Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

system audio

Featured Replies

Napisano

witam,

nie ukrywam że jestem laikiem w sprawie nagłośnienia auta.

chciałbym zmienić system audio w sedanie.

założenia są takie że wywalam wszystko, tzn 12 letnie fabryczne audio, i wstawiam coś ze średniej półki na czym dałoby się posłuchać muzyki podczas podróży. bez szaleństw. zestaw dla ojca rodziny smile.gif

ktoś z Was może mi doradzić z czego taki system poskładać?

podkreślam jeszcze raz że zestaw z półki średniej, audiofilem nie jestem, jednak lubię kiedy "ładnie gra". nie zamierzam też przebudowywać pół auta, ma się stare wyciągnąć a nowe włożyć.

- radio/cd/mp3 niekoniecznie karta i usb, choć nie wykluczam

cena około 200-350zł, czy np sony nadają się czy może inna firma

np sony mex dv900 taki

- głośniki przód w drzwi, podejdą 165 na dystansach,

cena około 200 zl za 2, wiem że nie poszalejemy

np hertz dcx 165 takie

- założenia zakładają dodanie czegoś do basów, czy potrzebny będzie wzmacniacz? czy radio da radę? może zwrotnica?

np blaupunkt-gtb-1200-sc taki

może jakiś inny większy? ma dodawać basów głośnikom podstawowym, nie musi się głośno tłuc tak aby przechodnie podskakiwali smile.gif

nie ukrywam, że powyższy zestaw jest wybrany tak "co się mi podoba", dlatego proszę bardziej doświadczonych kolegów o radę. może coś jest innego/lepszego/mniej problematycznego.

pozd

Napisano

do powyzszego zestawu dolicz takze wygluszenie drzwi w postaci mat bitumicznych/polimerowych - duzy wybor na allegro.

Cena - w moim przypadku dlosc dlugie drzwi - 200 zl za pare.

Napisano

i jeszcze jedno, co do glosnikow

polecam to :

klik allegro

ma takowe i graja calkiem przyjemnie. Dodatkowo to tzw system odseparowany a Hertz proponowany przez Ciebie jest wspolosiowy.

Napisano
  • Autor

> i jeszcze jedno, co do glosnikow

> polecam to :

> klik allegro

> ma takowe i graja calkiem przyjemnie. Dodatkowo to tzw system odseparowany a Hertz proponowany

> przez Ciebie jest wspolosiowy.

dzieki, ale nie mam gdzie gwizdków zamontować. musiałbym szewcowac z słupkami....

wygłuszenie oczywiscie wykonam smile.gif

pozd

Napisano

> dzieki, ale nie mam gdzie gwizdków zamontować.

a nie masz oryginalnie w "maskownicy lusterka"?

Napisano
  • Autor

> a nie masz oryginalnie w "maskownicy lusterka"?

ja mam ręczne sterowanie lusterka smile.gif

pozd

Napisano

no to albo:

- rzezba ze slupkami i wkomponowanie tweeterow

- zamocowanie je w desce korzystajac z otrzymanych mocowan w zestawie (mniej profesjonalnie i estetycznie)

- albo zalozenie elektryki w lustrach i wklejenie tweeterow (albo jazda na oryginalach) w oryginalne miejsca.

Napisano

Ja u siebie mam teraz takie głośniki od chyba dobrych 4 lat i cały czas jestem zadowolony ok.gif Od ok 3 lat są "katowane" razem z subem ze wzmaka 4x80-100W i nic się nie psuje ok.gif A w dodatku ja je kupiłem za równiutkie 200zł zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Tweetery w zależności od auta można gdzieś wpasować blush.gifk ja je mam po prostu przykręcone do deski rozdzielczej po bokach, ale to dlatego, że nie chce mi się bawić w tym aucie w rzeźbę w słupkach zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif w następnym będą już wkomponowane w słupki ok.gif Generalnie jak chcesz mieć w miarę tanio to polecam ok.gif chociaż uprzedzam, że audiofilem nie jestem zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif a gdybym w czasie jak kupowałem DKS miał trochę więcej kasy to brałbym ESK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.