Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chyba sprzegło :( a moze nie ?

Featured Replies

Napisano

Witam, w niedziele na trasie wyskoczył mi dosyc dziwny problem, mianowicie jadac sobie spokojnie 3 pasmowa droga z Katowic na Tychy chciałem ominac autobus wiec zredukowałem bieg z 5 na 4 dałem lekko gazu auto przyspieszyło i naraz bez jakiego kolwiek czasku zgrzytu itp auto traciło predkość bieg w żaden sposób nie wyskoczył na luz i na tym sie skonczyło... zjechałem na bok wciskam pedał sprzegła proboje wcisnac jakikolwiek bieg i zaden nie chciał wejść bo az chrupało za to co mnie bardzo ciekawi przy włączonym silniku bez wcisniętego pedałą sprzegła(tak jak normalnie do zmiany biegów) moge wrzucac biegi jakie chce... i nie ma przy tym zgrzytania biegi wchodza tak jak bym miał wcisniete sprzegło,

przed chwila wrociłem z garazu po ogledzinach czy jaka kolwiek linka z wodzika nie spadła oraz czy przypadkiem wysprzeglik nie powiedział 30.GIF ale wszystko jest tak jak powinno być

czy ktos moze mi powiedzieć co sie u licha stało confused.gif

a dodam jeszcze ze sprzegło nie dawało zadnych oznak typu czy sie ślizgało lub łożysko oporowe klekotało, to chyba moje jakies fatum nad autami.. to jest moje 4 auto i w kazdym musze sprzegło zmieniac... sick.gif

Napisano

> Witam, w niedziele na trasie wyskoczył mi dosyc dziwny problem, mianowicie jadac sobie spokojnie 3

> pasmowa droga z Katowic na Tychy chciałem ominac autobus wiec zredukowałem bieg z 5 na 4 dałem

> lekko gazu auto przyspieszyło i naraz bez jakiego kolwiek czasku zgrzytu itp auto traciło

> predkość bieg w żaden sposób nie wyskoczył na luz i na tym sie skonczyło... zjechałem na bok

> wciskam pedał sprzegła proboje wcisnac jakikolwiek bieg i zaden nie chciał wejść bo az

> chrupało za to co mnie bardzo ciekawi przy włączonym silniku bez wcisniętego pedałą

> sprzegła(tak jak normalnie do zmiany biegów) moge wrzucac biegi jakie chce... i nie ma przy

> tym zgrzytania biegi wchodza tak jak bym miał wcisniete sprzegło,

> przed chwila wrociłem z garazu po ogledzinach czy jaka kolwiek linka z wodzika nie spadła oraz czy

> przypadkiem wysprzeglik nie powiedział ale wszystko jest tak jak powinno być

> czy ktos moze mi powiedzieć co sie u licha stało

> a dodam jeszcze ze sprzegło nie dawało zadnych oznak typu czy sie ślizgało lub łożysko oporowe

> klekotało, to chyba moje jakies fatum nad autami.. to jest moje 4 auto i w kazdym musze

> sprzegło zmieniac...

Łozysko wlazło w słoneczko docisku i nie chce "odbić"

Napisano
  • Autor

> Łozysko wlazło w słoneczko docisku i nie chce "odbić"

myslałem nad tym odrazu zwłaszcza ze na zapalonym silniku nic nie grzechocze w sensie takim ze cos sie ułamało czy tam wykruszyło...

ale poczekam na dalsze opinie waytogo.gif

Napisano

zajrzyj przez otwór w skrzyni może będzie coś widać...przy wyciskaniu sprzęgła czujesz normalny opór?

Napisano
  • Autor

> zajrzyj przez otwór w skrzyni może będzie coś widać...przy wyciskaniu sprzęgła czujesz normalny

> opór?

niestety otworu sie nie doszukałem nawet rure z ic podnosilem lekko i macalem ale ten typ nie ma tego okienka angryfire.gif kurde sprzeglo jak wciskam pedal, jest tak jak bylo przed awarja

Napisano

trochę dziwne bo gdyby było wyciśnięte to nie powinno stawiać oporu...zgaszone auto na biegu można normalnie popchnąć? czyli na bank skrzynia rozłączona od silnika.

Napisano

> Witam, w niedziele na trasie wyskoczył mi dosyc dziwny problem, mianowicie jadac sobie spokojnie 3

> pasmowa droga z Katowic na Tychy chciałem ominac autobus wiec zredukowałem bieg z 5 na 4 dałem

> lekko gazu auto przyspieszyło i naraz bez jakiego kolwiek czasku zgrzytu itp auto traciło

> predkość bieg w żaden sposób nie wyskoczył na luz i na tym sie skonczyło... zjechałem na bok

> wciskam pedał sprzegła proboje wcisnac jakikolwiek bieg i zaden nie chciał wejść bo az

> chrupało za to co mnie bardzo ciekawi przy włączonym silniku bez wcisniętego pedałą

> sprzegła(tak jak normalnie do zmiany biegów) moge wrzucac biegi jakie chce... i nie ma przy

> tym zgrzytania biegi wchodza tak jak bym miał wcisniete sprzegło,

> przed chwila wrociłem z garazu po ogledzinach czy jaka kolwiek linka z wodzika nie spadła oraz czy

> przypadkiem wysprzeglik nie powiedział ale wszystko jest tak jak powinno być

> czy ktos moze mi powiedzieć co sie u licha stało

> a dodam jeszcze ze sprzegło nie dawało zadnych oznak typu czy sie ślizgało lub łożysko oporowe

> klekotało, to chyba moje jakies fatum nad autami.. to jest moje 4 auto i w kazdym musze

> sprzegło zmieniac...

Sprzedaj padake...(sorry Patre:))

Napisano
  • Autor

> Sprzedaj padake...(sorry Patre:))

bardzo smieszne tuk.gif dopiero kupiłem a juz sprzedać padake...

a najlepsze jest to ze hak mialem odebrac od Ciebie w tamtym tyg i czasu mi brakło a w niedziele od nieznajomego faceta hak musiałem pożyczać zeby padake na garaz zawinąć kosmos spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> trochę dziwne bo gdyby było wyciśnięte to nie powinno stawiać oporu...zgaszone auto na biegu można

> normalnie popchnąć? czyli na bank skrzynia rozłączona od silnika.

mozna popchnać bez problemu na biegu z wyl silnikiem

Napisano

> mozna popchnać bez problemu na biegu z wyl silnikiem

no to jeśli sprawdziłeś wodziki na skrzyni i biegi wchodzą to skrzynie trzeba zrzucić chyba nic nie wymyślisz już...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.