Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regulaja gaznika weber

Featured Replies

Napisano

mam pytanie czy da sie cos z tym zrobic ze regulacja nie dziala w gazniku oprocz kupowania KOLEJNEGO gaznika? sama srubka mogla sie tam cos gwinty zetrzec byc ukruszona i dlatego nie dziala te regualcja? bo szrot na obroty mi nie wchodzi w ogole zamulony jest ze strach sie zbierac ze skrzyzowania....a jak sie rusza ta srubka to nawet jak sie ja wkreci na maxa czy wykreci calkiem zmian nie ma wiec prawdopodbnie nie dziala i wymiana na jakas inna mogloby to naprawic czy cały gaznik moge se wsadzic w du....? hehe.gif

kopiora ma na wstecznym i jak mu gaz do konca wcisne to idzieeeee ale w polowie jak wciskam gaz łapie jakiegos muła

Napisano

> mam pytanie czy da sie cos z tym zrobic ze regulacja nie dziala w gazniku oprocz kupowania

> KOLEJNEGO gaznika? sama srubka mogla sie tam cos gwinty zetrzec byc ukruszona i dlatego nie

> dziala te regualcja? bo szrot na obroty mi nie wchodzi w ogole zamulony jest ze strach sie

> zbierac ze skrzyzowania....a jak sie rusza ta srubka to nawet jak sie ja wkreci na maxa czy

> wykreci calkiem zmian nie ma wiec prawdopodbnie nie dziala i wymiana na jakas inna mogloby to

> naprawic czy cały gaznik moge se wsadzic w du....?

> kopiora ma na wstecznym i jak mu gaz do konca wcisne to idzieeeee ale w polowie jak wciskam gaz

> łapie jakiegos muła

Może nie śrubka a pływaczek?

Napisano
  • Autor

> Może nie śrubka a pływaczek?

no moze nie wiem w ogole syf ten gaznik obczyscili my mu te dysze , ssanie zrobili ale jeszcze cos na przepustnicy jest chyba skopane no i wlasnie ta regulacja chyba niedziala.. w poniedzialek chyba sie go rozbierze na czesci pierwsze i moze sie cos zrobi ... panic.gif porazka

Napisano

dogódź tu kobiecie- aisan zły, weber zły.. spróbuj jeszcze z fosem, może będzie ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> dogódź tu kobiecie- aisan zły, weber zły.. spróbuj jeszcze z fosem, może będzie

kobiecie? ciekawe czy moje auto jest kobieta bo to jemu ma pasowac zakrecony.gif nie no powiem ci ze tego webera spodziewalam sie innego a tak naprawde to jest szrot.. no nic wazne zeby odpalal na benie gaz sie w pon podlaczy, czekam tylko na mieszalnik do tego gaznika, moze sie zrobi zeby ok smigal na gazie a do odpalania mi starczy taki gaznik tylko jak znow zacznie robic rano 'hłe hłe hłe' jakna aisanie to sie zastrzele... albo sie go rozbierze w poniedzialek i zobaczymy angryfire.gif

Napisano

Jeśli dobrze leci po wciśnięciu gazu w podłogę, to znaczy, że Ci go zalewa.

Dwie podstawowe rzeczy do sprawdzenia, to sprawdzenie z książką, czy pływak jest ustawiony jak należy, a jeśli tak, to profilaktycznie wymienić zaworek iglicowy przy pływaku, bo mimo, że może wyglądać dobrze, to często te zaworki puszczają, czego efektem jest zbyt wysoki poziom paliwa w gaźniku.

20.GIF

Napisano
  • Autor

> Jeśli dobrze leci po wciśnięciu gazu w podłogę, to znaczy, że Ci go zalewa.

> Dwie podstawowe rzeczy do sprawdzenia, to sprawdzenie z książką, czy pływak jest ustawiony jak

> należy, a jeśli tak, to profilaktycznie wymienić zaworek iglicowy przy pływaku, bo mimo, że

> może wyglądać dobrze, to często te zaworki puszczają, czego efektem jest zbyt wysoki poziom

> paliwa w gaźniku.

no ok ale jesli jedna przepustnica sie buja i sie zapada jakos czy cos ? moze to przez to ze jak sie gaz depnie to druga dziala i ona ogarnia to auto? niewiem.gif

Napisano

> no ok ale jesli jedna przepustnica sie buja i sie zapada jakos czy cos ? moze to przez to ze jak

> sie gaz depnie to druga dziala i ona ogarnia to auto?

Sugerujesz, że coś jest nie tak z pierwszą przepustnicą?

Jest niemal niemożliwe, żeby się w weberze odkręciła, a nawet gdyby do takiego cudu doszło, to jest ona tak ciasno osadzona w sworzniu, że się nie ruszy ok.gif

Ja Tobie napisałem, co należy sprawdzić w pierwszej kolejności.

