Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki oto problem, iż moje stilo się obniżyło i mam przecierki koła o nadkole. uważam, że to powód siadających sprężyn, mam jeszcze pytanko czy efekt taki jak na zdjęciu też jest objawem sprężyn?

post-105581-14352509223903_thumb.jpg

Napisano

> Witam, mam taki oto problem, iż moje stilo się obniżyło i mam przecierki koła o nadkole. uważam,

> że to powód siadających sprężyn, mam jeszcze pytanko czy efekt taki jak na zdjęciu też jest

> objawem sprężyn?

To co na zdjęciu to efekt wytartych gum/łożysk na amortyzatorze, wytarły się i weszły zbyt głeboko do kolumny (każde stilo to dopada). Te gumy/łożyska to oddzielne elementy.

To że samochód siadł jest efektem: spręzyn (w tym także jej pęknięcie), lub amortyzatorów lub w.w. gum/łożysk, efekt fabryczny da najprawdopodobniej tylko wymiana wszystkich 3 elementów.

Ooo, te gumy/łożyska to to: KLIK ALLEGRO

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> To co na zdjęciu to efekt wytartych gum/łożysk na amortyzatorze, wytarły się i weszły zbyt głeboko

> do kolumny (każde stilo to dopada). Te gumy/łożyska to oddzielne elementy.

> To że samochód siadł jest efektem: spręzyn (w tym także jej pęknięcie), lub amortyzatorów lub w.w.

> gum/łożysk, efekt fabryczny da najprawdopodobniej tylko wymiana wszystkich 3 elementów.

> Ooo, te gumy/łożyska to to: KLIK ALLEGRO

> Pozdrawiam.

Dziękuję bardzo za podpowiedz. We wrześniu wymienię sprężyny oraz te poduszki amortyzatora.

Napisano

Jak ma pękniętą sprężyne (na przedniej osi) to podczas kręcenia kierownicą w miejscu bedzie słychać jej "przeskakiwanie"

Napisano

> To co na zdjęciu to efekt wytartych gum/łożysk na amortyzatorze, wytarły się i weszły zbyt głeboko

> do kolumny (każde stilo to dopada).

Jaki jest skutek takiego wytarcia sie tych gum ?U mnie ani nie stuka ani nie trzeszczy.

Pytam bo wyglada na to ze i mnie to powoli dopada. A ze reszta zawieszenia jest jeszcze w niezlym stanie to zastanawiam sie czy to ruszac czy mozna troche poczekac.Jak rozumiem przy wymianie tego elementu trzeba tez ustawic zbieznosc?

Napisano

> Jaki jest skutek takiego wytarcia sie tych gum ?U mnie ani nie stuka ani nie trzeszczy.

> Pytam bo wyglada na to ze i mnie to powoli dopada. A ze reszta zawieszenia jest jeszcze w niezlym

> stanie to zastanawiam sie czy to ruszac czy mozna troche poczekac.Jak rozumiem przy wymianie

> tego elementu trzeba tez ustawic zbieznosc?

Skutkiem na pewno jest obniżenie (i tak już niskiego) się samochodu, tzn. samego przodu. Im większa szpara tym będą mocniejsze 'trzaski' przy jeżdżeniu po większych dziurach, możliwe jest (lecz mało prawdopodobne) że ta luźna guma może nadmiernie rozciągnąć kielich i potem nawet nowe będą miały luz, ale to na prawdę musiał byś zrobić dziesiątki tysięcy km po na prawdę 'polskich' drogach. Z tego co wiem dużo stilonów (w tym moje) jeździ kooope km z tym i nic poważnego się nie dzieje.

Co do zbieżności ciężko określić, ja jak robiłem amorki (1 skrzywiony) to auto jeździło w kółko, jeśli te gumy są równo wytarte, może obejdzie się ustawiania wink.gif

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.