Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniczek świateł

Featured Replies

Napisano

Witam

Nie wiem jak to się stało ale cały czas pracuje w moim samochodzie w/w silniczek. W prawym reflektorze, od strony zbiorniczka smile.gif No to po kolei. Najpierw wymieniłem jedna żarówkę, właśnie w tym reflektorze, wszystko było ok. Po dwóch tygodniach wymieniłem żarówkę w drugim. I od tej pory ten silniczek cały czas pracuje... Tylko na światłach mijania, na postojowych już nie. Co zrobić? Czy go wymontować, chociaż nie wiem jak zlosnik.gif Czy macie jakieś inne pomysły?

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie smile.gif Sami wiecie jak szukajka działa...

Napisano

mialem to samo wymienilem zarowy i zaczely padac silniczki kupilem inne i wszystko ok pasuja od ww thuran i mondeo

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Czy bedzie pasowal silniczek od fiata 500?:P Znalazlem na allegro aukcje gdzie gosciu je sprzedaje i pisze ze bedzie pasowalo do stilo.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Czy przed wymiana trzeba odpiac aku? Dajcie jakies rady:D

Napisano

> Czy przed wymiana trzeba odpiac aku? Dajcie jakies rady:D

Kroki takie same jak przy wymianie H7, z tą różnicą, że H7 nie jest przykręcone do klosza zlosnik2.gif

zostaw aku w spokoju

Napisano

> Czy przed wymiana trzeba odpiac aku? Dajcie jakies rady:D

Powiedz dobry człowieku jakie jeszcze chcesz rady?

Czytałeś w ogóle podane linki?

Zadawane pytania pozwalają w to wątpić....

Tu masz czarno na białym jeszcze raz

Napisano
  • Autor

Nie niczego zepsuc po prostu wink.gif

Napisano

> Nie niczego zepsuc po prostu

Gdybyś kolego uzupełnił profil to może by się znalazł ktoś kto podałby pomocną dłoń.

Jak Ci Ruda po drodze zapraszam na priv.

Silniczki wymieniałem wg manuala cytowanego i nic nie popsułem.

Pewnie też dasz radę waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Niestety nie po drodze smile.gif

Napisano
  • Autor

Witam

Długo się za to zabierałem ale w końcu udało mi się kupić silniczek od octavii 2009 r. i go zamontować cool.gif Ogólnie cala wymiana jest prosta jak d..., ale, oczywiście jest problem. Silniczek działa ale pozycja światła się nie zmienia... Zamieszczam zdjęcie. Czy ktoś może mi wyjaśnić jak działa ta regulacja? Czy bolec od silniczka ma jakoś się stykać, ruszać itp itd z tym białym mechanizmem?

zdjcie217v.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

1/ co to znaczy dziala silniczek ?

- brzeczy ?

- trzpien roboczy chowa sie/wysuwa ?

jak pracuje.. jak dobrze wlozysz w prowadnice to poprzez wysuwanie/chowanie sie trzpienia podnosi/opuszcza lampe..znaczy jej wewnetrze wink.gif

Napisano
  • Autor

Chowa się i wysuwa smile.gif Prowadnica to pewnie to białe coś? Trzpień tam sięga do niej ale nic z regulacja sie nie dzieje...

Napisano

a lampa sprawna ? dzialalo to kiedys ? moze jakas druciarnia jest odwalona byle by sie kupy trzymalo.... no ewentualnie zle montujesz zeby.GIF

tak.. ten bialy slizg w srodku w lampie to prowadnica dla kulistego zakonczenia trzpienia na silniczku

Napisano

> Chowa się i wysuwa Prowadnica to pewnie to białe coś? Trzpień tam sięga do niej ale nic z

> regulacja sie nie dzieje...

Musisz kulkę od trzpienia silnika zatrzasnąć z tym czymś od odbłyśnika żeby działało jak przegub kulowy i wtedy będzie regulować.

284249632-P1010380.JPG

284249632-P1010368.JPG

Zęcia można wkleić do poradnika, żeby nas przyszłość pytający wiedzieli o co chodzi.

post-28378-14352509945503_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Przed spaleniem się silniczka działało elegancko smile.gif Coś może jest z prowadnica bo trzpień od silniczka nigdzie się nie zatrzaskuje... Tylko porusza się swobodnie w/na prowadnicy frown.gif

Napisano

> Przed spaleniem się silniczka działało elegancko

??

to przed spaleniem czy

Quote:

Nie wiem jak to się stało ale cały czas pracuje w moim samochodzie w/w silniczek.

a to insza inszosc... i moze wynikac zarowno z wypracowania mechanizmu(tylko ile by trza wachlowac lampami zeby zakatowac silniczek zeby.GIF ) badz ze zbyt duzego oporu (!) ( wszystko masz w lampie ok ? ) i mechanizm "zeskoczyl".. jak rozbierzesz silniczek to zrozumiesz jak te kolka zebate chodza - nie trzeba byc zegarmistrzem zeby to reanimowac.

slimak+ kolko zebate i wodzik prowadzacy potencjometr jako "krancowka" ... tylko glupia krancowka bo jak pamietam pozycje "zero" ma w swoim srodkowym polozeniu. W prawo wysuw - w lewo wsuw ( tu juz strzelam bo serio nie pamietam )

Napisano

> silniczka nigdzie się nie zatrzaskuje... Tylko porusza się swobodnie w/na prowadnicy

Widzisz na foto jak ma wyglądać zatrzaśnięty?

Napisano
  • Autor

Tak widze smile.gif Dzieki wielkie piwo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.