Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parę pytań po swapie z Aisana na FOS-a

Featured Replies

Napisano

Witam, udało się przeszczepić Fosa wszystko chodzi pięknie tylko mam parę pytań:

Co z tymi wężykami zrobić idącymi od tego trójnika FORD? Ja zostawiłem same króćce bo ponoć wywala benzynę z baku jak się zaślepi

Foto:

a15af57c611efb67m.jpg

Czy na tym wężyku który idzie do przewodu serwa powinien być taki zaworek zwrotny ?

6116847ef917a662m.jpg

I teraz najważniejsze pytanie, Aisan latał ponad 130 a ten wyciąga 120 i to ciężko. Zbiera też się gorzej. Gaźnik był wyciągany przezemnie na szrocie z zdewastowanego CC którego ukradziono jakiejś Pani. Pojeździć trochę i poczekać? Może przytkany jest możliwe ,że jeździła delikatnie kobieta. Przepustnica otwiera się do końca wszystko wygląda ok. Trzeba zmienić mieszankę?

Napisano

>Witam na tym dolnym zdjeciu pokazujesz zaworek zwrotny który jest połączony z jednej strony z gaźnikiem a z drugiej z przełącznikiem podciśnieniowym który jest odpowiedzialny za charakterystykę kąta wyprzedzenia zapłonu w module sterowania zapłonem. jeśli nie masz podłączonego tego przełącznika to może być przyczyna słabych osiągów samochodu.Ja miałem fosa i na nim jeżdziłem nawet 140km/h.Obecnie mam aisana i podobne osiagi.Musisz wszystko dobrze poskładać. i jeszcze jedno chyba trzeba przeczyścić dysze w gaźniku tak mi się wydaje. Powodzenia

Napisano
  • Autor

Jest podłączony. Powietrze przechodzi ale ciężko przez ten zaworek w stronę gaźnika.

W Aisanie był pod maską bezpiecznik z przekaźnikiem (chyba). Bezpiecznik wyciągłem żeby nie pracowały wszystkie urządzenia pod aisana co były, nie wiem czy czasem i to się wtedy nie rozłącza niewiem.gif

Tak na innym forum kazali zrobić...

TO następne pytanie mam zlosnik.gif

Czy wyciągając bezpiecznik pod maską żeby nie pracowały wszystkie urządzenia które zostały po aisanie nie rozłączyłem przełącznika podciśnieniowego który jest połączony właśnie wężykiem do przewodu serwa? Czy on bez bezpiecznika działa?

Napisano

> Jest podłączony. Powietrze przechodzi ale ciężko przez ten zaworek w stronę gaźnika.

> W Aisanie był pod maską bezpiecznik z przekaźnikiem (chyba). Bezpiecznik wyciągłem żeby nie

> pracowały wszystkie urządzenia pod aisana co były, nie wiem czy czasem i to się wtedy nie

> rozłącza

> Tak na innym forum kazali zrobić...

> TO następne pytanie mam

> Czy wyciągając bezpiecznik pod maską żeby nie pracowały wszystkie urządzenia które zostały po

> aisanie nie rozłączyłem przełącznika podciśnieniowego który jest połączony właśnie wężykiem do

> przewodu serwa? Czy on bez bezpiecznika działa?

Wg schematu przełącznik jest podłączony wężykiem do gaźnika natomiast przewody elektryczne są połączone z modułem sterowania zapłonu i chyba to nie ma wiekszego wpływu że odłączyłeś bezpiecznik.Jeszcze jedno:w aisanie faktycznie wężyk od przełącznika jest podłączony do węża serwa, w fosie powinien być podłączony do króćca w gaźniku.

Napisano

ja też robiłem swap'a aisan --> fos

Wszytsko wywaliłem łącznie z tą puchą od filtra oparów benzyny, całą wiązkę i inne pierdoły, że mam czyściutko pod machą smile.gif a co do tego przełącznika to bezpiecznik od centralki w aisanie nie ma nic do gadania. u mnie też się mulił, kupiłem nowe uszczelki rozebrałem gaźnik wyczyściłem wszystko, ustawiłem pływak bo za dużo beny było i przylewało go a na końcu wyregulowałem i śmiga cool.gif

Napisano
  • Autor

Ten zaworek zwrotny ma pozwalać na to żeby powietrze było zasysane od niego czy na odwrót. Po odłączeniu wężyka powietrze jest zaciągane w stronę gaźnika. Zaworek ma na to pozawalać?

Napisano

> Ten zaworek zwrotny ma pozwalać na to żeby powietrze było zasysane od niego czy na odwrót. Po

> odłączeniu wężyka powietrze jest zaciągane w stronę gaźnika. Zaworek ma na to pozawalać?

czarną stroną do przełącznika podciśnieniowego różową do gaźnika wg knigi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.