Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z zapalaniem na benzynie na LPG pali

Featured Replies

Napisano

Witam

od pewnego czasu mam problem z zapalaniem samochodu na benzynie początkowo jak był ciepły po chwili postoju już nie zapalał przełączałem na gaz i od razu startował a na benzynie nie chciał musiałem trzymać pedał gazu to po wkońcu zaskoczył. Problemu nie było jak był zimny po nocy palił na benzynie jak zawsze od strzała bez zająknięcia ale ostatnio nawet już na zimnym nie pali w czasie jazdy mogę przerzucić na benzynę i jedzie normalnie.

Pojazd to Uno Clip Brazylijczyk mono wtrysk boscha instalacja gazowa Lovato 98r. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Witam

> od pewnego czasu mam problem z zapalaniem samochodu na benzynie początkowo jak był ciepły po chwili

> postoju już nie zapalał przełączałem na gaz i od razu startował a na benzynie nie chciał

> musiałem trzymać pedał gazu to po wkońcu zaskoczył. Problemu nie było jak był zimny po nocy

> palił na benzynie jak zawsze od strzała bez zająknięcia ale ostatnio nawet już na zimnym nie

> pali w czasie jazdy mogę przerzucić na benzynę i jedzie normalnie.

> Pojazd to Uno Clip Brazylijczyk mono wtrysk boscha instalacja gazowa Lovato 98r.

rozjechane mapy wtrysku benzyny - zalewa go na ciepłym....

pozdr

Napisano
  • Autor

> rozjechane mapy wtrysku benzyny - zalewa go na ciepłym....

> pozdr

Tak jak pisałem wcześniej napoczątku mogłem go odpalać na zimnym teraz nawet na zimnym nie odpala.

Wczoraj pogrzebałem przynim wyczyściłem mono wtryski ale przetem na ciepłym próbowałem odpalić pompowałem pedał gazu i nic wkońcu przełączyłem na gaz i odpalił ale z rury nawet dymek nie poszedł więc raczej nie był zalany świece też czyste. Tak sie zastanawiam czy to nie filtr paliwa jest zabrudzony i przy rozruchu pompka nie jest w stanie podać paliwa a w czasie jazdy daje rade.

A co do mapy wtrysku to rozumiem ze do elektryka musze podjechać i mi ją wgra ??

Napisano

Elektryk odepnie Ci klemę na kilka minut, potem założy spowrotem i odpali auto do czasu aż się zagrzeje i 2-3 razy załączy wentylator chłodnicy (bez żadnych odbiorników - światła, radio itp.)

Napisano
  • Autor

> Elektryk odepnie Ci klemę na kilka minut, potem założy spowrotem i odpali auto do czasu aż się

> zagrzeje i 2-3 razy załączy wentylator chłodnicy (bez żadnych odbiorników - światła, radio

> itp.)

Już tak próbowałem zresetować i nic to nie dało znaczy nie chciał zaplić po ponownym podłączeniu klem a stał dobre 4 godziny bez zasilania frown.gif

Napisano

> Już tak próbowałem zresetować i nic to nie dało znaczy nie chciał zaplić po ponownym podłączeniu

> klem a stał dobre 4 godziny bez zasilania

A po przekręceniu kluczyka to słychać pompę pod kanapą?

Napisano
  • Autor

> A po przekręceniu kluczyka to słychać pompę pod kanapą?

Zawsze się odzywa i buczy

Pozatym jak już jade na gazie to moge przełączyć na bp i jedzie bez problemu nie zamula przyspiesza noralnie sie wkręca

Napisano

> Zawsze się odzywa i buczy

> Pozatym jak już jade na gazie to moge przełączyć na bp i jedzie bez problemu nie zamula przyspiesza

> noralnie sie wkręca

Ja się w klemy nie bawiłem.Jak chcesz się pobawić to po prostu odłączaj zasilanie od kompa wtrysku.Mam tak,że jak mi po tym resecie nie odpali to muszę jeszcze raz resetować.Nie piłuj go przy odpalaniu bo on ma sam odpalić bez dodawania mu gazu!!!!

Napisano

> Nie piłuj go przy odpalaniu bo on ma sam odpalić bez dodawania mu gazu!!!!

i ma tak chodzić do załączenia się wentylatora waytogo.gif

Napisano
  • Autor

no i nadal nie startuje nawet po odłączeniu samego układu sterowania to chyba coś innego

w poniedziałek jade do warsztatu i zobaczymy

Napisano

> Zawsze się odzywa i buczy

> Pozatym jak już jade na gazie to moge przełączyć na bp i jedzie bez problemu nie zamula przyspiesza

> noralnie sie wkręca

to pojeździj trochu na benzynie i po takiej jeździe zgaś go na benzynie.

później spróbuj zapalić w warunkach takich jak występują problemy.

pozdr

Napisano
  • Autor

> to pojeździj trochu na benzynie i po takiej jeździe zgaś go na benzynie.

> później spróbuj zapalić w warunkach takich jak występują problemy.

> pozdr

No i idąc za tą radom odpaliłem na gazie bo tylko tam mogłem po chwili przełączyłem na bp przejechałem 10km i zgasiłem

R.I.P już nie zapalił ani na bp ani na LPG teraz chol do warsztatu i rozbieramy mam nadzieje ze to jakaś bzdura a nic poważnijszego 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

No i się wyjaśniło po przejżeniu całego układu paliwa zbiornika przewodów wtrysku, przeczyszczeniu bo zmurszała guma podtrzymująca w baku okazało się ze to nie tu tkwi problem lecz w instalacji gazowej padł przełącznik WR i nie podawał napięcia przy próbie odpalenia na benzynie na wtryski który nie podawał paliwa i dlatego nie palił na bp a na gazie podawał i tylko tak mogłem odpalać

dzięki za rady cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.