Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wszystko o immo, kluczach Fiat CODE - czyli matki i synowie!

Featured Replies

Napisano

Chciałbym abyśmy w tym temacie umieszczali wszystko co wiemy o kluczykach do fiaciora z systemem Fiat CODE I.

1) Według ASO U-Car Skierniewice. Możemy bezproblemowo korzystać z kluczyka matki (brązowego) do jazdy. Jedyne co może nas spotkać to nie zgaśnięcie kontrolki, bez zablokowania immo. Samochód normalnie pracuje i śmiga.

2) Dorobienie kluczyka na podstawie kluczyka niebieskiego, bez żadnych kart CODE, kluczyków matek etc. kosztuje ok.130zł (Firma Bracia Pawlak - Skierniewice) i trwa ok 3-5minut.

3) Aby zniszczyć blokadę immo w naszych sterownikach, należy wyczyścić wpis immo w sterowniku (koszt 50-300zł). Przed założeniem sterownika, należy KONIECZNIE odpiąć centralkę Fiat CODE. W innym przpadku nastąpi automatyczne zaprogramowanie ECU kodem immo (chyba, że tego oczekujemy). I już możemy śmigać na kluczykach za 20-30zł

Moje pytania!

1) Gdzie w niebieskim kluczyku znajduje się transponder? Chciałbym wydłubać go z zakupionego zestawu klucz+immo+sterownik. Mam zapasowy kluczyk wyślizgany, ale na wzór dobry! Dołącze transponder w torebeczce na kółeczku i schowam sobie na zapas do dorobienia. Albo jak będe wiedział gdzie jest immo to natnę kluczyk tak, żeby wydłubać startą pestkę i wsadzić nową. Potem klej i już mam zapas do dorabiania, natenczasowego odpalania etc.

Kluczyk z którego korzystam ma kanalik, w którym jest immo.

TP00AF_14P3e.JPG

Coś w ten deseń.

Wrzuce tu pestkę z klucza matki.

Napisano

> 2) Dorobienie kluczyka na podstawie kluczyka niebieskiego, bez żadnych kart CODE, kluczyków matek

> etc. kosztuje ok.130zł (Firma Bracia Pawlak - Skierniewice) i trwa ok 3-5minut.

Potwierdzam, bo robiłem to, właśnie u Pawlaków w Skierniewicach, gdzie kiedyś mieszkałem.

Trwało chyba nawet krócej niż 3 minuty, auto stało wówczas 100km dalej, a klucza matki nigdy nie miałem.

> 1) Gdzie w niebieskim kluczyku znajduje się transponder?

Tutaj są zdjęcia z Punto, ale powinno być tak samo:

http://www.punto.org.pl/zrobtosam/model176czylimk1/36

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.