Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Emulacja sondy Lambda Wartosci ???

Featured Replies

Napisano

Witajcie szukalem juz na naszym forum i na innych tez czy zna z was ktos wartości jakie trzeba ustawic w centalce od gazu emulacji sondy na ustawieniu przebieg bo mi silnik glupieje tylko odrazu zaznaczam nie piszcie ustaw na mase nono.gif bo juz we wczesniejszym poscie

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=283576628&an=0&page=3#Post283576628

Pisałem ze na diagnostyce wraz z diagnosta ustalilismy ze przy ustawieniu masa w mojej centalce Bingo M komputer samochodu nie widzi po prostu sondy i pracuje w trybie awaryjnym sonde tez sprawdzalismy i jest sprawna na chwile obecna przy odpalaniu auta szaleje na benzynie jak juz dostanie gazu jest w miare oki ustawienie jakie mam teraz L-0,36 H-0,52 przez glupienie samochodu rozumiem fallowanie obrotow i spadanie do dosc niskich nawet zgasniecie silnika niewiem.gif

Napisano

Skoro obroty spadają do dość niskich to musisz wiedzieć czy z powodu przelania czy zbyt ubogiej mieszanki i zmienić wartości emulacji pod siebie metodą prób i błędów...

Napisano

Dziwne to trochę. W moim al700 mam ustawioną emulację właśnie na masę. I problemów brak. Jeżeli chcesz koniecznie emulować jakiś przebieg, to może podnieś górną granicę do 0,8 i potem obserwuj zachowanie silnika i ewentualnie obniżaj stopniowo tą wartość. Dolną granicę możesz również obniżyć do 0,2

Napisano
  • Autor

Marek wiem ze dziwne ale sprawdzalem u dniagnosty on mil program podpiety pod ECU a ja sie wpialem pod bingo m i do poki LPG bylo wylaczone sonda w ecu pracowala tak jak powinna w momencie nacisniecia przycisku od gazu bingo zaczyna emulowac sygnal sondy do ecu i w tym momencie na monitorze diagnosty sonda zostala w jednej pozycji tak jakby nie pracowala a co za tym idzie tryb awaryjny sick.gif i w tym momencie pojawia sie problem z obrotami gdyz Ecu robi swoje a bingo probuje wyrownac obroty dlatego wiem ze niestety ustawienie emulacji na mase nie przejdzie chyba faktycznie bede musial metoda prob i bledow ustawic odpowiednie wartosci tylko to troche trwa gdyz ecu musi sie za kazdym razem "przyzwyczaic" do pacy silnika spineyes.gif

Napisano

Spróbuj ustawić na obwód otwarty. U mnie to się sprawdza, może nie idealnie, ale daje radę. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.