Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podmianka silnika w golfie

Featured Replies

Napisano

Siema . Mam od nie dawna golfa mk3 z 1995r zeby.GIF fabrycznie zamontowany jest silnik 1.4 60 km i wydaje mi się że to trochę za mało wink.gif . Myślę o wymianie na 1.8 . Jak to wygląda od strony technicznej ? Jest to wykonalne ??

Napisano

> Siema . Mam od nie dawna golfa mk3 z 1995r fabrycznie zamontowany jest silnik 1.4 60 km i wydaje

> mi się że to trochę za mało . Myślę o wymianie na 1.8 . Jak to wygląda od strony technicznej

> ? Jest to wykonalne ??

wszystko jest wykonalne jak sie chce i ma sie troche worków złota zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ale czy silnik o większej pojemności w ogóle będzie pasował ?? hmm.gif

Napisano

> Ale czy silnik o większej pojemności w ogóle będzie pasował ??

2.8 VR6 tez wsadzisz, tylko jaka $$$ do wsadzenia.

Kupujesz silnik z osprzetem i kompem. Skrzynia tez inna do 1.8/2.0/2.8.

Taniej wyjdzie sprzedac to i kupic z mocniejszym silnikiem.

Albo jezdzic tym co sie ma.

Napisano

> 2.8 VR6 tez wsadzisz, tylko jaka $$$ do wsadzenia.

> Kupujesz silnik z osprzetem i kompem. Skrzynia tez inna do 1.8/2.0/2.8.

> Taniej wyjdzie sprzedac to i kupic z mocniejszym silnikiem.

> Albo jezdzic tym co sie ma.

To wszystko zalezy za ile kupi sie silniczek i ile mechanior zaspiewa za przekladke skromny.gif

Napisano

> To wszystko zalezy za ile kupi sie silniczek i ile mechanior zaspiewa za przekladke

Dokladnie ok.gif

Napisano

> Siema . Mam od nie dawna golfa mk3 z 1995r fabrycznie zamontowany jest silnik 1.4 60 km i wydaje

> mi się że to trochę za mało . Myślę o wymianie na 1.8 . Jak to wygląda od strony technicznej

> ? Jest to wykonalne ??

Najpierw opanuj jazdę tym 1.4 jak już zrobisz 500000km to pomyśl o czymś mocniejszym.

Napisano

> ? Jest to wykonalne ??

Sądząc po nicku, kolega dopiero co odebrał "plastik" z uprawnieniami, więc ja pojeździłbym tym autkiem rok czasu ćwicząc technikę jazdy, w tym czasie dozbierał trochę kasy i zmienił na jakiś inny model. W kwestii szczegółów technicznych przekładki uderzyłbym na forum.vwgolf.pl

Napisano

> Sądząc po nicku, kolega dopiero co odebrał "plastik" z uprawnieniami, więc ja pojeździłbym tym

> autkiem rok czasu ćwicząc technikę jazdy,

Niektórzy z tego rocznika nalatali już trochę kkm więc imo bez sensu takie gadanie wink.gif dopiero co odbierają plastiki osoby z rocznika 92 grinser006.gif

Napisano

> Wsadz se 1.9 TDI, kle kle kle jest fajne

pad.gif... bociany juz polecialy do domu. Nie ma to jak zapach benzyny, no i prawdziwy kop z duzej benzyny, a nie klekota na turbinie zlosnik.gif

Napisano

> Ale czy silnik o większej pojemności w ogóle będzie pasował ??

będzie ale do wymiany wiązka, silnik, skrzynia, łapy reasumując szkoda kasy a jak już coś robić to chociaż 2.0 ABF, w twoim wypadku najłatwiej wstawić 1.6 ABU 75KM już jakoś jedzie.

Napisano

Masz $ szukaj ABF'a jedyny silnik do normalnej jazdy jeżeli chodzi o moc/zapotrzebowanie noPB w mkIII (pomijając AAA) 100% minimum to 2E/AGG. na Jakiegoś ABS'a szkoda kasy...

Napisano

> Masz $ szukaj ABF'a jedyny silnik do normalnej jazdy jeżeli chodzi o moc/zapotrzebowanie noPB w

> mkIII (pomijając AAA) 100% minimum to 2E/AGG. na Jakiegoś ABS'a szkoda kasy...

Hehehehe... ciekawe jak znalezc niezajechanego??

Napisano

> Hehehehe... ciekawe jak znalezc niezajechanego??

no chyba nikt nie wsadzi silnika z budy do budy... crazy.gif

Napisano

> no chyba nikt nie wsadzi silnika z budy do budy...

Nie za bardzo kumam co masz na mysli? Nie zajechanych 16V chyba nie ma, a kupic silnik i robic mu jeszcze kapitalny remont to chyba slaby pomysl.

Napisano

>kupic silnik i robic mu jeszcze kapitalny remont to chyba slaby pomysl.

Nie wyobrażam sobie kupić silnika niewiadomego pochodzenia, (bo raczej od kolegi nie kupi, a nawet gdyby to kolega nie był pewnie emwrytem) i go nie rozebrać, podobnie przy głowicy. Nie masz kasy nie robisz, proste...

edit: no nie wierze ze znajdzie sie jakiś łoś który wsadzi silnik bez rozebrana go, minimum to UPG, uszczelniacze, stan wałka, luzy, rozrząd... faint.gif

Napisano

> edit: no nie wierze ze znajdzie sie jakiś łoś który wsadzi silnik bez rozebrana go, minimum to UPG,

> uszczelniacze, stan wałka, luzy, rozrząd...

Wiesz z rozrzadem i "plynami" to sie z toba zgadzam, ale ja bym szukal silnika ktory nie wymaga remontu, czyli takiego kroty sie wyciaga z auta ktore jezdzi i przeklada do siebie smile.gif

Napisano

> Wiesz z rozrzadem i "plynami" to sie z toba zgadzam, ale ja bym szukal silnika ktory nie wymaga

> remontu, czyli takiego kroty sie wyciaga z auta ktore jezdzi i przeklada do siebie

Przerabiałem pare razy coś takiego i tylko raz z jednego niby pewnego samochodu znajomy przełożył silnik od razu po ok 5kkm i tak go rozbierał... Wydaje mi się ze jak coś robić to od razu a nie na raty, ale każdy ma swoje zdanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.