Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam problem...

Featured Replies

Napisano

...Pisze tu , bo to ogólny, a kącika mojego auta nie ma, a jestem w wielkiej potrzebie bo potrzebuje auta..Otóż w moim Fiacie Coupe po przekręceniu stacyjki zapala sie ikonka- żółty kluczyk z napisem"code"(jakies tam zakichane zabezpieczenie) sciana.gif, no i ona powinna gasnąc i zapalamy silnik..Szwankowało mi to już od jakiegoś czasu, ale po kilku przekręceniach stacyjki było oki, teraz nic z tego... beksa.gif Może ktoś ma coś takiego w swoim aucie i miał podobny problem...Pilnie potrzebuje pomocy, bo wieczorem mam ruszac do pracy, a tu kiszka... blagam.gif

Na macierzystym klubie "Fiat Coupe Polska", dałem też zapytanie, ale może i tu i tu ktoś mi jakoś szybko pomoże... blagam.gif

Napisano

jakis problem z immobilizerem, moze uszkodzila sie pentla indukcyjna albo sam kluczyk albo wiazka instalacji albo sam komp. czyli wrozenie z fusow, sprawdz drugim kluczykiem, a jak nie to auto do elektryka

Napisano

W almerze przy takim zachowaniu to się okazało że kluczyk powiedział papa . Na kluczyku zapasowym zapala bezproblemowo niewiem.gif

Napisano
  • Autor

O tej pętli indukcyjnej, co wspominał kolega Pietrus mi mówili właśnie, tylko jak mam rozbierac kolumne, to nie wiem czy sam ją złoże.. beksa.gif..A z kluczykiem, to na zapasowym jest to samo... beksa.gif

Napisano

Jak kupowałem kiedyś SC to dawali na takiej niebieskiej karteczce formatu karty kredytowej tzw "mechanical code" do rozbrojenia immo w przpadku padu kluczyka.

Chyba trzeba było kilka(naście) razy w odpowiedniej sekwencji przekręcić kluczyk w stacyjce.

Napisano

> ...Pisze tu , bo to ogólny, a kącika mojego auta nie ma, a jestem w wielkiej potrzebie bo

> potrzebuje auta..Otóż w moim Fiacie Coupe po przekręceniu stacyjki zapala sie ikonka- żółty

> kluczyk z napisem"code"(jakies tam zakichane zabezpieczenie) , no i ona powinna gasnąc i

> zapalamy silnik..Szwankowało mi to już od jakiegoś czasu, ale po kilku przekręceniach stacyjki

> było oki, teraz nic z tego... Może ktoś ma coś takiego w swoim aucie i miał podobny

> problem...Pilnie potrzebuje pomocy, bo wieczorem mam ruszac do pracy, a tu kiszka...

> Na macierzystym klubie "Fiat Coupe Polska", dałem też zapytanie, ale może i tu i tu ktoś mi jakoś

> szybko pomoże...

Zapytaj kogos o precedura zapalania awaryjnego - moze tymczasowo pomoze .

Napisano

Wymontuj kompa i zawieź do rozkodowania imo wink.gif

Napisano
  • Autor

> same plastiki musisz sciagnac tam pare srubek tylko jest

Gitarra, banalnie zaśniedziałe kostki były..Powypinałem, wpiełem z powrotem i zaskoczył.. 270635636-JUMP2.gifDzięki wielkie, temat można zamknąc... bow.gif

Napisano

> ...Pisze tu , bo to ogólny, a kącika mojego auta nie ma, a jestem w wielkiej potrzebie bo

> potrzebuje auta..Otóż w moim Fiacie Coupe po przekręceniu stacyjki zapala sie ikonka- żółty

> kluczyk z napisem"code"(jakies tam zakichane zabezpieczenie) , no i ona powinna gasnąc i

> zapalamy silnik..Szwankowało mi to już od jakiegoś czasu, ale po kilku przekręceniach stacyjki

> było oki, teraz nic z tego... Może ktoś ma coś takiego w swoim aucie i miał podobny

> problem...Pilnie potrzebuje pomocy, bo wieczorem mam ruszac do pracy, a tu kiszka...

> Na macierzystym klubie "Fiat Coupe Polska", dałem też zapytanie, ale może i tu i tu ktoś mi jakoś

> szybko pomoże...

mialem to samo w ccs

wymianialem wszystko po kolei - problem pozostawał

sprawdź masę na silniku i skrzyni

w ccs to byl problem

po założeniu pewnej nowej masy wsio działało do końca

Napisano

> sprawdź masę na silniku i skrzyni

> w ccs to byl problem

facepalm.gif

Quote:

Gitarra, banalnie zaśniedziałe kostki były..Powypinałem, wpiełem z powrotem i zaskoczył.. Dzięki wielkie, temat można zamknąc...

Napisano

sprawdz bezpieczniki te "duze". W stilo odpowiada za to 70 A habeta. Mozna krecic rozrusznikiem do us***nej smierci.

1. laweta 150

2. bezpiecznik 1.74

3. 1 roboczo godzina w ASO 150

-----

301.74 zl facepalm.gif

Napisano

Widzę, że rozwiązałeś problem, ale dla potomnych: temat wałkowany we wszystkie strony na kąciku bbm.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Quote:

> Gitarra, banalnie zaśniedziałe kostki były..Powypinałem, wpiełem z powrotem i zaskoczył.. Dzięki

> wielkie, temat można zamknąc...

nie załamuj sie

u mnie niestety tak bylo

objawy identyczne

code sie świeciło i kicha!

wymieniłem antenę , moduł immo, przylutowali mi pamięć i nadal to samo

dopiero kiedyś gdzieś w trasie zaczęły wariować kontrolki i wskaźniki, stanąłem na stacji i nie ruszyłem! okazało sie ze masa od silnika przegniła.

po wymianie temat nigdy sie nie pojawił

ale ciesze się że temat się rozwiązał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.