Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC, żarówki halogenowe zamiast zwykłych

Featured Replies

Napisano

Kiedyś jeździłem na żarówkach chyba 60/55 na zwykłych podstawkach. Po paru latach skończyło się na spaleniu przekaźnika i nadtopieniu skrzynki bezpieczników dookoła jego podstawki. Chciałbym powrócić do tych żarówek. Co mam zrobić, jakiś mocniejszy przekaźnik, inne przeróbki żeby sie coś innego nie spaliło ?

Napisano

> Kiedyś jeździłem na żarówkach chyba 60/55 na zwykłych podstawkach. Po paru latach skończyło się na

> spaleniu przekaźnika i nadtopieniu skrzynki bezpieczników dookoła jego podstawki. Chciałbym

> powrócić do tych żarówek. Co mam zrobić, jakiś mocniejszy przekaźnik, inne przeróbki żeby sie

> coś innego nie spaliło ?

Ale to były żarówki halogenowe czy zwykłe? Jeśli zwykłe to polecam najnormalniejsze w świecie H4. Jeśli już się upierasz to te ktore chcesz, pobierają za duzą moc, a co za tym idzie, nie wydala instalacja elektr. POrzydały by sie grubsze kable, pożądniejsze styki i złącza, ale zaś z drugiej strony moc nie jest tak dużo większa.

Napisano
  • Autor

> Ale to były żarówki halogenowe czy zwykłe? Jeśli zwykłe to polecam najnormalniejsze w świecie H4.

Halogenowe na podstawkach jak zwykłe.

Napisano

> Halogenowe na podstawkach jak zwykłe.

Wiec tak jak pisałem wyżej. Jest pobierana większa moc, więc w instalacji wydziela się ciepło, stąd objawy nadtopionej skrzynki.

Powinno pomóc wymienienie kabli na grubszą średnicę, ale czy gra warta świeczki. Nie wiem czy żarówki o takiej mocy są w ogóle dozwolone w PL? sick.gif

Napisano

Te żarówki halogenowe nie są dopuszczone do używania w UE - ale działają ok - sam takich używam.

Halogen 60/55 W w oprawie R2 nie powinien wyrządzić żadnych szkód w lampie - bo instalacja elektryczna jest ta sama.

Prawdopodobnie miałeś w rzeczywistości halogen o większej mocy i stąd problem.

Napisano

> Ale to były żarówki halogenowe czy zwykłe? Jeśli zwykłe to polecam najnormalniejsze w świecie H4.

> Jeśli już się upierasz to te ktore chcesz, pobierają za duzą moc, a co za tym idzie, nie

> wydala instalacja elektr. POrzydały by sie grubsze kable, pożądniejsze styki i złącza, ale zaś

> z drugiej strony moc nie jest tak dużo większa.

mi zarowki Philipsa h4 paliły przelczniki pojechalem do autoelektryka i mi zmienił jedna żarowke na tego balona i jest ok

Napisano

> elektryczna jest ta sama.

> Prawdopodobnie miałeś w rzeczywistości halogen o większej mocy i stąd problem.

Dokładnie, często żarówki od chińczyków pobierają zdecydowanie więcej mocy niż powinny i później są takie problemy icon_rolleyes.gif

Napisano

> Kiedyś jeździłem na żarówkach chyba 60/55 na zwykłych podstawkach. Po paru latach skończyło się na

> spaleniu przekaźnika i nadtopieniu skrzynki bezpieczników dookoła jego podstawki. Chciałbym

> powrócić do tych żarówek. Co mam zrobić, jakiś mocniejszy przekaźnik, inne przeróbki żeby sie

> coś innego nie spaliło ?

A nie jest łatwiej zmienić lampy na te pod H4 zamiast drutować?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.