Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nakrętki do alufelg

Featured Replies

Napisano

Właśnie kupiłem koła aluminiowe do mojego Lacetiego smile.gif - oryginalne koła chevroleta. No i mam pytanie:

Czy potrzebuję specjalnych nakrętek, czy te oryginalne koła wykorzystują te od stalowych.

Te koła aluminiowe mają chyba jakieś wstawki może i stalowe w miejscach przykręcania śrub - stąd moje pytanie.

Napisano

Pytanie czy oryginalne z GMDAT, czy tylko felgi z kapslami Chevroleta sprzedawane jako produkt do Lacetti? Jakies zdjecie byloby wskazane.

Napisano
  • Autor

> Pytanie czy oryginalne z GMDAT, czy tylko felgi z kapslami Chevroleta sprzedawane jako produkt do

> Lacetti? Jakies zdjecie byloby wskazane.

Tak na pewno są to oryginalne koła GMDAT takie jak z folderów smile.gif

Jest odlany napis z drugiej strony GMDAT

http://forum.autokacik.pl/files/284109931-1190130943.jpeg

Napisano
  • Autor

> No to chyba jest tak jak w wszystkich samochodach z GM. Felgi alu maja te same sruby jak stalowe.

Dziękuję za info waytogo.gif

Napisano

> Dziękuję za info

Polecam jednak dla celów eststycznych zakupić nakrętki do alufelg. Zwykła śruba do stalówek jest przelotowa, natomiast do alusów ma od zewnątrz zakończenie łepkiem, czyli nie widać końcówki śruby.

Napisano

> Polecam jednak dla celów eststycznych zakupić nakrętki do alufelg. Zwykła śruba do stalówek jest

> przelotowa, natomiast do alusów ma od zewnątrz zakończenie łepkiem, czyli nie widać końcówki

> śruby.

Potwierdzam

Napisano

Jeszcze możesz dać do każdego koła po jednej śrubie zabezpieczającej old.gifTUTAJ masz test AŚ. Warto bo felgi ładne zlosnik.gif

Napisano

> Jeszcze możesz dać do każdego koła po jednej śrubie zabezpieczającej TUTAJ masz test AŚ. Warto bo

> felgi ładne

Ale to nie ja yikes.gifzlosnik.gif A AŚ to taki fakt motoryzacyjny wiec bymsie nimi nei przejmowal smirk.gif

Napisano

> Naklejane są od wewnątrz. Od zewnątrz mogę być ciężarki.

Nie zlosnik.gif Te naklejane tak sie nakleja, ze kolo jest dobrze wywazone i nie ma nabijanych odwaznikow. Nie wyobrazam sobie nabijanych na alusach grinser006.gif

Napisano

> aż muszę sprawdzić u siebie ...

Przeciez to sie felge niszczy jedz do dobrego wulkanizatora i niech naprawi to co spartolili grinser006.gif

Napisano

> 4 lata temu było ....

> gdzieś widziałem takie ciężarki, tylko nie pamiętam, czy u siebie

Tez je widuje na autach i nie moge pojac jak tak mozna zlosnik.gif U nas jednak wiekszosc aut jezdzi na stalowkach.

Napisano

> Jeszcze możesz dać do każdego koła po jednej śrubie zabezpieczającej TUTAJ masz test AŚ. Warto bo

> felgi ładne

A jakie nakrętki zabezpieczające pasują do Lacka? Może jakiś link do Allegro.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi.

To jest zdjęcie koła razem z oponą tak jak producent zamontował. Z tego co wiem są to ciężarki chevroleta smile.gif

przykład:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Chevrolet_Nubira_front_20070611.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/Chevrolet_Nubira_Kombi_CDX_rear.JPG

Pewnie nakrętki chromowane pełne sobie kupię, ale idąc do wulkanizatora nie mam jeszcze innych niż oryginalne nakrętek

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi.

> To jest zdjęcie koła razem z oponą tak jak producent zamontował. Z tego co wiem są to ciężarki

> chevroleta

> przykład:

> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Chevrolet_Nubira_front_20070611.jpg

> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/Chevrolet_Nubira_Kombi_CDX_rear.JPG

> Pewnie nakrętki chromowane pełne sobie kupię, ale idąc do wulkanizatora nie mam jeszcze innych niż

> oryginalne nakrętek

Ciezarki made by Chevrolet pad.gif Tam maja byc naklejane odwazniki a nie nabijane.

Napisano
  • Autor

Wiem, ale co ja zrobię frown.gif natomiast jak założę swoje opony to na pewno będą naklejane smile.gif

Napisano

> Wiem, ale co ja zrobię natomiast jak założę swoje opony to na pewno będą naklejane

To sie w glowie nie miesci. Jeszcze czegos takeigo nei widzialem, moze to sprawka ASO.

Napisano

A mi w ASO też nabili na alusy twierdząc, że te klejone odpadają i tylko jest z nimi problem, nie robiłem o to awantury...

Napisano

> A mi w ASO też nabili na alusy twierdząc, że te klejone odpadają i tylko jest z nimi problem, nie

> robiłem o to awantury...

Ja bym zrobil. Mnei jeszcze nic nie odpadlo.

Napisano

> A mi w ASO też nabili na alusy twierdząc, że te klejone odpadają i tylko jest z nimi problem, nie

> robiłem o to awantury...

U mnie przez 4 lata nic nie odpadło - ale przed naklejeniem trzeba oczyścić o odtłuścić miejsce klejenia ciążarków smile.gif

Napisano
  • Autor

z tego co już wiem, to tak montowane są oryginalne koła w chevrolecie frown.gif

A co do klejonych odważników to w drugim samochodzie mam komplet kół aluminiowych i od 7 lat zakładam klejone i rzeczywiście - nigdy nie było problemu icon_rolleyes.gif

Napisano

> - ale przed naklejeniem trzeba oczyścić o odtłuścić miejsce

> klejenia ciążarków

ooooo i tu jest pies pogrzebany - komu by się chciało w ASO, szmatka icon_eek.gif, aceton icon_eek.gif, potarcie icon_eek.gifpad.gif to ponad siły przeciętnego ASO, lepiej zapi... młotkiem i z głowy

Napisano
  • Autor

> ooooo i tu jest pies pogrzebany - komu by się chciało w ASO, szmatka , aceton , potarcie to

> ponad siły przeciętnego ASO, lepiej zapi... młotkiem i z głowy

Ale tak są montowane w chevrolet (daewoo) w korei . Tak samo montowane były w oplach

Napisano

> Ale tak są montowane w chevrolet (daewoo) w korei . Tak samo montowane były w oplach

W Evie oryginał miałem klejony co jeszcze widac na kole zapasowym - też jest felga alu z nowiutką jeszcze z kolcami oponką icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.