Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprawdzić czy działa pompa paliwowa ?

Featured Replies

Napisano

Pacjent ccs

Jechałem na rezerwie, zatankowałem i po przejechaniu może 500m. poprostu samochód stracił moc i powoli silnik spadał z obrotów i zgasł, generalnie wszystko (tak mi się wydaje) działa, nie odpalił już nawet na sekundę i wydaje mi się że może coś być z pompą paliwa, tylko jak sprawdzić czy jest ok domowymi sposobami, filtr paliwa odkręcałem i wydawał się w porządku...

Napisano

> Pacjent ccs

podniesc kanape, przekrecic kluczyk, wylaczyc immo i sluchac czy halasuje.

jesli w rece, to do 12V mozna na chwile podlaczyc. jak popracuje 2 sekundy to nic sie jej nie stanie.

Napisano
  • Autor

a jeśli odepnę od filtra paliwa wężyk ten idący od baku i włączę zapłon to benzyna powinna lecieć ciurkiem jeśli pompa działa, a jeśli nie to nic się nie będzie dziać? Dobrze kompinuje?

Napisano

> a jeśli odepnę od filtra paliwa wężyk ten idący od baku i włączę zapłon to benzyna powinna lecieć

> ciurkiem jeśli pompa działa, a jeśli nie to nic się nie będzie dziać? Dobrze kompinuje?

dobrze kombinujesz smile.gif

Napisano
  • Autor

> dobrze kombinujesz

yhym, więc to będzie ewidętnie pompa jeśli paliwo nie będzie lecieć, i wymienia się ja

Napisano

> yhym, więc to będzie ewidętnie pompa jeśli paliwo nie będzie lecieć, i wymienia się ja

a to już aż tak dobrze nie kombinujesz smile.gif

powodów może być kilka

jak pompy nie słychać to sprawdź przekaźnik, bezpiecznik i wyłącznik odcinający pompe podczas wypadku

Napisano

a dalej immo, kompa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a dalej immo, kompa

No dobra pompa działa zeby.GIF szukam dalej... smile.gif

Napisano
  • Autor

A co mogę jeszcze sprawdzić po za pompą i filtrem paliwa tym pod podłogą samochodu co nie pozwala na przepływ paliwa

Napisano

> A co mogę jeszcze sprawdzić po za pompą i filtrem paliwa tym pod podłogą samochodu co nie pozwala

> na przepływ paliwa

a paliwo w zbiorniku jest? pompa działa zanaczy co? słychać ją ale nie leci czy leci ?

Napisano
  • Autor

paliwo jest, pompę słychać i do filtra paliwa paliwo tłoczy pompa a dalej jeszcze nie sprawdzałem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.