Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

elektryk Wrocław - Kozanów, Maslice poszukwiany. Pompa??

Featured Replies

Napisano

Hello All

Szukam dobrego (tani, szybki, dobry) elektryka mogącego przywrócić mojego astrolota do życia.

W zeszłym tygodniu nie palił, nie słychać było pompy paliwa więc obstawiałem na pompę. Wykręciłem, podpiąłem na krtko do aku a ta franca działa cool.gif

Dobrałem się więc do przekaźnika sądząc że to on nawalił. Wyjąłem pzrekaźniok i na krótko dałem zasilanie na pompę. Pompa ruszyła i autko zapaliło. Przejeździłęm tak tydzień, kupiłem nowy przekaźnik, skręciłęm wszystku zussamen do kupy i git. Wczoraj wieczorem znowu lipa. Poszedłem tym samym tropem ale już na skróty prosto do przekaźnika. A tam neispodzianka confused.gif. Mój stary i sprawdzony sposób "na kabelek" nie zadziałał. Pompa jak była cicho tak cicha pozostała. Była już 21 wiec nie miałęm siły wyciagać pompy i sprawdzać, dziaij wezmę jakiś dłuższy kabel i sparwdzę bez wykręcania czy hula.

Macie jakeiś pomysły w czym problem? Bezpieczniki sprawdziłęm, kontrolki raczej normalnie świecą, nic nie mruga podejrzanie (jak w przypadku immo) . Co jeszcze sparwdzić?? Nie mam miernika żeby sparwdzić czy na przekaźniku jest napięcie.

Jak nie odpalę to w akcie desperacji chciałbym zaciagnąć astrolota gdzieś do elektryka bo już min ręce opadają niewiem.gif.

Napisano

> Nie mam miernika

> żeby sparwdzić czy na przekaźniku jest napięcie.

skoro łapiesz gdzie szukac itd. to tańszym rozwiązaniem będzie zakup miernika niż wizyta u elektryka wink.gif

a dodatkowo na przyszłośc ci on jeszcze zostanie

Napisano
  • Autor

> skoro łapiesz gdzie szukac itd. to tańszym rozwiązaniem będzie zakup miernika niż wizyta u

> elektryka

> a dodatkowo na przyszłośc ci on jeszcze zostanie

Tylko co jak miernikiem sprawdzę napięcie na przekaźniku czy pompie. Powiedzmy ze jest smile.gif i co dalej. Wiem że teraz to gdybanie. Sprawdzę po pracy i zobaczymy. Najgorsze jest to że do pracy mam 15 km i nie mogę sobie pozwolić na grzebanie pod blokiem i brak auta.

Z elektrykiem to ostateczność, planuję sprzedać astrolota i nie chciałbym ładować dużych pieniędzy. Lipy nie chcę też odstawiać bo raz że nie wiem kiedy sprzedam a dwa że nie chcę żaby następny właściciel stanął w polu i przeklinał mnie oink.gif

Napisano

Jeśli napięcie będzie na wtyczce pompy, a ta nie chodzi to wniosek jest oczywisty wink.gif.

Czasami zawiesi się szczotka w silniczku i pomaga kopnięcie w bak, albo w pokrywę pompy. Ale to już znak, że powoli trzeba zbierać kasę na nową.

Napisano

Piszesz że gaz masz, narazie naucz się odpalać z gazu wink.gif

Napisano
  • Autor

> Piszesz że gaz masz, narazie naucz się odpalać z gazu

U mnie podobno odpalanie na gazie działa wtedy jak świeci się na stałe kontrolka przy przełączniku (normlanie miga jako automat). Próbowałem przy świecącej kontrolce-dupa blada, aku kręci a silnik nie zaskakuje. chyba że to nie oto chodzi pdo pojęciem "odpalic na gazie"

Wszelkie wskazówki wskazane smile.gif

Napisano

> U mnie podobno odpalanie na gazie działa wtedy jak świeci się na stałe kontrolka przy przełączniku

> (normlanie miga jako automat). Próbowałem przy świecącej kontrolce-dupa blada, aku kręci a

> silnik nie zaskakuje. chyba że to nie oto chodzi pdo pojęciem "odpalic na gazie"

> Wszelkie wskazówki wskazane

Aha, o to chodzi z "odpalić na gazie" - tzn bez uzycia benzyny. Przydatneszczególnie przy usterkach instalacji benzynowej.

Jaką masz instalację gazową ?

Napisano
  • Autor

> Jaką masz instalację gazową ?

mam STAG 50, na razie wymieniłem aku bo stary ledwo kręcił, do tego elektryk zdjagnozował zwarcie w rozruszniku (aku raz kręciło , raz nie). Nie zmienia to faktu że do obwodu pompy paliwa też muszę się dobrać. W sobotę przejrzę wszystkie wtyczki, oczyszczę je jakimś penatratorem i zobaczymy. Pompkę chyba też wymienię bo na tej co mam zrobiłem chyba 80 tysięcy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.