Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak ściągnąć tylni spoiler ?

Featured Replies

Napisano

Witam !

Strzelił mi wężyk od tylnego spryskiwacza prawdopodobnie w spoilerze...

jak włączam spryskiwacz, to woda wylatuję spod tylnej klapy.

Odkręciłem dwie śruby ale on ani drgną przeczytałem na necie że jest on przyklejony, co prawda wątek był na temat corsy.

I tu pytanie czy to prawda jak to ściągnąć na "chama" ?

Pozdro...

Napisano

> Odkręciłem dwie śruby

No to jeszcze dwie i będzie gitarrrra... wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Odpowiedzi samego Guru są dla mnie jak wyrocznia... wink.gif

ale od zewnątrz są tylko dwie śruby

chyba że są schowane od środka.... hmm.gif

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

> Odpowiedzi samego Guru są dla mnie jak wyrocznia...

grinser006.gif

> ale od zewnątrz są tylko dwie śruby

Zgadza się. Otwórz klapę i zobaczysz jeszcze dwie. Nie mam auta, nie mogę zrobić foty.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Zgada się. Otwórz klapę i zobaczysz jeszcze dwie.

Byłem sprawdzić są

i nie żebym nie wierzył.... cfaniaczek.gif

Od dwóch dni próbuje to ściągnąć najpierw odkręciłem ten plastyk od środka

i zamiast rurki oczom moim ukazał się biały metal,

dzisiaj dzięki swojej wrodzonej inteligencji znalazłem dwie śrubki od zewnątrz a dzięki pomocy Guru następne dwie...

Jutro biorę się do roboty nowym zapałem ... mlotek.gif

Pozdrawiam...

Napisano

> Strzelił mi wężyk od tylnego spryskiwacza prawdopodobnie w spoilerze...

Jak zdejmiesz spoiler to sam przekonasz się, że jest to niemożliwe wink.gif Wężyk jest tam solidnie "puszczony" - utrzymują go uchwyty. Nie ma możliwości aby coś się z nim stało. Na 100% pękł w przelotce między klapą a budą. Masz dwie opcje: W miejscu przerwania wstawić łącznik, np. o taki:

281883429-zl.jpg

albo wymienić cały wężyk. Polecam ten drugi sposób, stary już na pewno jest twardy po tylu latach. Kupując nowy, nie skuś się przypadkiem na jakąś taniochę do akwarium. Nie przeżyje zimy. Kup w sklepie motoryzacyjnym.

Będziesz musiał wyjąć z budy gumową przelotkę. Jeżeli nie będzie rdzy, to super. Jeśli będzie to wiadomo - zabezpiecz. Na koniec, kiedy już zamontujesz przelotkę dobrze jest zasmarować silikonem miejsce jej przylegania do budy, unikniesz w ten sposób ewentualnego wciekania wody do bagażnika.

Roboty z wymianą całego wężyka niewiele, pod warunkiem, że nie będzie niespodzianek wink.gif : KLIK .Aha. Pewnie będziesz musiał zdjąć osłonę słupka przedniego pasażera. Tam wężyk zakręca i można zrobić sobie tam "stację przesiadkową" - wciągnąć nowy wężyk spod maski właśnie tam, a potem dopiero wybierać go od tyłu.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Jak zdejmiesz spoiler to sam przekonasz się, że jest to niemożliwe Wężyk jest tam solidnie

> "puszczony" - utrzymują go uchwyty. Nie ma możliwości aby coś się z nim stało. Na 100% pękł w

> przelotce między klapą a budą.

Strzał w 10-tkę pękł w przelotce... wink.gif

zastosowałem łącznik co prawda nie taki fachowy jak na zdjęciu (obcięty kołek od wkrętu )

ale i tak lepszy niż rurka termokurczliwa którą zastosowałem w wężyku pod maską (wytrzymało ok. 6mc ) wink.gif

Pozdrawiam...

Napisano

> Strzał w 10-tkę pękł w przelotce...

No baaa.....

> zastosowałem łącznik co prawda nie taki fachowy jak na zdjęciu (obcięty kołek od wkrętu )

Będziesz rozbierał jeszcze raz... grinser006.gif A wymienić cały wężyk naprawdę warto. Ciśnienie takie jakby Ci prostatę naprawili... grinser006.gif Po wymianie wężyka, robiłem testa, to aż podskoczyłem na fotelu tak walnęło szprycą o szybę.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> No baaa.....

> Będziesz rozbierał jeszcze raz... A wymienić cały wężyk naprawdę warto. Ciśnienie takie jakby Ci

> prostatę naprawili... Po wymianie wężyka, robiłem testa, to aż podskoczyłem na fotelu tak

> walnęło szprycą o szybę.

> Pozdroofka

Wolał bym nieraz nie znać przyszłości... wink.gif

ale jak już wiem jak się ściąga spoiler

mam pomysła.... zamontuje na nim antenkę może przy okazji tej operacji, postaram się wymienić wężyk...

(ale jak znam siebie to zrobię to dopiera jak znowu walnie...)

Niestety należę do osób które naprawiając jedno rozwalają drugie.

Mógł bym napisać książkę o naprawie Astry np. jak podłączając radio zrobić tak żeby astra była zimna jak lód a jedyne co działało to imo i to w drugą stronę. hehe.gif

Ale jest jeszcze forum i kilku znajomych mechaników którzy pomogą takiemu amatorowi jak ja...

Pozdrawiam serdecznie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.