Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dusi się przy rozgrzewaniu silnika

Featured Replies

Napisano

Mój objaw jest dość nie typowy. Auto po włączeniu zimnego silnika potrafi nie trzymać obrotów na ssaniu tzn obroty są za niskie. Potem podczas jazdy potrafi się zatkać. Wciskam pedał gazu do końca a on nic zero reakcji, trwa to kilka sekund po czym się odtyka. Po dłużej jeździe problem trochę ustaje. Ale po odstawieniu auta na parę godzin, problem znowu się powtarza.

Napisano

Ja bym sprawdził silniczek krokowy i sondę lambda (sprawdź czy Ci spalanie nie wzrosło) hmm.gif

Napisano
  • Autor

Spalanie jest w normie. Też bym obstawiał silniczek krokowy. Tylko czy on też może powodować takie zatykanie się pracy silnika??

Napisano

> Spalanie jest w normie. Też bym obstawiał silniczek krokowy. Tylko czy on też może powodować takie

> zatykanie się pracy silnika??

Na wolnych obrotach tak wink.gif

Napisano
  • Autor

świece wymieniane rok temu. Czy one powodowałby zatykanie się silnika??

Napisano
  • Autor

> świece sobie sprawdź

hmm chyba jednak świece. Odkręciłem dzisiaj jedną i była cała przepalona i w oleju... przecisciłem wszystkie kanały świec i jutro będe montować nowe.Zobaczymy czy to było powodem duszenia się auta

Napisano

> świece wymieniane rok temu. Czy one powodowałby zatykanie się silnika??

powodowałyby wariowanie silnika, w szczególności na wolnych - miałem taki objaw ostatnio, łącznie z gaśnięciem, po wymianie przeszło- 1 ze świec była uszkodzona sciana.gif

Napisano
  • Autor

> powodowałyby wariowanie silnika, w szczególności na wolnych - miałem taki objaw ostatnio, łącznie z

> gaśnięciem, po wymianie przeszło- 1 ze świec była uszkodzona

Wymieniłem świece i jedną parę kabli. Auto zachowuje się jakby trochę lepiej. Lecz wymieniłem też silnik krokowy i na początku auto trzymało wysokie obroty ok 1500 i nie chciało zejść niżej. Po przejechaniu paru kilometrów i odczekaniu ok godziny odpalam auto i jest lekka poprawa obrotów. Teraz trzymają się one w okolicy 1000. Co zrobić żeby obroty się wyrównały na biegu jałowym czyli 850-880. Zrestartować kompa??

Napisano

> Wymieniłem świece i jedną parę kabli. Auto zachowuje się jakby trochę lepiej. Lecz wymieniłem też

> silnik krokowy i na początku auto trzymało wysokie obroty ok 1500 i nie chciało zejść niżej.

> Po przejechaniu paru kilometrów i odczekaniu ok godziny odpalam auto i jest lekka poprawa

> obrotów. Teraz trzymają się one w okolicy 1000. Co zrobić żeby obroty się wyrównały na biegu

> jałowym czyli 850-880. Zrestartować kompa??

Odłącz aku na kilka minut, potem podłącz i niech ustawia sobie mapy od nowa.

Napisano
  • Autor

> Odłącz aku na kilka minut, potem podłącz i niech ustawia sobie mapy od nowa.

tak zrobiłem. Obroty już się ustabilizowały.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.