Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przednie lampy mk2

Featured Replies

Napisano

Witam jak rozkleić przednie lampy w mk2? Odkręciłem przednią lampę i jak "odłączyć" klosz od plastikowej obudowy? Tam jest coś podobnego do siliconu.

Napisano

> Witam jak rozkleić przednie lampy w mk2? Odkręciłem przednią lampę i jak "odłączyć" klosz od

> plastikowej obudowy? Tam jest coś podobnego do siliconu.

Są dwie metody zeby.GIF

1. Piekarnikowa - lampa do piekarnika podgrzanie i rozklejanie

2. Garnkowa - lampa do dużego garnka z wodą i po podgrzaniu rozklejanie

W obu przypadkach potrzebna jest cierpliwość, ostrożność i wyczucie w pierwszej można upiec lampę rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie a jeszcze takie pytanko: Da się te wszystkie lampy wyciągnąć przez tył obudowy bo z kablami jej nie ugotuję zakrecony.gif

Napisano

okablowanie powinno dać się wyciagnąć, pokombinuj

3 metoda to wyżynarka i tniemy, potem klejem na ciepło wszystko do kupy

Napisano

> Zmiana planów: chce kupić nowe lampy do przodu czy te będą pasować do mojego kropaska

> http://www.lampy-sonar.pl/99-reflektory-...swietlenie.html ? mam punto II 1.2 8v Sound 3D

> 2002r. z tego co zauważyłem te mają przeciwmgielne a ja mam tylko tylne, to trzeba będzie

> poprawadzić kabel?

Lampy z linka który podałeś nie będą pasować, bo są do Mk1, a Ty masz Mk2. Spójrz na roczniki, w linku są podane 1993-1998.

EDIT: Przepraszam, to oni mają zły opis. W tytule jest ok, natomiast w opisie źle napisali.

Napisano

> Lampy z linka który podałeś nie będą pasować, bo są do Mk1, a Ty masz Mk2. Spójrz na roczniki, w

> linku są podane 1993-1998.

> EDIT: Przepraszam, to oni mają zły opis. W tytule jest ok, natomiast w opisie źle napisali.

Tak, dokładnie. Te lampy pasują do mk2.

Napisano

> Tak, dokładnie. Te lampy pasują do mk2.

No, lampom się nie przyjrzałem, zasugerowałem się opisem w którym jest oczywiście błąd.

Napisano

Podejdą tylko ze spasowaniem mogą być problemy. Jeszcze potrzeba włącznik zakupić bo osobno włącza się przednie a osobno tylne światła p.mgielne. P. S. Nie lepiej kupić z czarnym wkładem? Te trochę podchodzą pod gej luki

270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Podejdą tylko ze spasowaniem mogą być problemy. Jeszcze potrzeba włącznik zakupić bo osobno włącza

> się przednie a osobno tylne światła p.mgielne. P. S. Nie lepiej kupić z czarnym wkładem? Te

> trochę podchodzą pod gej luki

A tam, konkretne są a co z tymi kablami trzeba przeciągać?

Napisano

tam nie widac przeciwmgleilnych to tylko zaslepska jest, Jesli chodzi o montaż to schemacik w dłoń i sprawdz cy masz podłączenie jak masz to tylko przełacznik z PM Przód i przekaznik który CI to uruchomi (jesli nie masz to wtyczki trzeba dorobić ale to dopiero jak lampy bedziesz miał w raczce

Napisano

> A tam, konkretne są a co z tymi kablami trzeba przeciągać?

tu znajdzesz cale info co i jak klikaj i czytaj smile.gif biglaugh.gif

Napisano

> tu znajdzesz cale info co i jak klikaj i czytaj

Montaż z schematami znajdziesz na kąciku, ja posiadam takie lampki w swoim P2 (czarne) i jestem zadowolony. montaż jest bez problemowy jedynie z instalka sie trochę pobawisz (ja musiałem robić instalke do świateł przeciwmgielnych od podstaw) potem jedynie na stacje na ustawienie i śmigasz.

Napisano

> Montaż z schematami znajdziesz na kąciku, ja posiadam takie lampki w swoim P2 (czarne) i jestem

> zadowolony. montaż jest bez problemowy jedynie z instalka sie trochę pobawisz (ja musiałem

> robić instalke do świateł przeciwmgielnych od podstaw) potem jedynie na stacje na ustawienie i

> śmigasz.

Tak z czystej ciekawości... Czy pokazać jakieś foto autka z tymi światłami? Jestem ciekaw jak to się prezentuje. Byłbym wdzięczny ok.gif

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki panowie, ale z tego co widze trzeba będzie zatrudnić do prac brata - elektryka zlosnik.gif a lampy z chromowanym wkładem prezentują sie tak:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.