Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylne amortyzatory - piski

Featured Replies

Napisano

Ajjj autko zaczyna mnie już wkurzać no ale cóż zrobić, trzeba walczyć z kolejną usterką a wieć to by było tak:

Wymieniłem amorytzatory w warsztacie... nic dziwnego mogłoby się rzec, no ale piszczą:) jest taki nie przyjemny pisk jak się po jakiś nirównościach jedzie, albo zabuja samochodem w dół jak się ma otwarty bagażnik. Nie są to tuleje, bo wymienione zostały ostatnio.

Ale rzecz biorąc co by mogło piszcze w amorach tylnych? już myślałem, że może jakieś odboje się sfatygowały po odkręceniu i jak się ponownie skręciło to guma straciła swoje właściwości... widziałem tam jaką rurkę ograniczającą która przebiega przez gniazdo amortyzatora.

Zamówiłem sobie we Fiacie oryginalną gumę - ba dwie na dwie strony... bo z dwóch stron to piszczy... ino to jest część o numerze 50701536 odbojnik gumowy,

284157943-naread.png

ale co lepsze coś mi zaczeło nie pasować ze zdjęciem kolegi, któy wymontowywał amorka tylnego i tam jest jeszcze jedna guma...

O taka

284157943-283247974-PC290252.jpg

A w Eper nie ma tej części zaznaczonej na czerwono.

Wracając do meritum co to może tak piszczeć w gnieździe amortyzatora, czy przy samym amortyzatorze, oraz gdzie się podziałą ta część. lizak.gif

Ajjj... niewiem.gif łapska opadają na to auto.

post-137495-14352509601313_thumb.jpg

Napisano

ścieżka, podpis pod obrazek z pkt 2

pisałem w DIY'ju że ta gumka lubi sobie "odfrunąć przy wyjmowaniu amora, może pofrunęła a mechanik nie zajumał że czegoś brakuje i złorzył jak leciało?

albo wcześniej ktoś już gmyrał przy amorach i zgubił. hmm.gif

Napisano
  • Autor

Własnie dzięki Twojemu zdjęciu Mirku zobaczymy o co chodzi jak w weekend rozkręce diabła 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif zamówiłem tą gumę we Fiacie 26 złoty dwie sztuki smile.gif i okaże się co i jak.

Napisano
  • Autor

Powiedź mi tylko Mirku dlaczego tej części nie widać w Eper 270751858-jezyk.gif to mnie zastanawia smile.gif

Napisano

> Powiedź mi tylko Mirku dlaczego tej części nie widać w Eper to mnie zastanawia

Keine Anung ? niewiem.gif

te gumy mam od początku jak zaglądałem pod auto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.