Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

immo brava1.6

Featured Replies

Napisano

witam

mam mały problem, nie mogę zlokalizować immobilizera w moim aucie (brava 1.6 1997) Padł mi komputer kupiłem inny na podmianę, elektronik ma mi zdezaktywować immobilizer w ecu tak aby się nie zablokował, ale trzeba odłaczyć wtyki od centralki immo, niestety nie mogę jej znaleźć, w książce Zembowicza jest rysunek gdzie ma być gdzieś koło bezpieczników, ale ja tam nic nie widzę.

Jak się do tego urządzenia dostać?

Jak go nie znajdę to czeka mnie holowanie.

Napisano

> witam

> mam mały problem, nie mogę zlokalizować immobilizera w moim aucie (brava 1.6 1997) Padł mi komputer

> kupiłem inny na podmianę, elektronik ma mi zdezaktywować immobilizer w ecu tak aby się nie

> zablokował, ale trzeba odłaczyć wtyki od centralki immo, niestety nie mogę jej znaleźć, w

> książce Zembowicza jest rysunek gdzie ma być gdzieś koło bezpieczników, ale ja tam nic nie

> widzę.

> Jak się do tego urządzenia dostać?

> Jak go nie znajdę to czeka mnie holowanie.

Nad skrzynką bezpieczników po lewej stronie w zasadzie nie widać tej skrzyneczki. Jak włożysz głowę pod konsole tak jak byś chciał spojrzeć na skrzynkę bezpieczników od tyłu to zobaczysz. Możesz zdjąć dolną osłonę kierownicy to od stacyjki idzie taki czarny przewód i wchodzi za skrzynkę właśnie on jest podpięty do puszki immo.

Dostęp dość trudny i trzeba się pogimnastykować.

Napisano

> witam

> mam mały problem, nie mogę zlokalizować immobilizera w moim aucie (brava 1.6 1997) Padł mi komputer

> kupiłem inny na podmianę, elektronik ma mi zdezaktywować immobilizer w ecu tak aby się nie

> zablokował, ale trzeba odłaczyć wtyki od centralki immo, niestety nie mogę jej znaleźć, w

> książce Zembowicza jest rysunek gdzie ma być gdzieś koło bezpieczników, ale ja tam nic nie

> widzę.

> Jak się do tego urządzenia dostać?

> Jak go nie znajdę to czeka mnie holowanie.

na stacyjce masz antenkę,po jej kabelku dojdziesz do centralki imo, u mnie w marei centralka jest schowana za bezpiecznikami , u Ciebie pewnie też... wink.gif

Napisano

> na stacyjce masz antenkę,po jej kabelku dojdziesz do centralki imo, u mnie w marei centralka jest

> schowana za bezpiecznikami , u Ciebie pewnie też...

Dobrze wiedzieć bo będe ją wymieniał... Komp wiem gdzie, pestkę też a nie miałem pojęcia gdzie moduł immo oink.gif

Napisano
  • Autor

dzięki za informacje, na szczęście okazało się że da się tak zrobić , że nie trzeba wyjmować kabelków z centralki immo, bo komputer ecu sam wykryje immobilizer i się do niego dopasuje i zakoduje , przynajmniej tak mnie zapewnia spec od elektroniki.

Napisano

> dzięki za informacje, na szczęście okazało się że da się tak zrobić , że nie trzeba wyjmować

> kabelków z centralki immo, bo komputer ecu sam wykryje immobilizer i się do niego dopasuje i

> zakoduje , przynajmniej tak mnie zapewnia spec od elektroniki.

Oczywiście, że to zrobi!!! Jeśli tylko założysz "czysty" ecu. Z wyzerowanymi wartościami immo. Wtedy spoko - kluczyk za pośrednictwem Fiat CODE go zaprogramuje.

Włożenie sterownika z wpisanym immo. I próba nadpisania tej wartości na komp zabrudzony wpisem immo to blokada i brak możliwości odpalenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.