Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F. zewn. odtwarzacz bezpośrednio pod audio

Featured Replies

Napisano

No dobra, jedną zagwozdkę pomogliście mi sprawnie rozwiązać wink.gif Jako, że w temacie, w którym się wszyscy witamy napisałem, że fachowa pomoc forumowiczów będzie mi niezbędna, to trzymam się tego teraz jak mogę 270751858-jezyk.gif

Do rzeczy. Padło mi moje niezawodne jak dotąd radyjko Sony z odtwarzaczem kasetowym, na który patrzyłem jak na zbawienie pod kątem adaptera mini-jack. Niestety odmówił posłuszeństwa - wypluwa kasetę i mnie denerwuje.

Nie smierdze teraz groszem, więc nie pobiegnę i nie kupię nowego odtwarzacza, w radiu nie grają nic ciekawego i w związku z tym jeżdżę cały nieszczęśliwy... i zastanawiam się czy nie mogę sobie gdzieś wlutować kabelków zakończonych po drugiej stronie małym jackiem, który później podłaczę do iPoda na przykład i będę cieszyć się dźwiękiem cyfrowej jakości. Czyli po prostu podpiąć się pod lewy i prawy kanał.

Ktoś próbował czy będę pierwszy, który się za to weźmie? zeby.GIF

Pozdro wink.gif

Napisano

Otwórz radyjo i znajdź układ, który nim zawiaduje. Prawdopodobnie będzie to wzmacniacz ala TDAxxxx. Jak będziesz miał jego nazwę to szukasz datasheeta i patrzysz czy układ ma jakieś wejście audio i tam się wpinasz.

Przykładowy link.

Napisano

albo Transmiter FM podłączasz mini-jack z transmitera do iPoda i transmiter falami radiowymi wysyła pod antenę radia radio stroisz na fale jak w transmiterze i masz muzykę, transmiter jest zasilany bateryjka AAA albo spod zapalniczki w selgrosie widziałem transmiter za 15zl

Napisano

Nie będziesz pierwszy bo temat został dawno rozpracowany. W radiach Sony jest to bardzo łatwo zrobić. Wykorzystujemy tor audio od fal długich tunera. Nam są już niepotrzebne a można zamiast nich podać sygnał do audioprocesora bezpośrednio z jakiegoś zewnętrznego źródła typu mp3, discman itp.

Mamy w ten sposób wejście zewnętrznego sygnału AUX zamiast AM.

Wystarczy prześledzić ściezki do audioprocesora i wybrać te od AM, wylutować zworki lub nóżki kondensatorów i wlutować się bezpośrednio kabelkiem.

Jak masz obycie z lutownicą to dasz radę.

Zrobiłem u siebie w XR-6700 i działa.

Tutaj pomocna strona z opisami wejść audioprocesorów w sprzęcie SONY. Tutaj

Szukaj w dziale CAR AUDIO/ Tuning CA/ AUX zamiast AM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.