Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głowica w misiu

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś z was robił głowicę na sportowo w misiu z serduszkiem 1.2 benzynka hmm.gif jakieś polerowanie , planowanie itp... ? Jeśli tak to poproszę o info

Napisano

Albo czy z 16v będzie pasowała?

Napisano
  • Autor

> Albo czy z 16v będzie pasowała?

Zapaomniałem dopisać moja 1.2 8v

Napisano

> Zapaomniałem dopisać moja 1.2 8v

Tutaj pewnie nie. Ale trzeba by zapytać chłopaków z cento choć tam mało silników 1,2 8v 60hp mają bardziej 8v 75hp

Napisano

> Czy ktoś z was robił głowicę na sportowo w misiu z serduszkiem 1.2 benzynka jakieś polerowanie ,

> planowanie itp... ? Jeśli tak to poproszę o info

bez sensu.

głowica 60hp ma bardzo wąskie kanały i niewiele zapasu. Przekroje są podobne do głowicy 1.1 FIRE.

Lepiej (jeśli się uda) dać czapkę 1.2 75 z wałkiem 866 lub jakimś innym, ostrzejszym. Do wyboru Heinrich (kiepskie wykonanie ale za to tani), Kałuża(drogo), catcams (bardzo drogo).

W głowicy 1.2 centomaniacy borują do tego stopnia, że wycinają prowadnice zaworowe żeby był lepszy przepływ, do tego skrobanie kanałów, większe zawory, rozwiert przepustnicy (drogie i problematyczne) albo inna przepustnica. Są projekty na 4 przepustnicach, na dwóch. do tego dolot od Yanka, Węglarskiego, kibelrura z kopułką z Palio, inne wynalazki. Wydech najlepiej 4-2-1 na rurowym kolektorze i całość średnicy 45-50mm (zależy od tego jak mocno dłubiesz). Na koniec strojenie i mamy gotowy silniczek. Do wyboru do koloru. Ogranicza tylko fantazja i portfel.

Ważne: przed zdłubaniem głowicy musisz sprawdzić stan pierścieni tłokowych i ewentualnie (bardzo prawdopodobne) je wymienić.

po szczegóły uderz do centomaniaka Zeton. Gość zna temat i przygotowuje auta do sportu.

edit: jeśli chodzi o planowanie to zależy od głowicy. Jedną dasz radę ściąć 1mm, inną ponad 2. Spore znaczenie ma tu wałek, max wznios zaworu i przesunięcie odcinki. Pamiętaj, że po splanowaniu jeździsz tylko na 98

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.