20.GIF

Napisano
  • Autor

> Sugerujesz, że coś jest nie tak z pierwszą przepustnicą?

> Jest niemal niemożliwe, żeby się w weberze odkręciła, a nawet gdyby do takiego cudu doszło, to jest

> ona tak ciasno osadzona w sworzniu, że się nie ruszy

> Ja Tobie napisałem, co należy sprawdzić w pierwszej kolejności.

ale ja widzialam ze ona sie nie trzyma czaisz? spineyes.gif tamto sprawdze niema sprawy zrobie to i zobaczymy moze bedzie hulac a jak nie to znaczy ze moze to co mowie jest skopane

Napisano

> ale ja widzialam ze ona sie nie trzyma czaisz? tamto sprawdze niema sprawy zrobie to i zobaczymy

> moze bedzie hulac a jak nie to znaczy ze moze to co mowie jest skopane

Jakbyś jasno napisała wcześniej, że się nie trzyma, to bym od razu zajarzył. Myślałem, że tylko hipotetycznie tak rzuciłaś zlosnik.gif

Rozumiem, że chodzi Ci o to, że rusza się talerz przepustnicy?

Jeśli tak, to i tak silnik powinien wchodzić na obroty, a przede wszystkim trzymać podwyższone na jałowym położeniu, bo jeśli nie siedzi sztywno, to zawsze puści mieszankę.

Już z trzema weberami i jednym fosem miałem ten problem co Ty i w trzech poszedł zaworek, a w jednym przygięty pływak trzymał za duży poziom, dlatego wiem, co Ci na początek doradzić ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jakbyś jasno napisała wcześniej, że się nie trzyma, to bym od razu zajarzył. Myślałem, że tylko

> hipotetycznie tak rzuciłaś

> Rozumiem, że chodzi Ci o to, że rusza się talerz przepustnicy?

> Jeśli tak, to i tak silnik powinien wchodzić na obroty, a przede wszystkim trzymać podwyższone na

> jałowym położeniu, bo jeśli nie siedzi sztywno, to zawsze puści mieszankę.

> Już z trzema weberami i jednym fosem miałem ten problem co Ty i w trzech poszedł zaworek, a w

> jednym przygięty pływak trzymał za duży poziom, dlatego wiem, co Ci na początek doradzić

ok dobra w poniedzialek go rozbiere zmienie plywak i zaworek, uszczelki i zobaczymy czy sie polepszy jak nie to bede dalej walczyc . dzieks 20.GIF

a rozchodzi mi sie o to co na fotce ze jest poluzowane i sie buja jakby mialo spasc zaraz icon_eek.gif (nie moj gaznik na fotce)

90547660600039056362.jpg

Napisano

45_1221760685.jpg

Te elementy są wyjmowalne i jeżeli Ci to goni, to możesz dorwać zestaw naprawczy, ale ważne, żeby znajdowały się w nim uszczelki właśnie pod te wstępne gardziele.

Na obrazku masz tą część widoczną wyjętą.

Napisano
  • Autor

> Te elementy są wyjmowalne i jeżeli Ci to goni, to możesz dorwać zestaw naprawczy, ale ważne, żeby

> znajdowały się w nim uszczelki właśnie pod te wstępne gardziele.

> Na obrazku masz tą część widoczną wyjętą.

ta częśc jest bo pamietam nawet jak sprezynka spadla i jej szukali pod autem frown.gif ... zestaw uszczelek juz kupilam i uszczelniaczy chyba w poniedzialek sie przejde w poszukiwaniu plywaka i zaworka ... a wczoraj dzwonilm u mnie w miescie do takiego sklepu gdzie jest mega super ekstra wybor czesci do fiata lecz zestawu naprawczego do webera cc 700 nie ma moze pojedynczo uda mi sie kupic te rzeczy

a jeszcze zeby byl smieszniej to nie slysze pompki paliwowej jak przekrecam kluczyk....... niewiem.gif

Napisano

Uszczelka pod tym elementem, który lata Ci luźno jest wielkości 1cmx0,5cm i w środku ma dziurkę.

Nigdzie nie mogłem takiej znaleźć w żadnym zestawie naprawczym, więc kupiłem taki

http://allegro.pl/zestaw-uszczelek-gaznika-cinquecento-700-weber-i1195969496.html

i zwyczajnie wyciąłem z jednej z tych uszczelek taki kształt jaki potrzebowałem nożyczkami ok.gif

To jest z tego samego materiału.

W wymianę dysz bym się nie bawił jeśli wszystkie były czyszczone.

