Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłączenie kabli WN do aparatu zapłonowego

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku i coś czuję że będę tutaj czasem zaglądać. Nie, nie - ja Fiata nie zdradziłem, ale moja ukochana pomyka Accentem 1.5 12V, który już swoje przeszedł (nie tylko w latach i kilometrach wink.gif )

Pytanko dotyczy kolejności podłączenia kabli WN do aparatu zapłonowego. Czy ma znaczenie, kabel od którego cylindra podłączymy do którego z wyjść rozdzielacza?

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

> Witam po sąsiedzku i coś czuję że będę tutaj czasem zaglądać. Nie, nie - ja Fiata nie zdradziłem,

> ale moja ukochana pomyka Accentem 1.5 12V, który już swoje przeszedł (nie tylko w latach i

> kilometrach )

> Pytanko dotyczy kolejności podłączenia kabli WN do aparatu zapłonowego. Czy ma znaczenie, kabel od

> którego cylindra podłączymy do którego z wyjść rozdzielacza?

> Z góry dziękuję za pomoc.

Jeśli to okrągły aparat z jednym centralnym złączem dla kabla z cewki zapłonowej i czterema do świec wokół, to kable muszą być podłączone do tych, co trzeba cylindrów.

Na kopułce zwykle są numery cylindrów a cylindry numeruje się od strony pasków osprzętu w stronę skrzyni biegów.

Jeśli kable będą pomylone, to silnik nie odpali a mogą być niezłe wybuchy, gdy iskra przeskoczy w cylindrze napełnionym mieszanką przy otwartym zaworze ssącym.

Napisano
  • Autor

> Jeśli to okrągły aparat z jednym centralnym złączem dla kabla z cewki zapłonowej i czterema do

> świec wokół, to kable muszą być podłączone do tych, co trzeba cylindrów.

> Na kopułce zwykle są numery cylindrów a cylindry numeruje się od strony pasków osprzętu w stronę

> skrzyni biegów.

> Jeśli kable będą pomylone, to silnik nie odpali a mogą być niezłe wybuchy, gdy iskra przeskoczy w

> cylindrze napełnionym mieszanką przy otwartym zaworze ssącym.

Czyli jak działa, to znaczy że wszystko jest OK i nie należy zmieniać kabelków smile.gif

Pytałem, bo przyszło mi wymieniać kabelek - kuna przegryzła ten najdłuższy. Nowy narazie działa jak należy, mam nadzieję że tym razem już go bestia nie ruszy. Podobno to był już nie pierwszy raz jak jakaś wredna kuna zabrała się za kable WN. Lubią je jak widać wink.gif

Zainstaluję pod maską woreczek z sierścią mojego psa - ponoć to odstrasza kuny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.