Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana dużej uszczelki miski {long}

Featured Replies

Napisano

witojcie

się muszę wygadać a i dla potomnych może się przydać.

kilka dni temu poszedł uszczelniacz na wale od strony rozrządu no i wczoraj się za to zabrałem oczywiście dysponując warsztatem i narzędziami wszelkiej maści. Sprawa dość błaha rozpiąć rozrząd, zdjąć koło pasowe, wydłubać stary uszczelniać i wcisnąć nowy stary już zachowywał się jak sztywny plastyk więc nie miało już co uszczelniać, no ale uporałem się rozrząd nastawiony silnik odpalony wszystko ok nie cieknie. No i przyszedł czas na wymianę uszczelki po dużą miską olejową - nadmienia ,że w zeszłym tygodniu zdążyłem wymienić uszczelkę pod małą miską. no to do roboty (szkoda ,że aparatu nie miałem w ręku mógłby być fajny manual ale cóż...) odkręciłem wszystkie śruby zewnętrzne i co i lipa miska ani drgnie wiec demontaż małej miski a tam jeszcze parę innych śrubek, dobra poszło ..... miska na dół na 1 cm i koniec anie w lewo anie w prawo tak samo jest z przodem i z tyłem, co się okazało osłona wału ta w misce wadzi co skutkuje brakiem możliwości wyjechania z michą w kierunku koła pasowego a w drugim kierunku wiadomo skrzynia. Niestety opuszczenie bardziej miski od strony skrzyni też lipa bo............. wadzi o uszczelniacz długiej półosi więc trzeba ją zdemontować. no i zaczęło się rozpinać wahacz, wyjmować półoś poszło nie najgorzej. uszczelniacz odkręcony wiadomo trochę oleju się wylało ale na szczęście podłożyłem czysty pojemnik więc do uratowania, po czym ściągnąłem miskę i uszczelkę (guma z uszczelki niemalże zwulkanizowana z blokiem więc czyszczę i niby wszystko ok idę do stolika po uszczelkę.............. patrzę a to nie ta uszczelka angryfire.gif w ręku miałem uszczelkę od omegi -różnią się tym, że ta ma osłonę wału razem z oblaną gumą, a vectrowa ma sam rant i to o wiele cieńszy- ależ się zagotowało we mnie a to była już godzina 19 ani wymienić ani nic................. odpuściłem sobie ten temat i zostawiłem do poniedziałku, ale żeby zacząć w poniedziałek przyjść na gotowo musiałem coś zrobić z dolanie oleju, i jedyną słuszną koncepcją okazał się włącznik świateł wstecznego ale żeby się do niego dostać też jest wesoło przypominam skrzynia F18 + x20xev+ webasto - i to jest największy problem mówił no rozj....... je ale nic zacząłem od góry akumulator plus podstawa wek no na dwóch przedłużkach plus giętka końcówka doszedłem i wykręciłem i to by było na tyle do poniedziałku postaram się wziąć aparat i pstryknąć parę fotek mogą się komuś przydać.

pozdrawiam i pozostawiam dla przemyśleń własnych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.