Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujniki parkowania - raz jeszcze

Featured Replies

Napisano

Chcę sobie zamontować czujniki parkowania.

Ma być tył i przód.

Wybieram prosty zestaw z allegro - nie wiem tylko o co chodzi z ilością czujników na przodek auta zlosnik.gif

Wystarczy zestaw z dwoma czujnikami czy koniecznie kupować taki z czterema?

allegro: 4+2 czujniki

Allegro: 4+4 czujniki

Zamontowane to by miało być w A6 (jeśli ma to jakieś znaczenie) - fabrycznych nie miał frown.gif.

Napisano

> Zamontowane to by miało być w A6 (jeśli ma to jakieś znaczenie) - fabrycznych nie miał .

Musisz mieć po cztery z przodu i z tyłu - dwa nie obejmą szerokości samochodu. Dwa się nadają do pojazdów rozmiaru Smarta.

Napisano
  • Autor

> Musisz mieć po cztery z przodu i z tyłu - dwa nie obejmą szerokości samochodu. Dwa się nadają do

> pojazdów rozmiaru Smarta.

OK tylko pytanie czy muszą obejmować całą szerokość?

W przypadku tyłu - jest to ważne (bo kompletnie go nie widać zlosnik.gif)

Z przodu widzę co jest przede mną i te czujniki mają być tylko pomocne w ocenie odległości.

W sumie to przejechałem tym autem dopiero jakieś 70 km więc jeszcze nie wiem czy na przód będę cokolwiek potrzebował zlosnik.gif

Muszę jeszcze podjechać na jakieś ciaśniejsze parkingi pod marketem i będę mógł zdecydować biglaugh.gif

Napisano

> OK tylko pytanie czy muszą obejmować całą szerokość?

> W przypadku tyłu - jest to ważne (bo kompletnie go nie widać )

> Z przodu widzę co jest przede mną i te czujniki mają być tylko pomocne w ocenie odległości.

podpowiem, jak odwrócisz głowę do tyłu to to bdb będziesz widział co jest za tobą. zlosnik.gif

No chyba że chcesz to montować do jakiegoś Craftera czy innego takiego zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> podpowiem, jak odwrócisz głowę do tyłu to to bdb będziesz widział co jest za tobą.

Tylna szyba jest dość wysoko. Zupełnie nie widać bagażnika...

Małego dziecka mogę nie zauważyć.

Napisano

Te tanie czujniki są fajne ale mają dużą zwłokę. Więc obawiam się że poruszające się dziecko wychwycisz jak już będzie na bagażniku...

Do "nieruchomości" się nadaje natomiast ruchomy cel wychwyca jak już go nie ma. Nie wiem jak z tymi droższymi bo nie mam:)

Napisano

zapytaj sprzedawcy jaka jest min i max wysokość montażowa sensorów. Ja kupiłem najtańszy zestaw na allegro i niby wszystko widzą na postoju i jest git. Jednak na stronie nie napisali że nie powinno się ich montować niżej niż 60cm a ja mam na 47cm co powoduje że nawet podczas cofania po prostej drodze czasami pikają. Przy parkowaniu jest wszystko ok i nie wprowadzają w błąd. Gdybym o tym wcześniej wiedział pewnie poszukałbym innego zestawu przystosowanego do montażu na takiej wysokości.

Napisano

To fakt, jezdzilem Jumperem, ktory mial czujniki i pikaly nawet jak widzialy kraweznik.. Druga sprawa, ze sobie zlewasz takie wlasnie pikanie i nagle bum! Bo jednak cos bylo wink.gif

Napisano
  • Autor

U mnie jest jeszcze gorzej bo musiałyby być na wysokości ~38 cm icon_rolleyes.gif

Nie wiem czy znajdę jakiekolwiek blush.gif (Chociaż fabryczne są montowane w tym samym miejscu).

Dalej myślę, czy wyświetlacz jest przydatny czy nie wziąć samego "pipcyka"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.