Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternator p1 1.2 16v

Featured Replies

Napisano

Wydaje mi się że po swapie na łapach ccs nie wsadzę alternatora tzn paska po prostu nie mieści on się bo blokuje go łapa ktoś pomoże co mam zrobić?

Napisano

> Wydaje mi się że po swapie na łapach ccs nie wsadzę alternatora tzn paska po prostu nie mieści on

> się bo blokuje go łapa ktoś pomoże co mam zrobić?

szlifierka w dłoń i tuning łapy, aż się pasek zmieści

Napisano
  • Autor

ja coś słyszałem że ma być koło pasowe z ccs to jedno i wtedy wejdzie, bo ja teraz mam na kole 2 miejsca na paski chyba na altka i na wspomaganie

Napisano

> ja coś słyszałem że ma być koło pasowe z ccs to jedno i wtedy wejdzie, bo ja teraz mam na kole 2

> miejsca na paski chyba na altka i na wspomaganie

nawet jak dasz kolo pasowe z 1.1 to moze nie wejsc. Zalezy jaka masz lape. U mnie trzeba bylo dosc sporo wyciac z łapy

Napisano

> mam łapy z ccs

no ja tak samo. Ale łapa , łapie nie rowna sick.gif przynajmniej te kupowane w łodzi....

Napisano

> a Ty też masz koło na 2 paski?

na 1

Napisano

> a dużo musiałeś łapę szlifować?

jak chcesz to jutro zrobie Ci foto. Generalnie to sporo... az sam sie zdziwilem... bo w poprzedniej tyle nie trzeba bylo. Dlatego pisze, ze lapa , lapie nie rowna

Napisano
  • Autor

dowiedziałem się że ma być koło pasowe 1.1 do tego dystans pod czujnik położenia wału tylko nie wiem o co chodzi w tym dystansie?

POMOCY

proszę o fotkę

Napisano

> dowiedziałem się że ma być koło pasowe 1.1 do tego dystans pod czujnik położenia wału tylko nie

> wiem o co chodzi w tym dystansie?

> POMOCY

> proszę o fotkę

dystans jak dobrze pamietam 4mm pod lape silnika (jesli lapa z sc) w tedy nie bedziesz musial lapy ciac, dystanse pod altka takze. i jesli nie chcesz rzezbic z czujnikiem polozenia walu to wymiana pompy olejowej zlosnik.gif

dsystans ten pod lape zrobisz samemu, ew Lesiu Z. robi fajne,

a co do dystansu, to kolo z 1,1 ma inne odsadzenie, i czujnik "nie bedzie czul zabkow" beda one obok

Napisano
  • Autor

> dystans jak dobrze pamietam 4mm pod lape silnika (jesli lapa z sc) w tedy nie bedziesz musial lapy

> ciac, dystanse pod altka takze. i jesli nie chcesz rzezbic z czujnikiem polozenia walu to

> wymiana pompy olejowej

> dsystans ten pod lape zrobisz samemu, ew Lesiu Z. robi fajne,

> a co do dystansu, to kolo z 1,1 ma inne odsadzenie, i czujnik "nie bedzie czul zabkow" beda one

> obok

Aha już wiem bo koła pasowe się różnią ząbkami jeden ma na zewnatrz a drugi z drugiej strony.

Czyli czujnik musi tak mieć że musi być drobny dystans i tak jak się koło będzie obracać tak żeby w swoim zasięgu czuło ząbki coś takiego jak podczerwień w telefonie??

Napisano

> nawet jak dasz kolo pasowe z 1.1 to moze nie wejsc. Zalezy jaka masz lape. U mnie trzeba bylo dosc

> sporo wyciac z łapy

Jak się trochę pokombinuje to da radę bez szlifowania łapy ok.gif

Napisano
  • Autor

łapę trochę wyszlifowałem, alternator także aby był równy z kołem pasowym z 1.1 wygląda to teraz dobrze, no może alternator i milimetry jest krzywo ale pasek nie zleci a luz miedzy paskiem a łapą jest spory:)

Napisano

> Wydaje mi się że po swapie na łapach ccs nie wsadzę alternatora tzn paska po prostu nie mieści on

> się bo blokuje go łapa ktoś pomoże co mam zrobić?

Pompa oleju i kółko z Punto II i jest p&p smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.