Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

omega B 2.0 - cięzko odpala

Featured Replies

Napisano

Po odczytaniu błędów euroscan wypluł:

RPM-TDC signal (1)

Czy w tym silniku jest czujnik położenia wału i to błąd z tego właśnie czujnika?

Napisano

> Po odczytaniu błędów euroscan wypluł:

> RPM-TDC signal (1)

> Czy w tym silniku jest czujnik położenia wału i to błąd z tego właśnie czujnika?

Czujnik polozenia walu jest w bloku gdzies na wysokosci sprezarki klimatyzacji, kabelek od niego idzie po obudowie paska rozrzadu. Podaj nr bledu bo to co napisales za wiele mi nie mowi.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Czujnik polozenia walu jest w bloku gdzies na wysokosci sprezarki klimatyzacji, kabelek od niego

> idzie po obudowie paska rozrzadu. Podaj nr bledu bo to co napisales za wiele mi nie mowi.

> Pozdrawiam

Podłączyłem euroscana i on wyświetlił taki zapis błędu, który tu wpisałem.

Czy w tym silniku można wymigać kod błędu poprzez spięcie odpowiednich pinów w gnieździe diagnostycznym?

Napisano

> Podłączyłem euroscana i on wyświetlił taki zapis błędu, który tu wpisałem.

> Czy w tym silniku można wymigać kod błędu poprzez spięcie odpowiednich pinów w gnieździe

> diagnostycznym?

Oczywiście, robisz zworę na 5 i 6 pin po prawej stronie kostki, przekręcasz kluczyk i liczysz mignięcia (do roku modelowego 97 kody są dwucyfrowe a po 97 czterocyfrowe)

284192650-OPEL-OMEGA-diagnostyka-3.jpg

fota poglądowa z google

post-35070-14352509755806_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Teraz jest dla mnie wszystko jasne ok.gif

bow.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Czujnik polozenia walu jest w bloku gdzies na wysokosci sprezarki klimatyzacji, kabelek od niego

> idzie po obudowie paska rozrzadu. Podaj nr bledu bo to co napisales za wiele mi nie mowi.

> Pozdrawiam

kod błędu:

31 Sygnał obrotomierza (brak sygnału)

Sygnał do obrotka podaje czujnik położenia wału czy brany jest ze sterowania cewkami?

Obrotomierz jak silnik odpali działa bez zarzutu a problemy z odpaleniem ciągle występują. Jak silnik złapie to potem wszystko działa OK.

Napisano

> kod błędu:

> 31 Sygnał obrotomierza (brak sygnału)

> Sygnał do obrotka podaje czujnik położenia wału czy brany jest ze sterowania cewkami?

> Obrotomierz jak silnik odpali działa bez zarzutu a problemy z odpaleniem ciągle występują. Jak

> silnik złapie to potem wszystko działa OK.

Noze mi sie wydaje ale ten blad oznacza brak sygnalu czujnika polozenia walu, sygnalu nie ma bo wal sie nie kreci i tak ma byc lanosy, nexie, espero tez wywalaja taki blad na zgaszonym silniku. Zczytaj bledy euroscanem na zapalonym, jak tego bledu nie bedzie to znaczy ze mam racje, a ciebie czeka szukanie usterki na piechotke z miernikiem w reku grinser006.gif Jakby co odezwij sie na prv to wysle Ci dane kontrolne osprzetu silnika, moze cos znajdziesz.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.