Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

corsa c

Featured Replies

Napisano

Witam,

posiadamy corscę c i przy zmianie biegów słychać stuk. Przy zmianie z 2 na 3 - rzadziej, ale też.

wyczytałem, że to pewnie poduchy pod silnikiem. Zastanawiam się, czy można z tym jeździć, czy trzeba koniecznie wymieniać? Samochodzik będzie sprzedawany za pół roku...

Napisano

> Witam,

> posiadamy corscę c i przy zmianie biegów słychać stuk. Przy zmianie z 2 na 3 - rzadziej, ale też.

> wyczytałem, że to pewnie poduchy pod silnikiem. Zastanawiam się, czy można z tym jeździć, czy

> trzeba koniecznie wymieniać? Samochodzik będzie sprzedawany za pół roku...

z opisu zbytnio nie wynika,że to poduchy ale jeżeli faktycznie sa to poduszki to jazda z uszkodzonymi raczej nie grozi jakas poważna usterką, awarią.

Napisano

Zastanawiam się, czy można z tym jeździć, czy

> trzeba koniecznie wymieniać? Samochodzik będzie sprzedawany za pół roku...

Typowa mentalność Polaka - po co naprawiać samochód skoro i tak będzie sprzedany sciana.gif Niech się męczy następny właściciel...

Napisano

> Zastanawiam się, czy można z tym jeździć, czy

> Typowa mentalność Polaka - po co naprawiać samochód skoro i tak będzie sprzedany Niech się męczy

> następny właściciel...

A co Ci to przeszkadza, jezeli to wylapie to bedzie argument do obnizki ceny.

Napisano

> Typowa mentalność Polaka - po co naprawiać samochód skoro i tak będzie sprzedany Niech się męczy

> następny właściciel...

ale tamat sie tego nie tyczy wink.gif

sprawa napraw przed sprzedaża to jest temat na niezła ksiązke i nie ma co w niego teraz wnikać bo to już sprawa danej osoby

Napisano

> Witam,

> posiadamy corscę c i przy zmianie biegów słychać stuk. Przy zmianie z 2 na 3 - rzadziej, ale też.

> wyczytałem, że to pewnie poduchy pod silnikiem.

z którego roku ten bolid? no chyba że już wymieniłeś zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, chociaż to objawia się najpierw powiększającym się luuuuuuuuuuuzem lewarka lewo - prawo. w finale zostajesz bez wstecznego biegu (spotkałem się też z przypadkiem całkowitej kapitulacji mechanizmu sick.gif), I i II jest dostępna "w funkcji" wstecznego... spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> z którego roku ten bolid? no chyba że już wymieniłeś zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, chociaż to

> objawia się najpierw powiększającym się luuuuuuuuuuuzem lewarka lewo - prawo. w finale

> zostajesz bez wstecznego biegu (spotkałem się też z przypadkiem całkowitej kapitulacji

> mechanizmu ), I i II jest dostępna "w funkcji" wstecznego...

Z tym luzem to muszę zobaczyć. Do skrzyni biegów nie było zaglądane. Po prostu wpisałem w googlach "stuki przy zmianie biegów" i wyskoczyło, że to najczęściej poduchy.

zobaczę do skrzyni.

choć dziś atuko jedzie na mycie przy serwisie, to może podniosą i zobaczą co to może być.

Będzie diagnoza...

Napisano
  • Autor

> Z tym luzem to muszę zobaczyć. Do skrzyni biegów nie było zaglądane. Po prostu wpisałem w googlach

> "stuki przy zmianie biegów" i wyskoczyło, że to najczęściej poduchy.

> zobaczę do skrzyni.

> choć dziś atuko jedzie na mycie przy serwisie, to może podniosą i zobaczą co to może być.

> Będzie diagnoza...

No i już wiem,

końcówka drążka do wymiany (lewa), poduszka wypracowana, ale nie jest rozerwana.

więc na początek wymiana końcówki i się zobaczy czy stukanie ustąpi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.