Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] nie odpala, pompa paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam

Pacjent to astra f 1.6 16V 94r z instalacją gazową. Nie odpala po kręceniu rozrusznikiem. Po wstępnych oględzinach nie załacza się pompa paliwa, nie dochodzi do niej prąd. Proszę teraz o radę i ukierunkowanie poszukiwań. Gdzie jest bezpiecznik pompy paliwej (o ile jest), które piny w gnieździe przekaźnika trzeba zewrzeć aby chodziła "na stałe", czy instalacja gazowa może być przyczyną? (przełączanie na gaz po przegazowaniu), czy może to być wina stacyjki, jeśli tak to jak mogę to sprawdzić. Niestety szukajka nie współpracuje z mobilnym internetem po przekroczeniu limitu danych, więc proszę o wybaczenie jeśli już było. Z góry dziękuję za wszelkie rady.

Napisano
  • Autor

> a na gazie auto odpala?

odpalanie tylko na benzynie, po przegazowaniu pracowało na gazie.... nie wiem jak odpala się awaryjnie na gazie. dodam, że na zaciąg podobno odpaliła, ale zapewne po przekroczeniu danych obrotów przy ciągnięciu przełączyła się na gaz

Napisano

Bezpiecznik F2 (20A).

W gnieździe przekaźnika trzeba zmostkować piny 4 (czerwony) i 8 (czerwono-niebieski). Bezpiecznik jest po przekaźniku.

Napisano
  • Autor

> Bezpiecznik F2 (20A).

> W gnieździe przekaźnika trzeba zmostkować piny 4 (czerwony) i 8 (czerwono-niebieski). Bezpiecznik

> jest po przekaźniku.

dzięki, bardzo mi pomogłeś, pompka okazała się sprawna, przyczyna tkwi w instalacji gazowej, która odcina benzynę i dlatego silnik nie zapala... ale to zostawię już gazownikom do zabawy - podejrzewał przełącznik lub przekaźnik. Tymczasowo odłączyłem zasilanie elektryczne inst. gazowej. Wirtualne 20.GIF za pomoc, asterka odpala i jeździ na benzynie bez zarzutu

Napisano

> przyczyna tkwi w instalacji gazowej, która odcina benzynę i dlatego silnik nie zapala...

spróbuj poruszać kabelkami przy parowniku i kompie od gazu, powyciągać i spowrotem powkładać w gniazda. U mmie też coś takiego miało miejsce i wystarczyło tylko ruszyc kilka kabelków i wszystko wróciło do normy.

Napisano
  • Autor

hmmm... trafna sugestia, potraktowalem wtyki środkiem do elektryki i wszystko bangla wink.gif wirtualne 20.GIF... wpadnę w alkoholizm w końcu przez ten samochód grinser006.gif

Napisano

> hmmm... trafna sugestia, potraktowalem wtyki środkiem do elektryki i wszystko bangla wirtualne

> ... wpadnę w alkoholizm w końcu przez ten samochód

ja mam ten sam problem, tydzień paliłem na kablu zamiast przekaźnika, wymieniłęm potem przekaźnik ale wczoraj znowu lipa. Tym razem nawet zwarcie przewodów przekaźnika nie ruszyło pompy. Gdzie szukać tego kompa od gazu?? Jak to mniej więcej wygląda??

Napisano
  • Autor

> szukać tego kompa od gazu?? Jak to mniej więcej wygląda??

w omawianej astrze wszystkie "bumcki od gazu" zamontowali nad ścianą grodziową kabina - komora silnika, po ściągnięciu gumowej uszczelki (podobna do tych w drzwiach) ściągasz plastikową osłonę i powinny być dwie "czarne skrzynki", bynajmiej tu tak było

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.