Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z chłodnicą

Featured Replies

Napisano

Chłodnica cieknie (u dołu od strony zbiorniczka jest wilgotno) i muszę dolewać prawie litr płynu miesięcznie. Teraz pytanie czy można próbować to jakoś uszczelnić (bez demontażu chyba nie da się stwierdzić skąd dokładnie cieknie) czy lepiej kupić nową. Miał już któryś kolega podobny problem?

Pozdrawiama

Napisano

> czy lepiej kupić nową.

Jeśli auto na handel to wsyp jakiś specyfik i do żyda.

Jeśli chcesz jeździć tym autem to kup przyzwoity zamiennik i wymień.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Chłodnica cieknie (u dołu od strony zbiorniczka jest wilgotno) i muszę dolewać prawie litr płynu

> miesięcznie. Teraz pytanie czy można próbować to jakoś uszczelnić (bez demontażu chyba nie da

> się stwierdzić skąd dokładnie cieknie) czy lepiej kupić nową. Miał już któryś kolega podobny

> problem?

> Pozdrawiama

ja zalałem swoją takim specyfikiem STP żółtym do chłodnic (na każdej stacji prawie) jak mi kapało... tyle że mnie tylko kapało a Tobie to musi więcej lać jak przez miesiąc litr wlewasz... Ale myślę że możesz zaryzykować te 10 czy 15 zł, najwyżej nie pomoże i zmienisz chłodnicę...

Napisano
  • Autor

> Jeśli auto na handel to wsyp jakiś specyfik i do żyda.

> Jeśli chcesz jeździć tym autem to kup przyzwoity zamiennik i wymień.

> Pozdrawiam BAS

Samochód mam od nowości i jeszcze ze 2-3 lata musi pojeździć. Teraz tak jak kupię nową chłodnicę to pewnie ze starej będę musiał wymontować jakieś czujniki itd.. Nie będzie z tym kłopotów? Samochód ma już 13 lat i pewnie all tam jest już skorodowane. Jakie elementy będę musiał przełożyć ze starej chłodnicy i czy napewno będą pasować?

Napisano
  • Autor

> ja zalałem swoją takim specyfikiem STP żółtym do chłodnic (na każdej stacji prawie) jak mi

> kapało... tyle że mnie tylko kapało a Tobie to musi więcej lać jak przez miesiąc litr

> wlewasz... Ale myślę że możesz zaryzykować te 10 czy 15 zł, najwyżej nie pomoże i zmienisz

> chłodnicę...

To czym zalałeś to płyn do chodnic czy uszczelniacz?

Napisano

> czy napewno będą pasować?

Dobry zamiennik albo oryginał i będzie dobrze.

Pozdrawiam BAS

Napisano

jak dla siebie to zamiennik tylko i wyłącznie, nie używka nie żaden proszek, płyn itp...

mechaniki w serwisie nie zbyt dobrze wypowiadali się nt uszczelniaczy... można sobie przy "okazji" uszczelnić kanaliki odpowiedzialne za rozprowadzanie płynu po silniku...

jesli chcesz go sprzedac to wal smiało płynem zeby.GIF

Napisano

> Samochód mam od nowości i jeszcze ze 2-3 lata musi pojeździć. Teraz tak jak kupię nową chłodnicę to

> pewnie ze starej będę musiał wymontować jakieś czujniki itd.. Nie będzie z tym kłopotów?

> Samochód ma już 13 lat i pewnie all tam jest już skorodowane. Jakie elementy będę musiał

> przełożyć ze starej chłodnicy i czy napewno będą pasować?

w 1,6 to typowy plug & play plus odpowietrzenie całości...

Napisano

> Chłodnica cieknie (u dołu od strony zbiorniczka jest wilgotno) i muszę dolewać prawie litr płynu

> miesięcznie. Teraz pytanie czy można próbować to jakoś uszczelnić (bez demontażu chyba nie da

> się stwierdzić skąd dokładnie cieknie) czy lepiej kupić nową. Miał już któryś kolega podobny

> problem?

> Pozdrawiama

Ja wsypałem jakiś proszek w takiej małej fiolce i problem się rozwiązał...

Spróbować nie zaszkodzi... 9PLN na stacji

Napisano

> To czym zalałeś to płyn do chodnic czy uszczelniacz?

uszczelniacz... STP w takiej żółtej płaskiej buteleczce...

Napisano

> Samochód mam od nowości i jeszcze ze 2-3 lata musi pojeździć. Teraz tak jak kupię nową chłodnicę to

> pewnie ze starej będę musiał wymontować jakieś czujniki itd.. Nie będzie z tym kłopotów?

> Samochód ma już 13 lat i pewnie all tam jest już skorodowane. Jakie elementy będę musiał

> przełożyć ze starej chłodnicy i czy napewno będą pasować?

u mnie mechanik zmieniał dwa tygodnie temu po 12stu latach, nie było problemu...

w chłodnicy nie ma żadnych czujników, tylko mocowania i dwa węże...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.