Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TOYOTA sie popsula2 ...

Featured Replies

Napisano

łożyska w przednich kołach ;-/ i to nie jest żart, więc jednak się czasami psujom oslabiony.gif czy to już czas żeby ją sprzedać ? frown.gif

Napisano

> łożyska w przednich kołach ;-/ i to nie jest żart, więc jednak się czasami psujom czy to już czas

> żeby ją sprzedać ?

jak bedziesz sprzedawac to daj znac, dopisze Ci kilkanascie osob do kolejki zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> łożyska w przednich kołach ;-/ i to nie jest żart, więc jednak się czasami psujom czy to już czas

> żeby ją sprzedać ?

Jaki przelot?

Napisano

> żeby ją sprzedać ?

TTTM, jak na razie jedno juz wymienialem przy przelocie ok.80 k km

Napisano
  • Autor

> Jaki przelot?

110kkm. Lewe przednie zaczęło buczeć/warczeć następnego dnia rano po przegonieniu jej ok. 1000km, z czego blisko dwie godziny po autostradzie z niemałymi prędkościami. Po wymianie lewego zaczęliśmy słyszeć jak cicho nadaje już prawe, więc od ręki się za nie wzięliśmy.

Napisano
  • Autor

> TTTM, jak na razie jedno juz wymienialem przy przelocie ok.80 k km

zatem trzyma normy zlosnik.gif po wymianie zrobiła się absolutna cisza, aż nie chce się wysiadać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak bedziesz sprzedawac to daj znac, dopisze Ci kilkanascie osob do kolejki

aż tak są poszukiwane ? smile.gif

Napisano

> aż tak są poszukiwane ?

nie_po_flotowe i zadbane owszem zlosnik.gif

Napisano

> 110kkm.

a amortyzatory z tylu wymieniales?

bo mi przy przebiegu ok, 104 k km na przegladzie technicznym wyszla sprawnosc ponizej 15%. spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> a amortyzatory z tylu wymieniales?

> bo mi przy przebiegu ok, 104 k km na przegladzie technicznym wyszla sprawnosc ponizej 15%.

jeszcze nie ok.gif przegląd robiłem wczesną wiosną, nie pamiętam jaki był wynik, ale daleko jeszcze było do dolnej granicy przy której miałbym się chociażby zacząć zastanawiać ok.gif

Napisano
...luz, u mnie pompka wody do wymiany od jakichś 30kkm, amorki (zapocony przedni) i chyba czas na tarcze, bo od tego ciągłego tarcia klockami się popsiuły biglaugh.gif
Napisano

> nie_po_flotowe i zadbane owszem

...a jak mam bajzel w środku, to się nadaje na zadbaną, czy nie? biglaugh.gif

Napisano

> ...a jak mam bajzel w środku, to się nadaje na zadbaną, czy nie?

jeszcze sie ja odpicuje tak, ze bedzie wygladala jak po niepalacym emerycie z Berlina, rocznik 34 zlosnik.gif

Napisano

> żeby ją sprzedać ?

ja w E12 też na początku wymieniałem smile.gif

Napisano
  • Autor

i zesrajła się znowu lewa żarówka angryfire.gif Przestaje kupować te po 30pln bo szkoda kasy ;-/ Jutro w castoramie mam nadzieję znaleźć na wieszaku komplet za 16pln 893goodvibes.gif

możecie wpisywać zapach płynu do spryskiwacza albo choinki zapachowej crazy.gif

Napisano

> i zesrajła się znowu lewa żarówka Przestaje kupować te po 30pln bo szkoda kasy ;-/ Jutro w

> castoramie mam nadzieję znaleźć na wieszaku komplet za 16pln

> możecie wpisywać zapach płynu do spryskiwacza albo choinki zapachowej

E12 niestety tak ma ... pociesz sie ze do Aurisa zarowka switel mijania H11 kosztuje 80 pln zlosnik.gif

Lawenda lizak.gif

Napisano

> E12 niestety tak ma ... pociesz sie ze do Aurisa zarowka switel mijania H11 kosztuje 80 pln

> Lawenda

a ja powiem tak

w mojej e12 jak była służbowa żarówki wylatywały średnio co miesiąc (prawa i lewa) ja prywatnie jeźdzę nią od lutego i spaliła się przednia postojówka której jeszcze nie wymieniłem a tak.

