Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konfiguracja opeltech2 potrzebna pomoc

Featured Replies

Napisano

Słuchajcie, mam sobie kabel usb zainstalowany poprawnie ale w techu 2 w lapku pokazuje mi że nie może się połączyć-niepoprawna prędkość. Ktos podpowie jak ustawić techa by to zaczęło działać? W ustawieniach usb kabla mam port com1, bitów na sekundę 9600 bo 10400 nie ma takiej opcji.

Napisano

Z tego co pamiętam opeltech2 współpracuje z fejsami pod RS'em

Pod USB chodzi ABcom. Miałem ELM'a pod USB i działał z ABcom'em z techem nie chciał.

• 2 miesiące później...
Napisano

witam do opla najlepiej kabel po rs232 nie po żadnym usb, mało stabilnie pracuje jak juz się połączy. Z rs232 nie ma żadnego problemu sam takowe składam stąd troszke się orientuję co i jak. Zdania są podzielone jedni twierdzą że opcom śmiga doskonale inni twierdzą że niezbyt. Ja robiłem kiedyś kabel do opla na usb tak żeby pracował z abcomem i techem2 i pomimo poprawnego montażu i wgrania sterowników oraz zaprogramowania scalal łączył się ale kulawo z moim autem. Potem zrobiłem na rs'ie kaki kabelek i tak juz zostało smiga aż miło. Odczytuje, kasuje błędy oraz pokazuje pracę silnika na żywo, co prawda w postaci cyferek a nie wykresów ale zawsze. Obsługuje silnik, poduszki, abs, esp, tc, elektryczne wspomaganie, klime itd itd...... zależy co tam auto posiada.

Napisano

> Z tego co pamiętam opeltech2 współpracuje z fejsami pod RS'em

> Pod USB chodzi ABcom. Miałem ELM'a pod USB i działał z ABcom'em z techem nie chciał.

ABcom na RS232 też działa. Sprawdzone empirycznie i to wielokrotnie. waytogo.gif

Napisano

> Zdania są podzielone jedni twierdzą że opcom śmiga doskonale inni twierdzą że niezbyt.

Z op-comem u mnie jest taki problem że na przykład łączy się że wszystkimi modułami w VC a w VB gada tylko ze sterownikiem silnika. Pewnie dla tego te rozbieżności.

> Potem zrobiłem na rs'ie kaki kabelek i tak juz zostało smiga aż miło. Odczytuje, kasuje błędy

> oraz pokazuje pracę silnika na żywo, co prawda w postaci cyferek a nie wykresów ale zawsze.

> Obsługuje silnik, poduszki, abs, esp, tc, elektryczne wspomaganie, klime itd itd...... zależy

> co tam auto posiada.

Niestety AB Com'em i techem2 na PC nic nie zdziałasz przy VC i to obojętnie czy masz po RS'ie czy USB.

Napisano

> ABcom na RS232 też działa. Sprawdzone empirycznie i to wielokrotnie.

A czy ja napisałem że nie?????

Chodziło o fejsa ELM co tak szumnie na allegro promują.

Napisano

> A czy ja napisałem że nie?????

A czy ja napisałem, że napisałeś, że nie?? 270635636-JUMP2.gif

> Chodziło o fejsa ELM co tak szumnie na allegro promują.

Nie zauważyłem tej szumnej promocji... hmm.gif

Napisano

> Nie zauważyłem tej szumnej promocji...

To sobie poczytaj zlosnik.gif

http://allegro.pl/sam-napraw-samochod-elm-327-euroscan-2010-v-1-4-i1366206710.html

Opis ładny tyle że tylko opis clown.gif bo co do działania nie jest już tak różowo.

A by w pełni robić nim wszystko co opisuje sprzedawca trzeba zainwestować spore pieniądze w płatne oprogramowanie, te darmowe można sobie w buty wsadzić.

Napisano

Moje ELM-327 dziala bez zarzutu z Viki i Renault Megane II ok.gif. Aczkolwiek zuwazylem, ze kwestia JAK dziala, to kwestia softu, i czasem najnormalniej w swiecie sie nie chce polaczyc wink.gif.

Aczkolwiek jak sie polaczy, robi to, co napisane w aukcji biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.