Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Telepanie przy ruszaniu na wstecznym.

Featured Replies

Napisano

Koledzy, ja w temacie ostatnio coraz bardziej zaczyna mi trząś/telepać budą jak ruszam na wstecznym najgorzej jest jak muszę wjechać tyłem pod górkę. Znajomy sugeruje mi mocowanie silnika.

Czy ktoś już przerabiał temat? Dziękuję za wszelkie sugestie.

Napisano

> Czy ktoś już przerabiał temat? Dziękuję za wszelkie sugestie.

Tak, przerabiałem. Co prawda w innym samochodzie, ale konstrukcja podobna. Sprawdź poduszki silnika. Najprawdopodobniej jedna jest oberwana. Nie kupuj zamienników (chyba że sprawdzone) tylko oryginały albo używki na szrocie. Zamienniki zwykle są za twarde i przenoszą drgania na budę.

Napisano

Mam ten sam problem, ale nie tylko na wstecznym, a również przy ruszaniu na 1-ym biegu. W pewnym momencie nie było możliwości aby ruszyć bez drgania i myślałem, że to wina sprzęgła. Poczytałem na forach i znalazłem podpowiedź, że winne mogą być również przepustnica, kable zapłonowe, egr (no i oczywiście poduszki i sprzęgło). Przeczyściłem z grubsza przepustnicę (bez jej wymontowywania) oraz zawór egr (odpinając wcześniej aku). Podłączyłem akumulator i zapaliłem silnik pozwalając mu pochodzić na jałowym kilka minut. I najciekawsze, że przy próbie ruszenia z 1 objaw drgania zniknął. Co prawda od czasu do czasu jeszcze potrafią wystąpić minimalne drgania na wstecznym (zwłaszcza po dłuższej jeździe na krótkich dystansach po mieście) ale przypuszczam, że tutaj już mogą być winne poduszki, które podczas wcześniejszych drgań się wyrobiły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.