamiast robić to samemu za 5zł.

3. NIE dotyczy to F/AR/L ze złączem 3-pinowym(tu i tak wszystko idzie przez pin7, nic nie trzeba przełączać a jak przełączysz to nie połączysz się), dotyczy to samochodów z EOBD/OBD2 np. stilo albo jakieś BBM z końca produkcji, które miały EOBD.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> 1. Z mojego doświadczenia =2. Żebyś kupił przerobionego VAG'a za ciut większe pieniądze zamiast

> robić to samemu za 5zł.

> 3. NIE dotyczy to F/AR/L ze złączem 3-pinowym(tu i tak wszystko idzie przez pin7, nic nie trzeba

> przełączać a jak przełączysz to nie połączysz się), dotyczy to samochodów z EOBD/OBD2 np.

> stilo albo jakieś BBM z końca produkcji, które miały EOBD.

> Pozdrawiam BAS

OK, ale gdybym chciał się połączyć z nowszymi Fiatami (np Palio Weekend 2004 czy Ducato 2006) to nie lepiej będzie wziąć ten już z tym przełącznikiem ??

Napisano

To wtedy lepszy będzie taki z przełącznikiem bo nie będziesz musiał nic przerabiać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.