Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Schemat układu hamulcowego w palio... posiada ktoś?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie... potrzebował bym cały schemat jak idą przewody, i gdzie są łączenia w palio, bo dziś pękł mi twardy przewód przy tylnym lewym kole, i czy ktoś wie jaki by był koszt wymiany całych przewodów?

Napisano

Od popmy czy absu ida dwa całe przewody az do belki, potem elastyczny do regulatora cisnienia, nastepnie elastyczny do wahacza i sztywny po wahaczu (tak samo z drugim kołem na belce). Jak ja wymieniałem to ten długi od abasu do belki kosztowal mnie z 60 ziko sztuka (miedziany), i po jakies 15 ziko elastyczne i krotkie miedziane (dokladnej juz ceny nie pamietam). Przewody ida pod oslona termiczna tlumika na tyle i nad bakiem, a od polowy do przodu ida schowane pod plastikowa oslona po prawej stronie auta pod podwoziem oczywiście. Troche gimnastyki jest przy komorze silnika z wsadzeniem i dogięciem ale da się. Jak masz abs to trza uwazac bo sa różne średnice gwintów przewodów przy absie. Ja zastosowałem nypel mosieżny i uszczelke miedzianą.

Napisano
  • Autor

dałem radę dzięki ojcu ;D odkręcił pół śruby z giętkiego z tyłu i mogłem wkręcić nowy przewód, oczywiście na giełdzie nie było do palio to kupiłem do seicenta ;D troszkę dłuższy ale spasował, koszt naprawy: 12zł twardy przewód i nowy tłoczek w bębnie 32zł smile.gif i autko naprawione smile.gif

przy okazji pytanie, wie ktoś może czy coś daje ta osłona nad tłumikiem? ta taka aluminiowa chyba, wygląda jak szmata... chroni przed czymś?

Napisano

> dałem radę dzięki ojcu ;D odkręcił pół śruby z giętkiego z tyłu i mogłem wkręcić nowy przewód,

> oczywiście na giełdzie nie było do palio to kupiłem do seicenta ;D troszkę dłuższy ale

> spasował, koszt naprawy: 12zł twardy przewód i nowy tłoczek w bębnie 32zł i autko naprawione

> przy okazji pytanie, wie ktoś może czy coś daje ta osłona nad tłumikiem? ta taka aluminiowa chyba,

> wygląda jak szmata... chroni przed czymś?

osłona termiczna.

Chroni przed nagrzewaniem się elementów auta. Ja mam kawałek tej usłony odcięty bo mi przeszkadzał to na przeglądzie wspomniał mi jedynie by to uzupełnic np z rury aluminiowej dostepnej w markietach budowlanych bo wyjdzie taniej.

ta osłone nad końcowym tłumikiem chciałem wywali bo była oderwana, ale zostawiłem ją bo obok mam jednak zbiornik z gazem więc wolę dmuchac na zimne.

Napisano
  • Autor

> osłona termiczna.

> Chroni przed nagrzewaniem się elementów auta. Ja mam kawałek tej usłony odcięty bo mi przeszkadzał

> to na przeglądzie wspomniał mi jedynie by to uzupełnic np z rury aluminiowej dostepnej w

> markietach budowlanych bo wyjdzie taniej.

> ta osłone nad końcowym tłumikiem chciałem wywali bo była oderwana, ale zostawiłem ją bo obok mam

> jednak zbiornik z gazem więc wolę dmuchac na zimne.

zbiornik jest gruby, nie ma obawy, z resztą pół tłumika nie mam...

teraz mnie zastanawia bicie w przedniej osi... łożyska byly wymienione sworznie też... a coś bije... im większa prędkość tym bardziej... przy lekkim skręcie w prawo lekko przycicha a przy lekkim skrecie w lewo pogłaśnia się, ma ktoś pomysł co to może być?

Napisano

> zbiornik jest gruby, nie ma obawy, z resztą pół tłumika nie mam...

> teraz mnie zastanawia bicie w przedniej osi... łożyska byly wymienione sworznie też... a coś

> bije... im większa prędkość tym bardziej... przy lekkim skręcie w prawo lekko przycicha a przy

> lekkim skrecie w lewo pogłaśnia się, ma ktoś pomysł co to może być?

przegub zeby.GIF

moze osłona tarczy hamulocwej wygięta i tłucze. w punto miałem tak ze ocierały i strasznie wkurzało.

Napisano

> lekkim skrecie w lewo pogłaśnia się, ma ktoś pomysł co to może być?

zwichrowana oponka od jeżdżenia po krawężnikach 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> przegub

> moze osłona tarczy hamulocwej wygięta i tłucze. w punto miałem tak ze ocierały i strasznie

> wkurzało.

przegub... hmmm... możliwe... i nie sądzę żeby to była osłona... bo za mocno bije...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.