Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Się zaczyna

Featured Replies

Napisano

Pacjent to 156 2.5 V6.

Dziś z maślanych łapek wyleciał mi kluczyk. Pierwsza próba odpalenia auta po tym zajściu zakończyła się fiaskiem - lampka CODE nie zgasła facepalm.gif Pomiętosiłem więc kluczyk w dłoniach i... zadziałało. Sytuacja powtórzyła się niestety raz jeszcze facepalm.giffacepalm.gif Wieczorem kluczyk został robebeszony i wyczyszczony (chwilowo wszystko działa) ale obawiam się, że jego "upadek" zbiegł się tylko w czasie z awarią/zabrudzeniem styków? odbiornika umieszczonego przy stacyjce facepalm.giffacepalm.giffacepalm.gif

Pytanie - co tam przy kolumnie kier. przeczyścić i gdzie tego szukać zlosnik.gif

Napisano

tam nie bardzo jest co czyscic - jesli chodzi o immobiliser. Bo jest tam antena - czyli pętla wokół stacyjki i odczytanie info z klucza odbywa sie bezstykowo.

Napisano
  • Autor

> tam nie bardzo jest co czyscic - jesli chodzi o innobiliser. Bo jest tam antena - czyli pętla wokół

> stacyjki i odczytanie info z klucza odbywa sie bezstykowo.

Tak, własnie znalazłem foto na necie.

antenna.jpg

Ciekawe źródło z którego wynika, żeby raczej pomajdrować stykami przy ECU i zmierzyć rezystancję

Napisano

> Tak, własnie znalazłem foto na necie.

> Ciekawe źródło z którego wynika, żeby raczej pomajdrować stykami przy ECU i zmierzyć rezystancję

nie wiem jak jest w 156 ale w 166 jak mi sie czasem zapala ta kontrolka to wystarczy odchylić to dolne poszycie deski i pomerdać kablami tam dalej przy wałku od kierownicy, nie wiem co tam jest ale chyba jakas druga antena i zawsze pomaga na jakis czas..

Napisano
  • Autor

Spec od AR radzi - tak jak userzy angielskiego forum - wypiąć na parę minut kabelek anteny z centralki Alfa Code. Idę szukać panic.gif A dokładnie rzecz biorąc tę:

connector.jpg

Napisano

Oby problem Ci się z czasem nie nasilał. Ja ponad rok temu też miałem podobny problem z immobiliserem w Gtv'ce. Problem się nasilił gdy byłem za granicą - oryginalnie występuje w niej CODE1 i jest dość problematyczny, jak się sam przekonałem. Po powrocie wywaliłem to ścierwo i założyłem centralkę, antenę i klucze CODE3 takie jak w 156 i zyskałem składany kluczyk smile.gif

Od tego czasu mam święty spokój - zapomniałem co to immobiliser. Więc jeśli takie rozpinanie anteny doraźnie Ci pomaga, to może warto byłoby wymienić antenę na nową ?

Napisano
  • Autor

> Więc jeśli takie rozpinanie anteny

> doraźnie Ci pomaga, to może warto byłoby wymienić antenę na nową ?

Na razie nie wiem czy pomaga, bo jak do tej pory blokował się nie za każdym razem, ale co kilka uruchomień. Muszę poobserwować. Zastanawia mnie, że zbiegło się to z tym, że spadł mi kluczyk na ziemię hmm.gif We wtorek auto i tak idzie na wymianę kilku rzeczy, więc w razie czego będzie i nowa antenka ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.