Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kradnie 600mA wyłączony SC 1.1 MPI

Featured Replies

Napisano

Kto umie doradzić jak znaleźć co robi problem?

W ostatni weekend padł akumulator w samochodzie, udało się odpalić z urządzenia rozruchowego. Kręcił, napięcie 14,2V. Jednak następnego dnia padł znów. Zwaliłem na akumulator, zwłaszcza, że nie dałem rady go naładować.

Teraz mam drugi akumulator, wsadzony wczoraj naładowany, odstany 8h - kręcił. Dziś rano nie odpalił.

Sprawdziłem pobór prądu przy wyłączonym zapłonie, wyszło 600 mA - dużo. W rzeczywistości będzie więcej, bo napięcie na aku siadło przez noc. Teoretycznie przy 600 mA powinno starczyć na 60 godzin, ale ten drugi akumulator to jakiś szrot.

Teraz pytanie jest takie: Jak i gdzie szukać winowajcy pobierania prądu na spoczynku?

Auto SC 1.1 MPI oryginalny, bez autoalarmu i elektrycznych szyb. Wyciągałem przekaźniki, które wiem gdzie są (dwa przy ECU i trzy w kabinie przy bezpiecznikach) podejrzewając, że któryś zwarł. Są jakieś jeszcze?

Napisano

radio - ponoć jakieś tam radia lubią wciągać kupę prundu w stanie spoczynku

wzmacniacz źle podłączony (jeżeli masz)

inne własne przeróbki pradowe?

Napisano
  • Autor

> radio - ponoć jakieś tam radia lubią wciągać kupę prundu w stanie spoczynku

> wzmacniacz źle podłączony (jeżeli masz)

> inne własne przeróbki pradowe?

Radia brak. Mam wzmacniacz do wpinania MP3, ale wyjąłem bezpiecznik. Nie robi różnicy.

Napisano

> Radia brak. Mam wzmacniacz do wpinania MP3, ale wyjąłem bezpiecznik. Nie robi różnicy.

pierwsze co zrob to wez miernik wepnij w aku powylanczaj wszystko i zobacz na ktorym obwodzie kradnie ci moc postaw kogos przy aku z miernikiem a ty wyjmuj bezpieczniki jak namierzysz bezpiecznij to pisz dalej moze cos sie poradzi mnie prad kradl alarm i mechanizm do otwierania drzwi (brak klamek)

Napisano

sprawdz jeszcze raz. pamietaj, ze otwarta maska = zapalone swiatlo w kabinie, a czesc odbiornikow mozesz jeszcze przez chwile po wylaczeniu pobierac wiecej prundu.

podlacz miernik i wyjmuj po kolei bezpieczniki. jesli to, ktorys z fabrycznych obwodow, to znajdziesz ktory...

Napisano

może światełko w bagażniku dorabiane i nie zabanglało jak trzeba

Napisano

ja stawiam na alternator z peknieta obudowa i to on kradnie prad. Odlacz alternator i sprawdz wtedy pobor

Napisano

> ja stawiam na alternator z peknieta obudowa i to on kradnie prad. Odlacz alternator i sprawdz wtedy

> pobor

potwierdzam ostatniowpunto 1.1 b ylo identycznie pobieralo 700ma

Napisano
  • Autor

> może światełko w bagażniku dorabiane i nie zabanglało jak trzeba

Nie ma nic dorabiane. Tylko wzmacniacz do MP3, odłączony na bezpieczniku teraz.

Napisano
  • Autor

> ja stawiam na alternator z peknieta obudowa i to on kradnie prad. Odlacz alternator i sprawdz wtedy

> pobor

Ten altek to ciekawa sugestia - dobrze kojarzę, że on ma własny kabel do aku? Już raz altek robiłem, ale wtedy przestał ładować.

Napisano

> Ten altek to ciekawa sugestia - dobrze kojarzę, że on ma własny kabel do aku? Już raz altek

> robiłem, ale wtedy przestał ładować.

idzie gruby kabel z akku do altka i z altka na rozrusznik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.