Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalizator - wymienic/usunac?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Kotrolka silnika zaczela sie palic. Test wykazal blad katalizatora. Obecnei po resetach sutawien kontrolka sie nie pali ale problem w kazej chwili moze wrocic ponoc.

Dodatkowo zauwazalnie (przynajmniej jestem dosc pewien tego odczucia) spadla dynamika samochod (slabo sie kreci).

Czy to moze byc jakies zpchanie katalizatora? Czy usuwal ktos katalizator (w moim modelu jest przy silniku) i zastepowal strumienica? Czy sa do tego typu (katalizator przy silniku) strumienice i czy nei ma potem problemu z badaniami technicznymi?

Bede wdzieczny za pomoc osobom, ktore dokonywaly tego zabiegu.

Bravo 1,2 16V 2001

Napisano

A dużo masz już nakręconych km ?

Jazda głównie miejska na krótkich odcinkach czy raczej przewaga tras ?

Napisano

Kata nie usuwaj, wymien na taki z metalowym wkladem np. firmy Lindo Gobex palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Kata nie usuwaj, wymien na taki z metalowym wkladem np. firmy Lindo

> Gobex

108 000 km. Jazda mocno mieszana. Duzo po miescie ale wyjazdy tez sie dosc czesto trafiaja. Ale raczej przewaga (65%) miasto.

Zaraz poszukam cos na temat tych kat co opisales.

Na wszelki wypadek jesli masz jakies info na ich temat daj znac.

Jaki jest przyblizony koszt, czy spelnaiaj swoja role katalizatora czy raczej jako atrapa (nie zalezy mi aby spelnial role choc ciekaw jestem czy badani abedzie przechodzil).

Czy wzrosnie moc po takiej wymianie?

Napisano

> Kata nie usuwaj, wymien na taki z metalowym wkladem np. firmy Lindo

> Gobex

Ja jak kupiłem moją brykę miałem wybity katalizator i niesamowicie denerwowało mnie takie metaliczne brzęczenie dochodzące z pod samochodu, zwłaszcza słyszalne przy dodawaniu gazu. Dodatkowo przy hamowaniu silnikiem słyszałem strzały gdzieś właśnie w okolicach tej pustej już obudowy katalizatora.

Gość, u którego kupuję załatwił mi tanio bardzo katalizator podobno oryginał do marei ale za tą cenę to nie chce mi się wieżyć za bardzo. Były jadnek jakieś oznaczenia fiatowskie i numery. W każdym bądz razie zamontowałem to i teraz jest super, cichutko, nie strzela i w ogóle silnik jakoś tak lepiej chodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.