Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obroty spadają prawie do zera...

Featured Replies

Napisano

Witam,

problem: wciskam sprzęgło (bieg zostaje wbity) i hamuję, obroty spadają prawie do 0 a potem odbijają do 900, takie wahnięcie od 900 do 50 i do 900. zdarza się to dość często, najczęściej jak manewruje na parkingu, natomiast czasem nic złego się nie dzieje.

wymieniłem przewody podcisnieniowe, przepływkę (i tak padła), krokowiec przy okazji wyminay świec wyczyszczony, a to dalej się dzieje. świece nowe, przewody bez przebić. problem jest bardziej odczuwalny na lpg. mówiąc szczerze już mi ten problem trochę brzydnie. jaka może być jego przyczyna i jak temu zaradzić?

p.s. prócz tego, instalacja sprawuję się ok i taka pierdoła psuje mi trochę humor angryfire.gif

Napisano

Miałem tak, jak spadł mi przewód, chyba od odmy, już za przepustnicą. Spadł nie całkiem, ale tak ze w zasadzie dochodził do króćca na którym miał być, tyle że nie nachodził na niego. Była nieszczelnośc, dostawał lewe powietrze i stąd sie to brało. Po założeniu przewodu na swoje miejsce juz kilka miesiecy spokoj. yay.gif

Napisano
  • Autor

odma jest cała... poza tym, do przepustnicy to raczej idą przewody podciśnieniowe, a nie odma - ta idzie raczej przed przepustnice, do dolotu. a u mnie dojście do przepustnicy jest takie, że ja piiiiiiiii... może faktycznie jakaś rurka tam już zupełnie sparciała choć na pierwszy rzut oka tego nie widać?

Napisano

>problem jest bardziej odczuwalny na lpg.

Czyli na benzynie też? Znaczy raczej to nie problem "gazowy".

Napisano

>), krokowiec przy okazji wyminay świec

> wyczyszczony, a to dalej się dzieje.

W oplu X20XEV (2,0 16V 136km) miałem to samo, potem już zaczął gasnąć, krokowy i przepływka czyszczona, poprawiło się na 2-3 dni. Wymieniłem krokowy na jakiś zamiennik za 60 żł z alledrogo i jak ręką odjął. Trzyma równiutko 850-900 nawet jak go próbuję zdusić.

A czy jak hamujesz silnikiem do samego końca szybko redukując, i powiedzmy na 2 biegu zduszasz go już do tych 1100 tak że czujesz że ona zaczyna już podawać mu paliwo i lekko ciągnąć to też Ci tak przygasa ? Jeżeli nie i wtedy wszystko jest ok to nei czekaj i zmieniaj gada wink.gif

Ja kupowałem u tego gościa: http://moto.allegro.pl/item1170435588_silnik_krokowy_opel_astra_omega_vectra_ecotec.html jak na razie po ok 0,5 roku wszystko OK i śmiga idealnie.

Poszukaj może ma do Twojego motoru, albo go zapytaj, za taką cenę 60-70 zł to chyba nie warto dalej szukać i wymieniać inne podzespoły. Acha, na kompie nie pokazywał mi żadnych błędów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.