Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Większe spalanie brak mocy

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów, mam pytanko. Ostatnio zauważyłem że mój uniaczek trochę więcej zjada paliwa (gdzieś koło 2 litrów) i moje pytanie jest czy może to być spowodowane uszkodzonym czujnikiem płynu chłodzącego który jest podpięty do komputera?

Napisano

> Witam kolegów, mam pytanko. Ostatnio zauważyłem że mój uniaczek trochę więcej zjada paliwa (gdzieś

> koło 2 litrów) i moje pytanie jest czy może to być spowodowane uszkodzonym czujnikiem płynu

> chłodzącego który jest podpięty do komputera?

Sprawdź sondę Lambda - jak mi strzeliła, to potrafił mi niuniek nawet 12-13 litrów brać smile.gif

Napisano

> Jak ją sprawdzić?????

Diagnostyka komputerowa, koszt 70-80 zł w warsztacie (nie ASO)

Jeśli to nie sonda, to może wyjść coś innego, co też pokaże.

Napisano

> Diagnostyka komputerowa, koszt 70-80 zł w warsztacie (nie ASO)

> Jeśli to nie sonda, to może wyjść coś innego, co też pokaże.

U mnie nie dziala sonda i spala normalnie czyli w mieście od 4,5 do 7 litrów.

Napisano

nie zrobil sie mulowaty ??

Napisano

> nie zrobil sie mulowaty ??

Nie powinien. Nasze kompy w przypadku całkowitego padu sondy lub jej wypięcia z układu potrafią ją sobie emulować i silniki działają normalnie. Gorzej jeśli zamiast padu sondy mamy jej złe działanie co komp może nieopatrznie zrozumieć jako np za uboga mieszanka i lać, lać, lać,,,

Ten sam efekt mamy w przypadku padu czujnika temperatury, komp myśli że silnik jest zimny i leje jak na ssaniu.

Napisano

marku pytalem bo wieksze spalanie to niekoniecznie sonda, moze byc zaplon, hample, a nawet stare swiece

Napisano
  • Autor

Ja właśnie mam takie efekty jak opisuje Marek.

Teraz wróciłem z małej przejażdżki i pod górkę traci mi moc, w ogóle jest taki mułowaty.

Napisano
  • Autor

Co najpierw sprawdzić czujnik temperatury czy sondę?????

Napisano

> nie zrobil sie mulowaty ??

czasami daje znak.raz mulowaty a raz dobrze.a czasami pdo gorke ze nawet 2 bieg nie daje rady.

A nowa sonda oryginalna kosztuje 400 zl. a z seicenta nie pasuje gdy jest zbyt dlugi kabel. a uniwersalne nie chce bo trzeba połaczyc i i nie wiadomo jaki efekt bedzie.

a dodam ze z wydechu wypuszcza duzo trujacych i mam wrazenie ze silnik za mocno grzeje a za miesiac przeglad mam i chyba nie przejdzie z niedzialajacym sonda. Mode pokazac wydruk z diagnostyki.

Napisano

> A nowa sonda oryginalna kosztuje 400 zl. a z seicenta nie pasuje gdy jest zbyt dlugi kabel.

no to rzeczywiście problem... jedna trytytka czy dwie i masz kabel odpowiedniej długości waytogo.gif gdyby był zbyt krótki, to co innego, ale w tym przypadku?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.