Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co w UNO piszczy?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów nie mam Fiata i nigdy nie miałem natomiast w Fiacie Uno mojej koleżanki coś zaczęło piszczeć, jest to elektroniczny sygnał w kabinie co kilka sekund,bez względu czy silnik pracuje czy nie.

Najprawdopodobniej to immobiliser daje sygnał o niskim poziomie zasilania awaryjnego, trzeba więc wymienić bateryjkę, która mieści się w centralce immobilisera. No i jak przestanie pipczeć to już chyba nie odpali, prawda?

Będę szukać więc tej "centralki", ale jak ona wygląda, gdzie ona może być? Nie wiem na serio bo nigdy nie interesowało mnie nic co ma w sobie elektronikę. Wybaczcie ale w Żuku takiej nowoczesności nie mam zeby.GIF

Napisano

> Witam wszystkich forumowiczów nie mam Fiata i nigdy nie miałem natomiast w Fiacie Uno mojej

> koleżanki coś zaczęło piszczeć, jest to elektroniczny sygnał w kabinie co kilka sekund,bez

> względu czy silnik pracuje czy nie.

> Najprawdopodobniej to immobiliser daje sygnał o niskim poziomie zasilania awaryjnego, trzeba więc

> wymienić bateryjkę, która mieści się w centralce immobilisera. No i jak przestanie pipczeć to

> już chyba nie odpali, prawda?

> Będę szukać więc tej "centralki", ale jak ona wygląda, gdzie ona może być? Nie wiem na serio bo

> nigdy nie interesowało mnie nic co ma w sobie elektronikę. Wybaczcie ale w Żuku takiej

> nowoczesności nie mam

Równie dobrze radio może dawać znaki, że nie łapie sygnału z anteny hmm.gifok.gif

Napisano

Z którego roku te Uno ?? Ma wogóle IMO ?? Jeśli nawet tak to pierwsze słyszę żeby było coś takiego jak oddzielna bateria do jego zasilania (ale moge sie mylić) Spróbuj odłączyć aku na 30 minut moze coś pomoże, ja tez bym sie raczej skłaniał że to coś dla radia odbiło hmm.gif

A tak pozatym to podziwiam budowe twojego Żuka wink.gif Czekam na efekt końcowy 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Z którego roku te Uno ?? Ma wogóle IMO ?? Jeśli nawet tak to pierwsze słyszę żeby było coś takiego

> jak oddzielna bateria do jego zasilania (ale moge sie mylić) Spróbuj odłączyć aku na 30 minut

> moze coś pomoże, ja tez bym sie raczej skłaniał że to coś dla radia odbiło

> A tak pozatym to podziwiam budowe twojego Żuka Czekam na efekt końcowy

Dzięki skromny.gif

Rocznika Una nie znam, Immobiliser jest zdaje się niefabryczny, taki przytykany "breloczkiem" na desce.

Pikanie na pewno nie z radia, bo pika nie z głośników tylko z tego samego pipczyka co immo jak się go dotknie breloczkiem.

Jak dla mnie to samochód szalenie nowoczesny bo technologicznie młodszy od znanych mi o całe dekady

Napisano

> Dzięki

> Rocznika Una nie znam, Immobiliser jest zdaje się niefabryczny, taki przytykany "breloczkiem" na

> desce.

A to zmienia postać rzeczy wink.gif Więc najlepszy plan to wypierdzielic te dokładane cudo, po co to w uno potrzebne confused.gif i to bedzie najprostrze rozwiazanie bo jeszcze kiedy coś sie spierdzieli i zablokuje uniaka jak trzeba będzie gdzieś jechać frown.gif

> Pikanie na pewno nie z radia, bo pika nie z głośników tylko z tego samego pipczyka co immo jak się

> go dotknie breloczkiem.

> Jak dla mnie to samochód szalenie nowoczesny bo technologicznie młodszy od znanych mi o całe dekady

To ty jesteś aż tak stary zlosnik.gif Bo jak dla mnie to uno nalezy do samochodów raczej nie posiadających nawet elektroniki tylko elektrykę (bez obrazy wink.gif) czyli do samochodów bardzo prostych w samodzielnej naprawie, gorzej jak wkracza do samochodu sieć CAN Body komp itp ale wszystko jest do ogarnięcia z czasem wink.gif

Napisano
  • Autor

Widocznie jestem grinser006.gif

Dla mnie liczy się przede wszystkim mechanika a mój samochód odpala nawet bez instalacji elektrycznej wink.gif wystarczy kabel do rozrusznika i do cewki.

Immobiliser to już era lotów w kosmos grinser006.gif więc nowoczesny

A wszystkie wtryski, lambdy abeesy, erdeesy, pekaesy i inne tam to już mnie przeraża i przerasta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.