Napisano
  • Autor

> Uszczelka pod tym elementem, który lata Ci luźno jest wielkości 1cmx0,5cm i w środku ma dziurkę.

> Nigdzie nie mogłem takiej znaleźć w żadnym zestawie naprawczym, więc kupiłem taki

> [image]http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/95/96/94/1195969496[/image]

> i zwyczajnie wyciąłemz jednej z tych uszczelek taki kształt jaki potrzebowałem nożyczkami

> To jest z tego samego materiału.

> W wymianę dysz bym się nie bawił jeśli wszystki były czyszczone.

ten zestaw wczoraj kupilam... dysze byly przedmuchiwane bo syfek tam niby jakis byl troche lepiej zaczal chodzic po tym ale nadal jest kiszka a jeszcze nie slysze pompki paliwowej jak przekrecam kluczyk?

Napisano

> cos nie hula ten link... dysze byly przedmuchiwane bo syfek tam niby jakis byl troche lepiej zaczal

> chodzic po tym ale nadal jest kiszka a jeszcze nie slysze pompki paliwowej jak przekrecam

> kluczyk?

Link już działa i pewnie też masz taki zestaw juz zakupiony ok.gif

Pompki nie usłyszysz, bo jest ona mechaniczna i pracuje tylko wtedy, gdy silnik jest włączony.

Pompka jest po lewo od gaźnika.

Napisano
  • Autor

> Link już działa i pewnie też masz taki zestaw juz zakupiony

> Pompki nie usłyszysz, bo jest ona mechaniczna i pracuje tylko wtedy, gdy silnik jest włączony.

> Pompka jest po lewo od gaźnika.

ok pompka wiem gdzie jest wypadaloby moze ja tez obczyszcic...... szlag z tym autem mnie trafi.... a jak przekrecalam kluczyk do zaplonu to bylo slychac wczesniej takie bzzzzzzz a teraz nic nie slysze jak gaznik zmienili?

Napisano

> ok pompka wiem gdzie jest wypadaloby moze ja tez obczyszcic...... szlag z tym autem mnie trafi....

> a jak przekrecalam kluczyk do zaplonu to bylo slychac wczesniej takie bzzzzzzz a teraz nic nie

> slysze jak gaznik zmienili?

Miałaś Aisana?

Jak tak, to tam chyba było wstępne podawanie paliwa już przez gaźnik, dla lepszego rozruchu.

Napisano
  • Autor

> Miałaś Aisana?

> Jak tak, to tam chyba było wstępne podawanie paliwa już przez gaźnik, dla lepszego rozruchu.

aaaaaaaha bo myslalam ze juz cos popsuli hmm.gif jak myslisz oplaca sie robic ten gaznik zey hulal elegancko wydac tyle kasy na te plywaki zaworki a jak ja gaz w poniedzialek podlaczam, czekam tylkona zamowiony mieszalnik zeby do webera podlaczyc i by dobrze hulał na gazie? bo mi gaznik tylko byl potrzebny do odpalania rano i jak zimny bo aisan chyba umarł... rano przez 10 min 'hłe hłe hłe' zanim odpalil a tu od razu zaskakuje tylko ze przy jezdzie sie muli?

Napisano

Ja bym webera zrobił, żeby w razie braku gazu lub jakiejś jego awarii móc spokojnie na benzynie się poruszać.

Pływaka bym nie zmieniał, tylko sprawdził, czy nie ma dziurki gdzieś, a najlepiej to sprawdzić wkładając go do wody i patrząc, czy lecą bąbelki, a później jeszcze nim potrząsnąć i posłuchać, czy w środku nie ma wody.

Potem założyć z powrotem z zaworkiem i sprawdzić, czy odległość się zgadza z tą na obrazku, który wkleiłem - jeśli nie, to tylko przygiąć blaszkę z tyłu pływaka, bo one się czasem odginają.

Napisano
  • Autor

> Ja bym webera zrobił, żeby w razie braku gazu lub jakiejś jego awarii móc spokojnie na benzynie się

> poruszać.

> Pływaka bym nie zmieniał, tylko sprawdził, czy nie ma dziurki gdzieś, a najlepiej to sprawdzić

> wkładając go do wody i patrząc, czy lecą bąbelki, a później jeszcze nim potrząsnąć i

> posłuchać, czy w środku nie ma wody.

> Potem założyć z powrotem z zaworkiem i sprawdzić, czy odległość się zgadza z tą na obrazku, który

> wkleiłem - jeśli nie, to tylko przygiąć blaszkę z tyłu pływaka, bo one się czasem odginają.

no ok w poniedzialek i tak uszczelki wymianiam to rozbierze sie go i sprawdzi to co piszesz . dzieki bardzo 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.