Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik zasysanego powietrza mk1

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie

podczas naprawy swojego kropka zauważyłem że podczas pracy na biegu jałowym z okolicy czujnika zasysanego powietrza dobiega odgłos syczenia jakby gdzieś wylatywało powietrze. Czy ten odgłos jest normalny bo nie pamiętam wcześniej żebym takie coś słyszał.

Napisano

> Witam serdecznie

> podczas naprawy swojego kropka zauważyłem że podczas pracy na biegu jałowym z okolicy czujnika

> zasysanego powietrza dobiega odgłos syczenia jakby gdzieś wylatywało powietrze. Czy ten odgłos

> jest normalny bo nie pamiętam wcześniej żebym takie coś słyszał.

zatkaj ręką rurę dolotu i zobacz czy zgaśnie. Nie przypominam sobie aby u mnie coś syczało.

Napisano
  • Autor

> zatkaj ręką rurę dolotu i zobacz czy zgaśnie. Nie przypominam sobie aby u mnie coś syczało.

a która to jest rura dolotu??

Napisano
  • Autor

> to takie czarne, gumowe wyprowadzone w okolice komputera, PP lampy

No wiec zatkałem dolot i silnik nie gaśnie za to zaczyna syczeć wtedy gdzieś indziej ale jeszcze nie zlokalizowałem gdzie bo było już za ciemno. Czy jak się świeci kabel wysokiego napięcia w środku podczas gazowania to wymienić go czy zostawić??

Napisano

> No wiec zatkałem dolot i silnik nie gaśnie za to zaczyna syczeć wtedy gdzieś indziej ale jeszcze

> nie zlokalizowałem gdzie bo było już za ciemno. Czy jak się świeci kabel wysokiego napięcia w

> środku podczas gazowania to wymienić go czy zostawić??

pad.gif

silnik ma zgasnąć, kabel nie może świecić.

czyli:

1. wymienić WSZYSTKIE kable WN

2. uszczelnić dolot

Napisano
  • Autor

> silnik ma zgasnąć, kabel nie może świecić.

> czyli:

> 1. wymienić WSZYSTKIE kable WN

> 2. uszczelnić dolot

No i dupa zatykam dolot i za chiny nie chce silnik zgasnąć. Syczenie zlokalizowałem w kanele gdzie pracuje silnik krokowy. Krokowca właśnie dopiero co wymieniłem bo myślałem, że to jego wina. I muszę się przyznać, że na starym silnik działał lepiej. Ale tak czy owak dusił się przy rozgrzewaniu.

Czy ktoś może wie co to może być. Szlak już mnie z tym trafia i najchętniej bym go oddał na szrot....

Do głowy nasówają mi się dwie rzeczy znalezione w sieci.

1.Sonda Lambda co prawda wymieniana 1,5 roku temu ale może to to

2. Pompa paliwa.

Dokładne objawy polegają na tym że auto po odpaleniu z rana normalnie działa na ssaniu ok 1300-1400 obrotów i po niecałej minucie spadają mu obroty do 1000 i zaczyna się cały telepać po czym sam podnosi obroty do 1400 i obniża do 1000 i tak w kółko. Następnie jak próbuje jechać to zaczyna się dławić tak że mogę wcisnąć pedał gazu do końca a on nie reaguje.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Ok jedno rozwiązane. Za duszenie odpowiedzalna była sonda kupiłem używaną boscha i autko jeździ super. Jednak walcze cały czas ze spadającymi obrotami....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.