Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dorobienie klucza samochodowego

Featured Replies

Napisano

Ile może kosztować wyrobienie klucza do Forda Fiesty? Jeden jedyny klucz zaginął i muszę od nowa wyrobić.... Czy bardziej się opłaca wymienić zamek? (od strony kierowcy jest był kiedyś wymieniany zamek, wiec tylko jeden zamek bym wymienił...)

Napisano

Fiesty już długie lata produkują, więc obstawiam że koszt będzie od 50 do 1000 zł w zależności od modelu zeby.GIF

Nie mamy szkalnej kuli żeby wiedzieć do jakiego modelu konkretnie potrzebujesz.

Napisano

> Ile może kosztować wyrobienie klucza do Forda Fiesty? Jeden jedyny klucz zaginął i muszę od nowa

> wyrobić.... Czy bardziej się opłaca wymienić zamek? (od strony kierowcy jest był kiedyś

> wymieniany zamek, wiec tylko jeden zamek bym wymienił...)

Wymien zamki i stacyjke wydzie taniej wink.gif Pozatym jak chcesz drobic klucz ktorego niemasz??

Napisano
  • Autor

> Fiesty już długie lata produkują, więc obstawiam że koszt będzie od 50 do 1000 zł w zależności od

> modelu

> Nie mamy szkalnej kuli żeby wiedzieć do jakiego modelu konkretnie potrzebujesz.

sciana.gif Zapomniałem...

Ford fiesta mk4 1997r... 5D.

Napisano

> Zapomniałem...

> Ford fiesta mk4 1997r... 5D.

Stacyjka z kluczykami, zestaw do przekodowania wkładek w drzwiach albo każdy zakład dorabiający klucze samochodowe przekoduje Ci wszystkie wkładki.

Najprościej(może wyjść taniej niż kombinowanie): podjedź do zakładu, który dorabia zamki i wkładki, niech skombinują Ci 2 kluczyki i przekodują wszystkie wkładki i po sprawie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Stacyjka z kluczykami, zestaw do przekodowania wkładek w drzwiach albo każdy zakład dorabiający

> klucze samochodowe przekoduje Ci wszystkie wkładki.

> Najprościej(może wyjść taniej niż kombinowanie): podjedź do zakładu, który dorabia zamki i wkładki,

> niech skombinują Ci 2 kluczyki i przekodują wszystkie wkładki i po sprawie.

> Pozdrawiam BAS

Tylko im powiedzieć żeby przekodowali? hmm.... jedna strona.... 35zł... a bagażnik?? a wlew paliwa?

Napisano

> Tylko im powiedzieć żeby przekodowali?

Tak, działa to tak, że jak masz wkładkę na stole(piszę o stole ponieważ nie wiem czy wszystkie wkładki da się zdemontować bez włożenia kluczyka, ale to Ci powiedzą w warsztacie zajmującym się zamkami) i chcesz, żeby działała z zupełnie innym kluczykiem to wyjmujesz stare zapadki i wkładasz nowe zapadki pasujące do nowego kluczyka.

> hmm.... jedna strona.... 35zł...

Obie strony.

> a bagażnik?? a wlew paliwa?

Dlatego napisałem, że optymalnie będzie zacząć od rozmowy z firmą typu "klucz-serwis".

Ostatnio pojechałem do kiepskiej, ale polecanej firmy zajmującej się zamkami...

Kazali mi kupić wkładki, po czym się okazało, że wkładki są ciut inne, nie pasują i muszę zapłacić 200zł*, żeby rozwiązać problem.

* a poszło o to, że chciałem mieć 1 kluczyk do wszystkiego a miałem oddzielny kluczyk do wlewu. Kluczyk do wlewu był "typu stary fiat" czyli zewnętrznie rzeźbiony a do reszty zamków mam kluczyk wewnętrznie rzeźbiony(taki jak w nowych VAG)...

Wkurzyłem się pojechałem do firmy Krytom(odradzanej na AK), gdzie się okazało, że niepotrzebnie utopiłem kasę w komplecie wkładek bo oni mają taką wkładkę, przekodują i... za 100zł mam 1 kluczyk do wszystkiego smile.gif

Dlatego radzę podjechać NAJPIERW do dużej firmy zajmującej się zamkami i poradzenie się ich co zrobić z problemem bo może się okazać, że mają komplet części na miejscu i oddadzą za nieduże pieniądze(dość stare auto i możliwe, że będą chcieli pozbyć się części), ewentualnie powiedzą co dokładnie masz dokupić.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.