Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przy przelaczeniu na LPG

Featured Replies

Napisano

zdaza mu sie "krztusic" (nie robi kangurow tylko zwalnia, zamula sie, jakby dostawal za malo gazu). Nie jest tak zawsze - zdaza sie. Po przelaczeniu na benzyne i ponownym przelaczeniem z powrotem na gaz - nie ma problemu. Podejrzewac nalezy elektrozawor?

Temp. przelaczenia 40 stopni, II gen..

Napisano

a filtry wymienione hmm.gif

Napisano

ja bym podejrzewał blokujący się krokowy

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też tak mam w II generacji jak za szybko przełączę na LPG z PB.

Napisano

albo za szybko przełączasz na LPG (zimny silnik) to będzie tak zamulał, a jak dzieje się to na ciepłym silniku to obstawiam:

1. za duża przerwa na świecach - zmniejszyć,

2. świece z za dużym przebiegiem - do wymiany,

3. przebicie na kablach WN - sprawdzić w nocy czy iskry sobie nie skaczą po silniku a przy okazji jak jest kopułka zapłonowa to też sprawdzić grinser006.gif

Napisano

> albo za szybko przełączasz na LPG (zimny silnik) to będzie tak zamulał, a jak dzieje się to na

> ciepłym silniku to obstawiam:

> 1. za duża przerwa na świecach - zmniejszyć,

> 2. świece z za dużym przebiegiem - do wymiany,

> 3. przebicie na kablach WN - sprawdzić w nocy czy iskry sobie nie skaczą po silniku a przy okazji

> jak jest kopułka zapłonowa to też sprawdzić

Za bardzo strzelasz. Na problemy z iskrą raczej nie ma dużego wpływu temperatura. Kłopot z WN byłby pewnie przez dłuższy czas a nie tylko po pierwszej próbie przełączenia na LPG.

Napisano

> Za bardzo strzelasz. Na problemy z iskrą raczej nie ma dużego wpływu temperatura. Kłopot z WN byłby pewnie przez dłuższy czas a nie tylko po pierwszej próbie przełączenia na LPG.

Miałem podobne problemy, regulacja odstępu na świecach pomogła. U mnie objawiało się to że silnik na ciepłym (nawet na gorącym) zamulał. Wciskanie gazu do dechy nie pomagało. Przełączałem więc na chwilę na benzynę i ponownie na gaz. Wtedy było ok. Kupiłem więc nowe świece, zbiłem odstęp bodajże o 0,1 mm i mu przeszło. Po 15 tys. znów zaczął zamulać to wyregulowałem odstęp i jest ok.

Co do kabli Wn to radziłem tylko sprawdzić czy nie mają przebicia. Bo teraz jest dosyć wilgotno a trochę wilgoci na zużytych kablach wystarczy żeby silnik kiepsko chodził. wink.gif

Napisano

Witam.

To Ja się może podepnę pod temat.

Bingo M, temp przełączania na gaz - 20st C, przy obr 1800.

Gdy odpalę zimny silnik - temp na polu ok10stC i przegazuję do obrotów pozwalających przejść na LPG to samochód przełącza się na LPG i gaśnie. Niby normalne, bo nie został spełniony warunek tych 20stC, ale wcześniej tego nie miałem, tzn nie przełączał się na gaz, póki nie osiągnął obydwóch warunków. Nawet w zimie jechałem na benzynie, póki silnik nie osiągnał wymaganej temp 20ztC. Wtedy automatycznie centralka przełączała na LPG. Po rozgrzaniu silnika, bezproblemowo przełączać mogę z LPG na benz i na odwrót.

Co jest grane?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.