Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik 1,8 tdci

Featured Replies

Napisano

Witam.Czy tam jest filtr cząsteczek itp?

Jest przypadłość w c-max .Jadąc ze stałą prekościa np 110km/h po jakimś czasie silnik słabnie ,zwalnia.Zmieniam na 4 bieg i jadę jeszcze już te 80km/h ale nie przyspieszam. Staje na poboczu na 1 min ,robie przegazówkę po czym wylatuje kłąb czarnego dymu.Gaszę silnik i ponownie zapalam ,ruszam .Auto jedzie jak należy kolejne 200km.Auto ma 3 lata i 65kkm hmm.gif

Napisano

Wykonaj test diagnostyczny, wyeliminujesz błędy elektroniki lub odczytasz kod zapisanego błędu.

Napisano
  • Autor

> Wykonaj test diagnostyczny, wyeliminujesz błędy elektroniki lub odczytasz kod zapisanego błędu.

Dziwne ,bo nic się nie zapala na desce hmm.gif . A wczoraj byłem blisko Kępna (Ostrzeszów) na grzybach zlosnik.gif

Napisano

> Dziwne ,bo nic się nie zapala na desce . A wczoraj byłem blisko Kępna (Ostrzeszów) na grzybach

Odczytanie błędów przecież nic nie kosztuje, jak będziesz pewny, że na taki stan rzeczy nie ma wpływu wadliwie pracująca elektronika to postaram się podpowiedzieć dalsze kroki.

Dużo grzybów nazbierałeś?

Przez ostatnie 3 dni z okolicznych lasów wywiozłem 8 dziesięciolitrowych wiaderek, na razie robię małą przerwę dając szansę innym grzybiarzom.

Napisano
  • Autor

> Dużo grzybów nazbierałeś?

Dla siebie ,pare koszyków.Reszte zbierałem tesciowej ze ślunska grinser006.gif ,wsumie cały bagaznik megany ma, i nie siedzi cicho blah.gif

Dziś masa ludzi w okolicach krotoszyna oslabiony.gif

Co do auta ojciec twierdzi że to może byc z paliwa z Orleniu ale watpie .Mówił że zmieni na shela ,Bp. oslabiony.gif

Napisano

> Co do auta ojciec twierdzi że to może byc z paliwa z Orleniu ale watpie .Mówił że zmieni na shela

> ,Bp.

Mój też kopcił trochę na paliwie z BP, Orlenu, akurat w tym silniku co nie wlejesz to będzie kopcić, po szybkiej autostradzie gdzie wydmuchasz nagar będzie o wiele mniej i to jest zalecana metoda oczyszczania silnika z sadzy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mój też kopcił trochę na paliwie z BP, Orlenu, akurat w tym silniku co nie wlejesz to będzie

> kopcić, po szybkiej autostradzie gdzie wydmuchasz nagar będzie o wiele mniej i to jest

> zalecana metoda oczyszczania silnika z sadzy

On normalnie nie kopci jak jedziesz.Tylko potrafi sie zawiesic i jedzie tyle ile w danej chwili jedziesz np 120km/h ,czasem szarpnie i przyspiesza normalnie .A czasem zwalnia i trzeba sie zatrzymać,zrobic przegazówke .Wtedy zakopci ale odzyskuje juz wigor .W miescie tego nie robi.

Napisano
  • Autor

> nie ma.

A co tam jest z tych psujących sie rzeczy ?A nie bedzię to jakis wtrysk?

Napisano

> A co tam jest z tych psujących sie rzeczy ?A nie bedzię to jakis wtrysk?

to będzie pewnie egr.

Napisano
  • Autor

> to będzie pewnie egr.

Ojciec był u jakis fachmanów od ropniaków i kazali zmienić filtr paliwa ,zmienić stację Orlen i jakis specyfik mu dał zeby lał na zbiornik. A potem sie zobaczy czy pomogła czy nie.

Napisano

> A co tam jest z tych psujących sie rzeczy ?A nie bedzię to jakis wtrysk?

No cala rzesza elementow, ktore moga pasc. Pompa, egr, wtryski - kto to wie panie co tam mu dolega...

Napisano

> Ojciec był u jakis fachmanów od ropniaków i kazali zmienić filtr paliwa ,zmienić stację Orlen i

> jakis specyfik mu dał zeby lał na zbiornik. A potem sie zobaczy czy pomogła czy nie.

No na poczatek i malym kosztem mozna sprobowac.

Napisano
  • Autor

> No na poczatek i malym kosztem mozna sprobowac.

Zmieniłem filtr . Były poprochy. hmm.gif Zobaczymy za tydzien.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.