Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2.0 16 V w 406 Coupe

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam owy silnik takim właśnei aucie. Chce spytać kogoś kto jezdzil autem z tym silnikiem o jego charakterystyke. dół tego silnika wręcz nei istnieje do 3 tyś obrotów to się ledwo toczy, potem już nawet jedzie. CZy tylko mój egzemplarz to ma czy ten typ tak ma?

Napisano

> tttm, moj RFS mial bardzo podobnie...

A moj nie smile.gif Ale potwierdzilo sie na hamowni to co odczuwalem i co obiecywala fabryka, niemal 90% momentu juz od 2000 obr, wiec silnik bez problemow ciagnal od samego dolu.

Napisano

> Witam. Mam owy silnik takim właśnei aucie. Chce spytać kogoś kto jezdzil autem z tym silnikiem o

> jego charakterystyke. dół tego silnika wręcz nei istnieje do 3 tyś obrotów to się ledwo toczy,

> potem już nawet jedzie. CZy tylko mój egzemplarz to ma czy ten typ tak ma?

Co prawda nie podales, ktory z dowch 2.0i 16V masz w Coupe ale ogolnie oba stosowane silniki nie powinny wykazywac wyraznej ospalosci ponizej 3000 obr.

Napisano

ale zyc zaczynal od 4500 ten motor, moja xsarcia miala shamowane 167 koni wiec dzialala dosc dobrze smile.gif

Napisano

> ale zyc zaczynal od 4500 ten motor,

Eee tam

> moja xsarcia miala shamowane 167 koni wiec dzialala dosc dobrze

Moc max nie odzwierciedla tego co sie dzieje w srednim i niskim zakresie obrotow z momentem. Powiem tak, seryjnie w tym silniku moment w zakresie 2000-6500 ma byc niemal plaski jak stol.

Napisano

> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/650290c34264fe2d.html

> tak bylo...

No to widzisz, zamiast ~170Nm przy 200 masz ~150Nm (pewnie efekt luzniejszego wydechu, mi na Millteku moment spadl o 10Nm na dole ale urosl o 8 na gorze), miedzy 3500 a 4000 masz nagly spory skok momentu o ~10Nm w gore a do tego troche za szybko slabnie od 6000 a przeciez moc szczytowa powinna wypasc w okolicach 6500 (moja miala 200 Nm przy niecalych 5600 ale nie slabla tak powyzej 6000, wiec przy ~6800 mialem niemal 172 KM).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.