W jarku 2 też żarówki lecą na potęgę, ale tam są H4 z tego co pamiętam

Napisano

> a ja powiem tak

> w mojej e12 jak była służbowa żarówki wylatywały średnio co miesiąc (prawa i lewa) ja prywatnie

> jeźdzę nią od lutego i spaliła się przednia postojówka której jeszcze nie wymieniłem a tak.

> W jarku 2 też żarówki lecą na potęgę, ale tam są H4 z tego co pamiętam

H4 nie powinny często palić się.

Od roku nie zmieniałem w żony maluszku.

H7 w Lacetti przez 4 lata zmieniłem 4 sztuki, po 30, 37, 42, i 50kkm.

Kupuję w ASO GM albo Hella w Polmozbycie.

Napisano

> i zesrajła się znowu lewa żarówka Przestaje kupować te po 30pln bo szkoda kasy ;-/ Jutro w

ja kupilem zarowki Bosha, za okolo 30 pln sztuka i swieca juz dlugo.

Napisano
  • Autor

> a ja powiem tak

> w mojej e12 jak była służbowa żarówki wylatywały średnio co miesiąc (prawa i lewa) ja prywatnie

> jeźdzę nią od lutego i spaliła się przednia postojówka której jeszcze nie wymieniłem a tak.

> W jarku 2 też żarówki lecą na potęgę, ale tam są H4 z tego co pamiętam

h4 w sejaku są od 3 lat te same ok.gif fiat...

Napisano

Jogi jedz na żerań i powiedz że palą Ci się żarówki.

Mi skutecznie naprawili ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jogi jedz na żerań i powiedz że palą Ci się żarówki.

> Mi skutecznie naprawili

coś lutują ? w elektronice robi tam dobry znajomy, muszę mu się poskarżyć wink.gif dzięki za podpowiedź, bo najwyraźniej jest na to lekarstwo ok.gif

Napisano

> coś lutują ? w elektronice robi tam dobry znajomy, muszę mu się poskarżyć dzięki za podpowiedź, bo

> najwyraźniej jest na to lekarstwo

Nie wiem co robią . Trwa to 10 minut i skutecznie rozwiązuje problem.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem co robią . Trwa to 10 minut i skutecznie rozwiązuje problem.

zadzwoniłem i jako antidotum to powiedział, że wystarczą oryginalne toyotowe żarówki po ok. 30PLN jedna i nic więcej. Ponoć światło jest minimalnie słabsze, ale przez to mniej się grzeją i dłużej wytrzymują. Problemem nie jest instalacja, tylko wysoka temperatura w kloszu od tych +20% itp żarówek, które wkładam. Zrobię test - jak teraz mi padnie następna, to jadę do niego i biorę tę toyotową i zobaczymy ile wytrzyma zlosnik.gif jak znowu szybko kipnie, to będę drążył temat dalej wink.gif Przy okazji założę automatyczny włącznik świateł mijania smile.gif

Napisano
  • Autor

zesrała się dziś prawa angryfire.gif

jadę do ASO po toyotowe i zobaczymy ile pożyje crazy.gif

Napisano

> zesrała się dziś prawa

> jadę do ASO po toyotowe i zobaczymy ile pożyje

długo ok.gif

Napisano
  • Autor

> długo

no to zobaczymy wink.gif tak czy siak, wymiana prawej to bajeczka na pół minuty wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Eeee, no to nie marudź.

> Zużycie eksploatacyjne.

noooo, tak samo jak szumiące łożyska w skrzyni ;-/ Jadę znowu na osłuchanie ;-/ i jak zacząłem czytać na forum corolli, to przy ok. 100kkm lubi ta rzeczy wychodzić, zaczyna mi się odechciewać tego samochodu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.